aš šiandien sugaišau brangią savo laiko valandą pokalbyje, ir jau taip beprasmiškai, kad net pikta.
kaip jums patiktų klausimas per antrą pokalbį (su dideliu direktorium, mažesniu direktorium, ir vadove, kuri būtų tiesioginė)
:
kas jūsų šeimoje ką išlaiko? ar jūs vyrą ar vyras jus?
ir tokį klausimą uždavė generalinis direktorius, lietuviško UAB'o, (LABAI susireikšminęs ponas, kuris pusę laiko, skirto mūsų darbo pokalbiui, stengėsi sumenkinti mano 5 metų darbo patirtį pardavimuose, nes neva produktai su kuriais dirbau labai blogi ir net kenksmingi, kai jie iš tikrųjų pasauliniu mastu yra ypač gerai vertinami. o kai aš įrodžiau su argumentais, kad jis nusikalba, tai tik akis pasukiojo ir tiek).
CV matė kad aš šiuo metu dirbu, o apie vyro darbovietę neklausė (nors koks kieno reikalas? Neetiška yra klausti šeimos narių darboviečių,. šiaip jau, neetiška klaust ir kiek vaikų turi, ar turi vaikų, ar planuoji ir tt, nes tai niekuo nesusiję su mano kompetencija!) darbo interviu turėtų būt apie darbą, patirtį, kompetencijas, asmenines savybes ir tt.
dar klausė "ar jums reikia pinigų?" Jau man tada kantrybė trūko ir sakiau, o jums ar reikia? anas ir sako - aš esu kitas reikalas. taip ir nesupratau, koks gi anas "reikalas" yra
dar labai įkyriai klausinėjo, kokiuose dar pokalbiuose dalyvauju, liepė įvardinti kompanijų pavadinimais, ko aš nepadariau, nes tai ne jo reikalas.
O geriausia, kai įsivyravo tyla - visi sėdi žiūri, aš sakau: kažkaip nutilom, galiu dar jums papasakoti apie save, o gal jūs norėtumėt plačiau apie poziciją papasakoti, tai kitas ponas sako - o ko jūs tikitės? sakau kuria prasme? sako nu dabar, ko jūs tikitės? sakau, na atėjusi į pokalbį dėl darbo, aš tikiuosi, jog susipažinsime, kalbėsime apie darbo poziciją, aš pristatysiu jums savo patirtį ir tt. vėl akis varto... aš tikrai nesuvokiu, kaip žmonės gali eiti dirbti pas tokį poną, kuris juos laiko daug žemiau negu jis pats, ir visiškai nemoka bendrauti. visiškai.
Ai dar ponas klausė, kodėl aš noriu tokio darbo, nes jis tai tikrai nesirinktų jo
Toks kvailas pokalbis buvo... Kelintą kartą nusiviliu lietuviškais uab'ais. Bet vis duodu šansą - o gal šitas arba kitas bus normalus
dar pamiršau paminėti, kad ponas didelis direktorius pavėlavo į pokalbį