Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

QUOTE(Skirte @ 2010 02 01, 10:09)
Tuo, kad organizmas ir pats sugeba per tam tikrą laiką susidoroti su kai kuriom ligom. Tam yra imunitetas. Kitu atveju žmonės tais laikais, kai nebūdavo prieinami jokie vaistai, būtų numirę nuo pirmo negalavimo ir žmonija būtų nesulaukusi 21 amžiaus.
Kiek kartų slogos negydant ji pati praėjo? Kiek kartų jums sergant gripu tik geriant skysčius ir kartais numušant per aukštą temperatūrą jokių antivirusinių vaistų nereikėjo - įtariu kad 90 proc. atvejų buvo būtent tokie.

Taip, sutinku su viskuo. Niekada negali žinoti ir nesužinosi, kiek tau padėjo tas vaistas ir kas būtų, jei jo nebūtum gėręs, bet tai tinka juk ir įprastiems vaistams. Aš kalbu apie tokius atvejus, kai tradicinė medicina paprasčiausiai negali išgydyti ligos, pvz. psiorazė, atopinis dermatitas, alergijos...O homeopatinis gydymas yra labai veiksmingas ir pagerėjimas būna toks staigus, kad tiesiog nekyla minčių jog tai atsitiktinumas. Tuo labiau kalbant apie kūdikius, kuriems placebo turbūt neveikia.
Atsakyti
Ir mane labai nervina Skirtes pasisisakymai!!!!!!!! Nebandėt, tai nesakykit... Nuo vaikystės kankinausi su angina, gėriau begalę antibiotikų kiekvienais metais ir kartais pasveikdavau tik po kelių savaičių gulėdama lovoje su aukščiausia temperatūra bei su įvairiomis komplikacijomis (beje tos komplikacijos, tai budavo šalutinis poveikis nuo antibiotikų), kol nepradėjau gerti lašiukų Tonsilgon.. su jais pasveikdavau per kokias 2-3 dienas, o dabar išvis jau daugiau nei metai laiko nesergu angina!!! Ir čia yra imunitetas ar placebo???? Nejuokinkit manęs!!!! Beje, Tonsilgonas vaistinėse paduodamas su tradiciniais vaistais ir kaip kažkas čia teisingai pastebėjo, šios 2 medicinos šakos turi papildyti viena kitą, o ne prieštarauti... O dėl vaikų, tai gydytojas turintis gerą išsilavinimą, tikrai negrus jokių homeopatinių vaistų, jeigu matys, kad yra yra galimybė sunkesniai ligai. Tokiais atvejais, visada nukreipiama pas tradicinės srities gydytoją. Juk geras homeopatas privalo turėti medicininį išsilavinimą, o ne dirbti prisiskaitęs knygų.
Papildyta:
QUOTE(Skirte @ 2010 02 01, 10:48)
ar nepadarytumėte klaidingų išvadų, grįstų savo asmeniška skurdoka patirtimi (iš kurios vargiai galima statistiškai ką nors nustatyti), kad vaikams nuo slogos geriausia eiti į triukšmingą salę?

Manau, čia Jūsų patirtis skurdoka, jeigu remiatės tik kažkokiais "ale" moksliniais straipsniais. Bandėte, gydėtės, kad pasisakote? Jeigu, Jums nepadeda, tai valio, negerkite, bet ir pasilaikykite savo nuomnę sau!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Lyanna @ 2010 02 01, 17:56)
Ir mane labai nervina Skirtes pasisisakymai!!!!!!!! Nebandėt, tai nesakykit...
Papildyta:
Manau, čia Jūsų patirtis skurdoka, jeigu remiatės tik kažkokiais "ale" moksliniais straipsniais. Bandėte, gydėtės, kad pasisakote? Jeigu, Jums nepadeda, tai valio, negerkite, bet ir pasilaikykite savo nuomnę sau!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Iš ko padarėte išvadą, kad nebandėme? Iš skeptiško vertinimo? Iš noro suprasti, ką vartojame ir už ką mokame?
2. Temos pavadinime yra suformuotas klausimas, kuriuo man norisi pasisakyti, negi ne to paties čia ir jūs atėjote? Kuo jūsų subjektyvi nuomonė yra geresnė už manąją, kad maniškės, jūsų vertinimu, nereikėtų reikšti?
Ar jūs naiviai tikitės, kad visi turi linkčioti galvelėmis ir turėti lygiai tokią pačią nuomonę kaip ir jūs, ir kartu džiaugtis, kad cukrus juos gydo?
Galbūt žmonės ieško informacijos, kodėl kibirais geriami homeopatiniai preparatai jiems neveikia, nors visi aplinkui tikina, jog jie turi veikti?
Ar bandėte kada nors įsiklausyti į kitą nuomonę, išgirsti argumentus ir juos įvertinti, o ne piktinantis aklai juos atmesti kaip nepagrįstus vien dėl to, kad kita nuomonė neatitinka jūsiškės (galbūt dėl to jus ir labai nervina mano pasisakymai - prieštaravimas jums - visiškai nauja ir neįprasta situacija, o viskas, kas nauja, ir nepatirta žmones paprastai baugina)?
3. "Ale moksliniai straipsniai" paprastai yra grįsti bandymais kontroliuojamoje aplinkoje, o ne tikėjimu vandens galia. Dėl to jie ir vadinami moksliniais straipsniais, o ne biografijomis, megėjiškais stebėjimais, grožine literatūra arba horoskopais.
Ką jūs norėtumėte priskirti prie objektyvesnės informacijos, leidžiančios daryti apibendrinančias išvadas:
A. vienos moters asmeninę patirtį su vienu (na gerai - dviem) organizmais - t.y. apie 20-40 susirgimų ir pasveikimų nuo neaišku ko, neaišku kodėl, ar
B. vienodomis sąlygomis (tam, kad būtų pašalinti atsitiktinumai, kurių, žinoma, pas jus nepasitaiko) atliktais tūkstančiais eksperimentų, su konkrečiais rezultatais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skirte: 01 vasario 2010 - 20:19
Čia manau vienintelė tu, įsikišusi į mūsų pokalbius, patarimus, kokie vaitai nuo ko geriau padeda, neišgirsti argumentų. Aš nekalbu apie apie čia sėdinčias - mano aplinkoje daug žmonių vartoja ir bingo - jiems padeda. Iš pradžių aš ir labai skeptiškai žiūrėjau - bet kai padėjo vieną, antrą, ketvirtą - a patikėjau kad jie ir padeda ir net geriau. Paskutinis atvejas - vaikas ketvirtadienį užkimo - po paros jau nebeužkimęs, kitą dieną suslogavo, bet labai stipriai, nosis užsikimšusi nerealiai, neprakvėpuoja visiškai - šiandien jis visiškai sveikas. Trys dienos ir jau sveikas. Kurie kiti vaistai taip padės? Imunitetas - jį taip pat stiprinu homeopatiniais vaistais. Tai ką man dabar daryti? Netikėti kad padeda?
Sirgo laringitu nuo mažumės ir net su komplikacijom. Gydydavom ir inhaliacijom, ir viskuom kuom galima ir įmanoma, bet sirgdavo net su komplikacijom. Kai pradėjusi vartoti homeopatinius pamėginau su homeopatiniais - nebebuvo priepuolio po 2 val. homeopatinių vaistų, kaip tu juos vadini cukrumi, vartojimo jis nebekosėjo kaip šuniukas ir baigėsi priepuoliai, o po poros dienų iš vis nebekosėjo. Kokiais vaistais taip įmanoma išgydyti?

O homeopatiniai vaistai gali nepadėti nes prastai parinkti buvo dėl:
1. prastas homeopatas
2. žmogus sąžiningai visko apie save nepapasakojo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 01 vasario 2010 - 20:36
QUOTE(argus @ 2010 02 01, 21:31)
O homeopatiniai vaistai gali nepadėti nes prastai parinkti buvo dėl:
1. prastas homeopatas
2. žmogus sąžiningai visko apie save nepapasakojo

Aš neteigiu - nustokit tikėti. Tiesiog nustokit. Žmonių įsitikinimai nėra lengvai pakeičiami ir tai puikiai suprantu. Aš skatinu kritiškai vertinti, mąstyti ir domėtis. Skatinu pažvelgti iš kitos pusės į tą patį reiškinį tam, kad susidarytumėte savo pagrįstą nuomonę, o ne homeopatų jus įteigtą.

Galiu paklaust tiesiogiai argus: ar atsimeni, ką homeopatas yra pasakojęs apie tai, kaip gaminami tie preparatai?
Atsakyti
Klausimas tau: kodėl tu taip labai propaguoji cheminius vaistus?
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2010 02 01, 22:30)
Klausimas tau: kodėl tu taip labai propaguoji cheminius vaistus?

Paprastas klausimas - todėl, kad vaistams yra taikomi t.t. reikalavimai, kad jie legaliai patektų į rinką - juos ilgai testuoja ir tiria, kol nustato, kokį realų poveikį jie turi organizmui.
Atsakyti
Bet ar pati esi skaičiusi kokius šaluytinius poveikius jie turi?
Atleisk, bet aš dar nevartojau vaistų, kurie gydydami uždegimą gali sukelti paralyžių, komą ar net mirtį. Visi tie vaistai keliaudavo į šiukšlinę. Ir tada imdavausi liaudiškų priemonių, kurių poveikis taip pat nėra patvirtintas moksliškai.
Beje, šioje temoje merginos dalina patirtimi, o jei nori propaguoti cheminius vaistus, tai sukurk naują tema, net pavadinimą galiu pasiūlyti - "Cheminiai vaistai vs homeopatinius". Tai ten ir diskutuok. Manau kad atrasi daugiau savo nuomonės palaikytojų. Moterys, mamos šios temos yra išsilavinusios ir žino ką vartoja. Jos taip pat neatsisako ir kitų vaistų, ir ne homeopatinių. Ir jos apsisprendimą savo yra padariusios. Kaip beje ir aš. O čia prašau nebeteršk šios temos tam, kam ji nėra skirta. Susikurk temą - galim bus padiskutuoti plačiau.
Atsakyti
Sutinku su Argus, šaunuolė thumbup.gif o Skirte nepasakė nei vieno argumento iš savo patirties kai jai tie vaistai nesuveikė (todėl ir darau išvadą, kad jų nebandė), o tik rėmėsi savo "moksliniais straipsniais", neįsiklausydama į tai, kad mums, nors mes irgi skeptiškai žiūrėjome į homeopatiją iš pradžių, šie vaistai suveikė daugeliu atveju.

Beje, tema pavadinta - ar išgijote tik nuo homeopatinių vaistų? Tai kur nors vienas pasisakymas apie Skirtes asmeninę patirtį gydantis jais? Perskaičiau tik krūvą argumentų prieš homeopatiją, paremtą straipsniais ir čia viskas, taigi nereikia teigti, kad buvo pasisakoma į temą...

Puiku, patinka chemija, tai žudykitės, alinkit savo organizmą antibiotikais ir pan., kai jie visai nebūna reikalingi ir galima išgyti kitais būdais. Beje, paskutiniu metu nemažai tradicinės medicinos gydytojų pripažįsta homeopatiją ir netgi ją skiria, jeigu neįsigilinote į visą situaciją iki galo, tai manau nereikia klaidinti žmonių ir reikšti savo subjektyvią, pabrėžiu - straipsniais, o ne asmenine patirtimi, pagrįstą nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2010 02 02, 09:25)
Moterys, mamos šios temos yra išsilavinusios ir žino ką vartoja.

argus, tai ar žinai, ką vartoji? Jau kartą išsisukai nuo šio klausimo. Ar esi domėjusis/ klausiusi savo homepopato, pagrindinių homeopatijos "gydymo" principų?

Beje, kodėl taip agresyviai reaguoji, jeigu, tavo nuomone, mano plepalai yra visiška nesąmonė ir vietoje konstruktyvios diskusijos tavo labai giliai išmanomu klausimu į mano pusę skrieja tik pasiūlymai užsičiaupti?

Lyanna, kas iš to, jeigu įvardinsiu tuos žirnelius, kuriems tik išmesdavau pinigus per kiekviena gripo sezoną, kol susipratau pasidomėti, kokį produktą perku ir vartoju? Kad galėtumėte visos išmėginti ir įsitikinti?
Atsakyti
Nu tai tu dabar papasakok ką mes tokio vartojam? Iš savo homeopatų esu girdėjusi ir nemažai skaičiusi.
O be to jei ir vartoju tą cukrų, kaip tu įvardini, nu ir ką - jei tai man padeda - aš ir džiaugiuosi. Tik esu ne vieną kartą gydžiusi vaiką ir padėjo geriau nei tie visi žinomi cheminiai vaistai. Pavyzdys dar vienas - susirgo viršutinių kvėpavimo takų uždegimu. Gėrė vaistus. Nepadėjo. Paskyrė antibiotikus. nepadėjo. Paskyrė kitus antibiotikus - padėjo. Pasveiko, bet kosčiojo nuolat. Pradėjom gydytis grybelį ir atgijusį stafilokoką. Gydėmės kelis mėnesius. Tą laiką nuolat kosčiojo. Pasveikęs po visų grybelių dar kosčiojo kelis mėnesius. Apvaikščiojau visus gydytojus - pulmonologą, alergologą, tuberkuliozinis, mantu, rentgenas ir visa kita. Nepadeda ir nieko neranda. Galų gale kreipiausi pas homeopatą - ir, o stebukle, po mėnesio NEBEKOSĖJO. Kai tavo išgirtoji žinomoji medicina be rezultatų - nurašė alergijai ir sakė kad nebeieškočiau ligų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 02 vasario 2010 - 10:19
QUOTE(Skirte @ 2010 02 02, 10:00)
Lyanna, kas iš to, jeigu įvardinsiu tuos žirnelius, kuriems tik išmesdavau pinigus per kiekviena gripo sezoną, kol susipratau pasidomėti, kokį produktą perku ir vartoju? Kad galėtumėte visos išmėginti ir įsitikinti?

Tai vat būtent tam ši tema ir sukurta, kad galima būtų pasidalinti tikra, realia patirtimi. Beje, o kokius žirnelius teko vartoti? Ir ar pati pirkote ar kažkas parinko?
Atsakyti