Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų gydymas nėštumo metu

sveikutes turiu problema ,tik suzinojau kad laukiuosi ,ir ta pacia diena nuskilo puse kruminio dancio ,o tame danty buvo didele bliomba ...tai daba ji jau vos patraukus ji krenta ,skausma jauciu kai bandai isjudinti ta bliomba ,toks geliantis veriantis skausmas...ka dabar daryt ,ar nepakenks man ta dantiste ...nzn ka daryt dar tuo labiau kad as gyvenu uk unsure.gif liks didele skile ir puse supuvusio dancio ...ka daryt ,nu nzn pasimetus ...ar nepakenk tie saldomi vaistai ...gal kas praejot ta? unsure.gif busiu dekinga uz pagalba...
Atsakyti
Sveikos,
O as siandien susitvarkiau dantis, 2 skylutes buvo, leido nuskausminamuosius, esu 2men nescia. Ir sake jau geriau dabar nei veliau, nes kraujo tyrimuose rado liaukocitu padidejusi skaiciu ir liepe apsilankyt pas stomotologa kuo greiciau, nes leukocitai rodo uzdegima kazkoki, dantiste sake tikrai ne nuo dantu tie liaukocitai, tai nzn, bet susitvarkiau ir ramu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidacka:) @ 2008 09 24, 10:40)
Sveikos,
O as siandien susitvarkiau dantis, 2 skylutes buvo, leido nuskausminamuosius, esu 2men nescia. Ir sake jau geriau dabar nei veliau, nes kraujo tyrimuose rado liaukocitu padidejusi skaiciu ir liepe apsilankyt pas stomotologa kuo greiciau, nes leukocitai rodo uzdegima kazkoki, dantiste sake tikrai ne nuo dantu tie liaukocitai, tai nzn, bet susitvarkiau ir ramu biggrin.gif

neskaudejo tau ? man jauciu tas irgi uzdegimas yra ,ar jis labai kenkia?
Atsakyti
Sveikos mamytės,
gal kas galėtu patarti ką daryti, kad valantis dantis, prieš kokią savaitę, pradėjo kraujuoti dantenos unsure.gif , šiaip dantys sveiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmutė: 24 rugsėjo 2008 - 18:47
QUOTE(Irmutė @ 2008 09 24, 20:45)
Sveikos mamytės,
gal kas galėtu patarti ką daryti, kad valantis dantis, prieš kokią savaitę,  pradėjo kraujuoti dantenos  unsure.gif , šiaip dantys sveiki.

Šiaip tai kraujuojančios dantenos-nėštumo požymis.Vienom pradžioj nėštumo,kitom pabaigoj būna.Paprasčiausiai nusipirk vaistinėj dantų pastą,skirtą kraujuojančiom dantetom ir minkštą dantų šepetėlį.Kitos išeities neįsivaizduoju mirksiukas.gif
Atsakyti
man problemos su dantimis prasidejo vidury nestumo, supuliavo baisiausiai ir teko traukti lauk doh.gif pergyvenau del leliuko bet nieko viskas geraj baigesi thumbup.gif dabar dar lankausi nes kelios skylutes yra...bet dantis priziureti ir tvarkytis nestumo metu butina ir leliukai tai tikrai nepakenks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmutė @ 2008 09 24, 19:45)
Sveikos mamytės,
gal kas galėtu patarti ką daryti, kad valantis dantis, prieš kokią savaitę,  pradėjo kraujuoti dantenos  unsure.gif , šiaip dantys sveiki.

Per pirma nestuma irgi labai kraujavo dantenos, ir minkstas sepetelis nelabai bepadejo, bet po gimdymo netrukus viskas praejo. Tikriausiai ta nemalonuma tiesiog teks prakesti..

Dabar laukiu antrojo vaikelio ir norejau paklausti, ar kam teko protezuoti dantis nestumo metu? Jei dabar jau 13 sav., tai gal jau galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukė: 30 rugsėjo 2008 - 19:03
QUOTE(*weita* @ 2008 09 22, 22:24)
sveikutes turiu problema ,tik suzinojau kad laukiuosi ,ir ta pacia diena nuskilo puse kruminio dancio ,o tame danty buvo didele bliomba ...tai daba ji jau vos patraukus ji krenta ,skausma jauciu kai bandai isjudinti ta bliomba ,toks geliantis veriantis skausmas...ka dabar daryt ,ar nepakenks man ta dantiste ...nzn ka daryt dar tuo labiau kad as gyvenu uk  unsure.gif liks didele skile ir puse supuvusio dancio ...ka daryt ,nu nzn pasimetus ...ar nepakenk tie saldomi vaistai ...gal kas praejot ta? unsure.gif busiu dekinga uz pagalba...

Matai, tie vaistai tai nieko gero, bet jeigu pusė danties nuskilo ir plomba kliba, geriau jau nueit susitvarkyt, kol nervas neatsivėrė ir viskas nesupūliavo. Tiesiog reikia pasakyt dantistui kad laukiesi, tada jie ten turi kitaip elgtis kai kuriais atvejais. Šiaip jeigu supūliuotų tada traukt reikėtų, o ta procedūra žymiai nemalonesnė ir turi būti atliekama greitai, nes kitaip infekcija gali įsimesti į kaulus ir audinius.
Atsakyti
QUOTE(Irmutė @ 2008 09 24, 20:45)
Sveikos mamytės,

irnesakyk.gif Nu čia jau teks pakentėt, juolab, kad matau nebedaug beliko mirksiukas.gif
Man bėdos prasidėjo penktam nėštumo mėnesy-kraujas, kraujas, kraujas.Jokio skausmo, tik pabrinkę dantenos. Tvarkingai lankausi pas stomatologę, dar paskutinį kartą ir akmenukus nuvalė, patarimų daug davė, parekomendavo kreiptis papildomos konsultacijos į paradontolgę. Nu ir ką, kreipiausi, pasakė tą patį- nemalonu, bet teks pakentėt mirksiukas.gif , vaikiukui niekas nepakenks, tik pačiai nelabai malonu . O vienas mano dantis tiesiog apaugęs mėsinga žaizda (neskauda, tik baisuokliškai atrodo), bet paradontologė nuramino-pagimdžius, praeis.

Valyt atsargiai liepė, bet būtinai valyt.Tai pas mane dabar toks arsenalas:
"Elgydium" dantų pasta (apie devyniolika litų), dantų šepetukas
"Trisa" (apie devynis lt),
"Chlorheksidino" skaliklis nuo akmenų susidarymo (kaina irgi apie devyniolika),
žele dantenoms "Elugel" (apie dvidešimt lt),
dantų siūlai "Trisa' (iki dešimties lt) biggrin.gif
Atsakyti
Dėl tų dantenų kraujuojančių, tai pas mane jos ir be nėštumo kraujuojančios būdavo, nieko ten labai baisaus, tik neestetiška. Man pagerėdavo nuo dviejų dalykų: Paradontax dantų pastos ir vitamino C.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2008 10 02, 18:29)
irnesakyk.gif Nu čia jau teks pakentėt, juolab, kad matau nebedaug beliko mirksiukas.gif
Man bėdos prasidėjo penktam nėštumo mėnesy-kraujas, kraujas, kraujas.Jokio skausmo, tik pabrinkę dantenos. Tvarkingai lankausi pas stomatologę, dar paskutinį kartą ir akmenukus nuvalė, patarimų daug davė, parekomendavo kreiptis papildomos konsultacijos į paradontolgę. Nu ir ką, kreipiausi, pasakė tą patį- nemalonu, bet teks pakentėt mirksiukas.gif , vaikiukui niekas nepakenks, tik pačiai nelabai malonu . O vienas mano dantis tiesiog  apaugęs mėsinga žaizda (neskauda, tik baisuokliškai atrodo), bet paradontologė nuramino-pagimdžius, praeis.

Valyt atsargiai liepė, bet būtinai valyt.Tai pas mane dabar toks arsenalas:
"Elgydium" dantų pasta (apie devyniolika litų), dantų šepetukas
"Trisa" (apie devynis lt),
"Chlorheksidino" skaliklis nuo akmenų susidarymo (kaina irgi apie devyniolika),
žele dantenoms "Elugel" (apie dvidešimt lt),
dantų siūlai "Trisa' (iki dešimties lt) biggrin.gif

Sveikos,

gal galite pagelbeti - labai reikia gelio Elugel, gal zinote kur jo galima gauti, nes kiek zinau jis nuo rugsejo vidurio i vaistines jau nebetiekiamas. Labai aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TaLina @ 2008 10 09, 09:31)
Sveikos,

gal galite pagelbeti - labai reikia gelio Elugel, gal zinote kur jo galima gauti, nes kiek zinau jis nuo rugsejo vidurio i vaistines jau nebetiekiamas. Labai aciu uz pagalba 4u.gif

Kas taip pasakė? Gal vaistinėj, kurioje neturi? Tik nenusimink, paieškok kitose vaistinėse-jų dabar "milijonas", tad tikrai kur nors rasi mirksiukas.gif
Atsakyti