Mergaitės, mano mamiliariją, baigia "suėsti" rūdys, kaip geriau kovoti su šiuo "brūdu"?
Nupurkšti akaricidu, pvz Neemazal'iu. po 2 sav pakartoti.
Pazadetas ziedas

Toks mažiukas ir jau žydi 
Kaktusinė, ačiū už atsakymą

Kaktusinė, ačiū už atsakymą

QUOTE(@asta @ 2008 05 13, 16:31)
Nagi nepatiko,kad Augė,kurią aš puikiai pažįstu,jokiais būdais nėra piktybinis žmogus,priešingai,visiškai nekonfliktiškas, linkęs visiems ir visada padėti,įkėlė nuorodą į kaktusų forumą,kad merginos pasiskaitytų bendrą informaciją.Tai buvo padaryta vedant gerai norais,gavosi visiškai priešingai... Vat ir kalbėk,atsakinėk kelioliką kartų į tuos pačius klausimus,vistiek kažkam neįtiksi... nei jei ir neatsakysi,bus negerai,būsi apkaltintas ,kaip nebendraujantis
Kiekvienas postus interpretuoja savaip....

Ne dėl to tos diskusijos.Klausimas tas pats,kaip atrodo išdygę kaktusai?Nes sudygo visi panašūs į sukulentus,ir visi vienodi?Tai va po to prasidėjo,nes žmonėm išsiliet gi reikėjo.Atsakymo taip ir negavau nei aš,nei kita'' likimo draugė''Bet jau tiek to.Aš jau jo ir nenoriu,nes kai užsiveda,tai tiek'' pasaulio teisėjų'' atsiranda...
Papildyta:
rimusia,labai gražu

QUOTE(anika1 @ 2008 05 13, 15:09)
Ne dėl to tos diskusijos.Klausimas tas pats,kaip atrodo išdygę kaktusai?Nes sudygo visi panašūs į sukulentus,ir visi vienodi?
Tai matyt niekas ir nežino atsakymo,jei niekas neatsakė... gal niekas nesėja tų kaktusiukų...
Aš supratau,kad nepatiko Augės įkelta nuoroda ir pasiūlymas pasiskaitinėt informaciją,o tada klaust kas neaišku

QUOTE(anika1 @ 2008 05 13, 16:09)
Ne dėl to tos diskusijos.Klausimas tas pats,kaip atrodo išdygę kaktusai?Nes sudygo visi panašūs į sukulentus,ir visi vienodi?Tai va po to prasidėjo,nes žmonėm išsiliet gi reikėjo.Atsakymo taip ir negavau nei aš,nei kita'' likimo draugė''Bet jau tiek to.Aš jau jo ir nenoriu,nes kai užsiveda,tai tiek'' pasaulio teisėjų'' atsiranda...
Papildyta:
rimusia,labai gražu
pagaliau ,kažkuo pasidžiaugt galima.Žiedas už kaktusą didesnis

Papildyta:
rimusia,labai gražu

Tai va , mergaitės, pradėjau ginčą ir pabaigsiu, klausiau tik vieno klausimėlio į kurį buvo galima atsakyti vienu žodžiu - taip arba ne, o gavosi visas ROMANAS, dėl klaidų irgi atsiprašau - pabandykit 2 vaikus ant kelių išlaikyt ir parašyt

QUOTE(pabirze @ 2008 05 13, 15:21)
Aštrių spyglių dieną galima skelbt praktiškai kas antrą dieną,nes visada atsiranda kažkuo nepatenkintų pašnekovų

QUOTE(anika1 @ 2008 05 13, 16:09)
.Klausimas tas pats,kaip atrodo išdygę kaktusai?
Pasakysiu labai neestetiškai - man dygstantys kaktusai panašūs į išspaustus inkštirus - negražūs, beformiai. Tarp tų jų lapelių formuojasi pats kaktusėlis, atsiranda spygliukai.
Sėjom mes gal visos pabandymui, labai smagus dygimo - laukimo procesas, paskui prasideda liūdnesnis nykimo procesas. Man iš paprastų kaip čia vadinam gyvena gal 3 ferokaktusai.
Ydomiau sėti pagal rūšis, tada nors žinai, ko tikėtis, bet jau proceso ilgumas

Mano gal 3 metų Echinofossulocactai (siaubas, neprisimenu, kada iš Samantos sėklas pirkau

Esu pirkusi Lopophoros, astrophytumų, kitokių sėjinukų iš forumiečių, tai man jie patikimesni už siųstinius - matyt užsigrūdinę, prie mano perlaistymų prisitaikė. Gaila, kad kuris laikas niekas jokių išpardavimų nepadaro (vėl mano nostalgija praeičiai

Na va, ar atpirkau bent kiek savo kaltę?

Paskaitinėk, gal padės:
http://www.rojaussod...opic.php?t=1695
Mano vienas kaktuselis prazydo pirma karta, mammi, imesiu foto veliau

Ogo kokios diskusijos užvirė
pirmiausia noriu pasakuti , kad kiekviena supratot kaip norėjot
mano nomone pirmame puslapyje pirmame poste turėtu buti nuorodos į puslapiukus kuriuose aprašoma apie kaktusų auginimus , vakar vakare butent taip ir parašiau , kažkas neperskaitė ? ar vėl ne taip suprato ? tada suprato kaip norėjo
taip būtu paprasčiausiai merginoms kurios nusipirko ar gavo pirmą kaktusą , o paskui tikrai bus antras ir trečias
meilė kaktusams dažniausiai atsiranda iš pirmo karto
kitu užsiėmimu turim visos , kalti nesiruošiu enciklopedijos ir aš , bet pasiskaitau ją su malonumu,
tai nuoroda į pirmą puslapiuką kuri perskaičiau radus internete , prieš keliolika metų , man tikrai daug padėjo , radau ten daug ką pritaikau sau , aišku buvo kas man nepatiko
dėkui , suprantu
suderinsim kai turėsi laiko
keistai merginos supyko už nuorodą kuri tikrai yra į gerą puslapiuką
o savęs dar labai ilgai nelaikysiu , nė išmanančią , apie profesionalumą net nekalbu
pasiskaityti tokį puslapį tikrai verta jei nori auginti kaktusiukus
visas kipičas kilo dėl mano nuorodos , nebuvo ten žodžio naujokė
nieko niekada neignoruoju ir visada dalinuot tuo ką žinau , nors ne tiek daug to žinau yra
o kaktusus daiginasi labai reta kaktusinkė, manau pas mus jos tik kelios ir tėra,
ir ko gero retkarčiais man bus geriau patylėt , nei atsakyt,

pirmiausia noriu pasakuti , kad kiekviena supratot kaip norėjot

mano nomone pirmame puslapyje pirmame poste turėtu buti nuorodos į puslapiukus kuriuose aprašoma apie kaktusų auginimus , vakar vakare butent taip ir parašiau , kažkas neperskaitė ? ar vėl ne taip suprato ? tada suprato kaip norėjo

taip būtu paprasčiausiai merginoms kurios nusipirko ar gavo pirmą kaktusą , o paskui tikrai bus antras ir trečias

meilė kaktusams dažniausiai atsiranda iš pirmo karto

QUOTE(anika1 @ 2008 05 13, 10:08)
Mes aišku ne vien kaktusininkės,dar turim ir kitų gyvenime užsiėmimų,o kaktusus mylim nei daugiau nei mažiau,nei kitas gėles.Tad nereikia pykt,kad čia užsukam.Tiesiog norisi pasidalinti patirtimi,pabendrauti.Nebent čia jūsų uždara kaktusininkių profesionalių vartotojų grupė.Tas puslapis aišku neblogas,bet mano manymu gėles auginant reikia jas mylėt ir trupučio žinių.Nežadu kalt atmintinai kaktusų kalendorių ar pan.Tad jei taip siutinu,pasistengsiu daugiau čia nerašyt.
kitu užsiėmimu turim visos , kalti nesiruošiu enciklopedijos ir aš , bet pasiskaitau ją su malonumu,

QUOTE(Vikauoga @ 2008 05 13, 11:24)
tai nuoroda į pirmą puslapiuką kuri perskaičiau radus internete , prieš keliolika metų , man tikrai daug padėjo , radau ten daug ką pritaikau sau , aišku buvo kas man nepatiko
QUOTE(Tina* @ 2008 05 13, 11:48)
Auge, tik noriu pasakyt, kad negalvotum, kad pamirsau tave del to gymniuko. Sia savaite bandysiu rast laiko ji tau atiduot 

dėkui , suprantu
suderinsim kai turėsi laiko

QUOTE(Vaida2D @ 2008 05 13, 13:31)
Ir vel jus pykstates... nesuprantu...
As jau seniai kaktusus auginu ir nevadinu saves nei profesionale, nei pradziamoksle ir kaktusus kartais numarinu, kartais ne, ir nezydi jie pas mane visi kaip noretusi, - kazkokioj maximoj, kur niekas ju nepriziuri ziedus krauna, o pas mane ne. va. todel auginu tuos, kuriu spygliai grazus
Aisku, daug greiciau ir lengviau paklausti ir gauti atsakyma, nei ji surasti paciam, bet supraskite,kad musu gyvenimas juk irgi ne tik kaktusai (gal kam ir priesingai atrodo) ir mes taipogi negalime kiekvienam pradedanciam augintojui aiskinti ta pati per ta pati
Nereikia pykti, jei kazkas klausia o kazkam jau nusibodo aiskinti... reikia ivertinti pastangas tu, kurie nepatingejo nuoroda imesti, - as kaip tik tai priimciau kaip rupesti ir geranoriskumo parodyma.
As jau seniai kaktusus auginu ir nevadinu saves nei profesionale, nei pradziamoksle ir kaktusus kartais numarinu, kartais ne, ir nezydi jie pas mane visi kaip noretusi, - kazkokioj maximoj, kur niekas ju nepriziuri ziedus krauna, o pas mane ne. va. todel auginu tuos, kuriu spygliai grazus

Aisku, daug greiciau ir lengviau paklausti ir gauti atsakyma, nei ji surasti paciam, bet supraskite,kad musu gyvenimas juk irgi ne tik kaktusai (gal kam ir priesingai atrodo) ir mes taipogi negalime kiekvienam pradedanciam augintojui aiskinti ta pati per ta pati
Nereikia pykti, jei kazkas klausia o kazkam jau nusibodo aiskinti... reikia ivertinti pastangas tu, kurie nepatingejo nuoroda imesti, - as kaip tik tai priimciau kaip rupesti ir geranoriskumo parodyma.
keistai merginos supyko už nuorodą kuri tikrai yra į gerą puslapiuką
o savęs dar labai ilgai nelaikysiu , nė išmanančią , apie profesionalumą net nekalbu
pasiskaityti tokį puslapį tikrai verta jei nori auginti kaktusiukus
QUOTE(anika1 @ 2008 05 13, 14:56)
Merginos ,ką reiškia pagal jus ''naujokė''?Ta ,kuri pradėjo neseniai kaktusus augint,ar ta ,kuri čia skaitinėt ir rašinėt pradėjo?Jeigu dėl auginimo,tai nemanau ,kad aš naujokė,be to daug kitokių gėlių turiu.Bet sėjau kaktusus tikrai pirmą kartą gyvenime ir pamačiau ,kad ne aš vienintelė,norėjau pasidalinti patirtimi.Juk forumas tam ir yra bendraujam,klausiam, atsakom,pasigiriam.Teisingai,nenori nieko nerašyk,nei klausk ,nei aiškink,neprivaloma.Juk jei ne tu ,tai kita parašys.Tai kodėl reikia pykt ir sakyt,''pirma ten ir ten pasiskaityk'',nu galiu paskyt neradau aš ten info kaip išdygęs kaktusas atrodo.Juk aš su jumis bendraut noriu,jei pas jus klausiu.Ar jums senbuvėms, jokių klausimų nekyla?
Gerai nesinervuokim,nes kaktusai nežydės ,rodykit žiedus ,gana spygliukų
Gerai nesinervuokim,nes kaktusai nežydės ,rodykit žiedus ,gana spygliukų
visas kipičas kilo dėl mano nuorodos , nebuvo ten žodžio naujokė
nieko niekada neignoruoju ir visada dalinuot tuo ką žinau , nors ne tiek daug to žinau yra

o kaktusus daiginasi labai reta kaktusinkė, manau pas mus jos tik kelios ir tėra,
ir ko gero retkarčiais man bus geriau patylėt , nei atsakyt,