Įkraunama...
Įkraunama...

Buitinės technikos priežiūra, valymas

QUOTE(Aušrinė @ 2005 02 21, 16:34)
Nežinau, ar teisingai darau, bet valau papurškus langų valymo skysčio  ax.gif  Tada geriausiai nusivalo visi pirštų antspaudai. Per metus laiko nepastebėjau, kad pakenktų toks valymas  smile.gif

Ir man langų valymo skystis liux thumbup.gif
Aš ne tik buitinę techniką juo valau, kartais ir kriauklę, šiaip dulkes nuo bele kur thumbup.gif
Kartą pabandžiau valyti šaldytuvą su mažyte kempinėle( indams plauti) tai įbrėžimai nedideli paliko schmoll.gif
Dabar renkuosi švelnesnius škurliukus.
Atsakyti
Su "Jėga" ir aš patvarkiau dujinės degiklius. Juodi juodi pasidarė. Su kuo aš tik nešveičiau. Labiausiai soda padėjo. O kad orkaitę būtų gerai išvaliusi, tai nepasyčiau.
Atsakyti
Norejau ne apie valiklius paklaust, bet apie tas orkaites, kurios padengtos kazkuo, tipo, savaime issivalancios... Dabar nusipirkom orkaite, tai sake, kad jos valyti nereikia, tik tuscia ijungti ant 250'C ir ji pati issivalys... blink.gif
Ar taip issivalo?
Atsakyti
Gal kas patarsit, išbandžiau jau kelias priemones ir nepadeda, vis tiek negaliu idealiai nuvalyti, matosi kur buvo rieblai nutiškę ar vanduo pabėgęs.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2005 05 05, 15:06)
Gal kas patarsit, išbandžiau jau kelias priemones ir nepadeda, vis tiek negaliu idealiai nuvalyti, matosi kur buvo rieblai nutiškę ar vanduo pabėgęs.

cia rimtai ? matosi kur vanduo buvo nebeges? mama mya blink.gif !!!turiu pati su stiklo pavirsiumi tik dujine, laukiu kol remontas pasibaigs, pasistatysiu!
nezinau su kuo valyti, tik zinau kad jokiu busu negalima valyti su priemonemis, turinciomis siurksciu dalelyciu, ar kaip jos ten vadinasi!
Atsakyti
taip taip siuksciu negalima, pirkau ERES, specialiai viryklems tokia pasta, laikiau uztepus puse valandos, valau ir vis tiek pries sviesa matosi visokie taskeliai, nupirkau lietuviska HIGEJA puskala, tipo idealiai nuvalo bet irgi nepadeda, bandziau ir su ajax nieko. Tai kuo dar galima isvalyti.
Atsakyti
As valau su ERES pieneliu ir man nuvalo labai gerai thumbup.gif
Is pradziu gerai isvalau su pieneliu, tada nuplaunu ir dar dregna blizginu su paprasta popierine servetele.
Atsakyti
o tai gal man popieriuko truksta, nes nu taip norisi kazkuo siurkstesniu perbraukti, kempinele bijau, reikes pamegint popieriniu ranksluosciu, aciu uz minti.
Atsakyti
Senoviniu "britviniu" peiliuku gerai nusvalo visos prikepusios dėmelės, jei neturi spec. lopetėlės. Arba bet kokiu kitu virtuviniu valikliu, milteliais ar pasta (nebūtinai Eres) su šiukščiąja kempinės puse patrini ir viskas.
Atsakyti
Bet gi taip susibraizys?!
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2005 05 05, 15:41)
Bet gi taip susibraizys?!

Nebijok, tikrai nesusibraižys. Nusipirk tokį specialų skustuką ir drąsiai juo paskusk. Aš taip valau jau dvejus metus, niekur nesusibraižė. Aišku, metaline kempinėle tai nebrūžuok blush2.gif .
Atsakyti
Aš irgi naudoju specialią lopetėlę, toks gremžtukas, kur galas grynai "britva", po to nuvalau su pieneliu ir popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Blizga kaip nauja:) thumbup.gif
Ir dar turiu specialią šuostę keram. paviršiams, viena pusė tokia kaip guma, o kita - tokie šiurkštūs burbuliukai, tai su tais burbuliukais pašveičiu, o su kita puse nuvalau visus nešvarumus, tai irgi lieka švarut švarutėlė, nereikia net jokių pienelių. Tik nežinau kur tokių šluosčių yra pirkti, nes pati iš Vokietijos parsivežiau.
Atsakyti