Įkraunama...
Įkraunama...

Pokyčiai po gimdymo

QUOTE(maumė @ 2011 07 11, 14:40)
Bet kažin ar kai sako kad padideja krutine po gimdymo,tai gal cia kol maitina?nes sunku patiket kad ir po maitinimo kokiam pusmeciui praejus ji tokia pat didelė kazkam, jei pries nestuma turėjo mažą?Ar tikrai taip būna? blink.gif Jei būna, tai kodėl ne man? verysad.gif

Padidėjusi buvo kol maitinau, paskui dėja pakito. Nors būčiau nesupykusi jei būtų likusi pilnesnė krūtinė ir vėliau mirksiukas.gif
Atsakyti
pasikeičiau į blogą pusę ir fiziškai ir dvasiškai verysad.gif
Papildyta:
fiziškai saves nemyliu jau 20 m., t.y. nuo pirmo gimdymo, o po antro irgi niekas nepasikeitė. žiauriai sau negraži, o ir vyras komplimentais neguodžia kaip čia esu skaičius, kad atseit jų vyrai myli žmonas tokias kokios jos yra. jis estetas, nors grubiai nieko ir "neužvemia", bet...
nežinau ar depresuoju, bet periodiškai būna bloga nuotaika. pirmo vaiko visai nemylavau, nebuvo poreikio. su antru kitaip. tiesa, dabar vyras labai į auklėjimą įsitraukė ko nedarė kai sūnų auginom. aišku, tas turi nelabai gerų pasekmių - panelė 11 m. vėl persikraustė miegot į mūsų miegamajį. pačios suprantat koks tai kaifas... nesikrausto dėl l. įvairių priežasčių, t.sk. ir dėl to, kad dabar savo kambary gali kaip sandėlį laikyt, juk miega kitur. vyrui sakiau - iškraustyt nesiruošia, o mane žadint naktimis sugalvojo. dar tokio briedo nebuvo...vienžo, dažnai pamastau ir kogi velnias nešė mane į tą galerą. visada maniau, kad esu protinga, pasirodo nelabai...
sorry, gal aš čia išsiplėčiau per plačiai, nevisai į temą. bet parašiau kas ant širdies guli.
Atsakyti
fiziškai ne (padidėjus krūtinė-laikinas dalykas biggrin.gif ), kol kas jautresnė būnu jei neišsimiegu....
Atsakyti
iš pažiūros kūnas nepasikeitė, net krūtinė nepadidėjo. Liemenėles nešiojau tokio pačio dydžio kaip ir prieš nėštumą.

Bet po kažkiek laiko po gimdymo pastebėjau, kad vis gi liko ant šonų strijos.
Kadangi nėštumo metu ir kiek tai laiko prieš jį visai nesportavau- atsirado celiulitas. Užpakalis pasidarė plokščias. Man tai buvo keista, kai pamačiau šį vaizdą wink.gif
Ilgą laiką kietėjo viduriai, nors ir daug vandens gerdavau. Taip keista ir nemalonu....

veido oda sausesnė tapo. Bet plaukai, tie kurie nuslinko po 4 mėn, dabar jau atauga.

Manau su laiku viskas atsistatys wink.gif
Atsakyti
Liko nemažas pilvukas verysad.gif O krutinės padidėjimu džiaugiausi tik tol kol maitinau, nustojus maitint tapo dar mažesnė.
O psichologiškai likau daug jautresnė ir pasidariau labai labai užmarši. Toks jausmas kad pusės atminties išvis neliko g.gif
Atsakyti
Gal praėjus daugiau laiko ir susidėlios viskas į vietas, bet kol kas pokyčių daug.
Pirmom savaitėm skauda viską: tarpvietę, dubens kaulus, krūtis, raumenis, stuburą. Plius kraujavimas...
HORMONAI, kurie siautėja kaip tornadas, nervai, ašaros, besibaigianti kantrybė, neviltis, kad namoku rūpintis vaiku. Jaučiausi kaip psichinė ligonė.
Pastovus nuovargis ir nemiga.
Nukarę krūtys, suglebusi ir šiurkšti pilvo oda, dingęs viso kūno stangrumas, pajuodę paakiai, slenkantys plaukai. Laiko trūkumas susitvarkyti save, pasigražinti, elementarias procedūras grožio pasidaryti.
Artimųjų palaikymo trūkumas, ypatingai iš vyro. Nors neriasi iš kailio bandydamas padėti, bet vis atrodo nepakankamai.

Pogimdyvinis laikotarpis begalo sunkus. Bent jau man taip nutiko.
Atsakyti
QUOTE(Se7en @ 2014 10 21, 15:39)

Pogimdyvinis laikotarpis begalo sunkus. Bent jau man taip nutiko.

Dauguma pirmakarciu taip nutinka.
Viskas suprantama ir taip pazistama.Belieka palinketi daug sveikatos,kantrybes ir pozityvumo 4u.gif Patikekit,viskas su laiku susidelios,skausmai apmals,krutine normalizuosis,miegas susitvarkys.
Santykiai su vyru taip pat persistyguos,viskam tik laiko reik mirksiukas.gif
Tiesa,gyvenimas jau niekada nebebus toks,kaip iki vaiko gimimo.Bet juk gyvenime ir nera nieko amzino.
Viskas bus gerai,paminesit mano zodi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2014 10 21, 20:31)
Dauguma pirmakarciu taip nutinka.
Viskas suprantama ir taip pazistama.Belieka palinketi daug sveikatos,kantrybes ir pozityvumo 4u.gif Patikekit,viskas su laiku susidelios,skausmai apmals,krutine normalizuosis,miegas susitvarkys.
Santykiai su vyru taip pat persistyguos,viskam tik laiko reik mirksiukas.gif
Tiesa,gyvenimas jau niekada nebebus toks,kaip iki vaiko gimimo.Bet juk gyvenime ir nera nieko amzino.
Viskas bus gerai,paminesit mano zodi smile.gif

lb gražiai Gustika parašė drinks_cheers.gif tikrai po gimdymo būna sunku, man buvo sunku suvokti, kad va čia jau mano vaikas, tas, kur pilve spardėsi, kad jis viską iš manęs paims, bet po kiek laiko ateina tas savininkiškumas, va, mano vaikas, mano ir viską jam atiduosiu pati.
Atsakyti
Po gimdymo praėjo 4 mėnesiai, o man niekaip neatsistato normali organizmo veikla schmoll.gif niekada neturėjau problemų dėl užkietėjusių vidurių, o vat po gimdymo iki dabar su jais kankinuosi verysad.gif
Atsakyti
Fiziskai pasikeiciau nedaug, cezario randas negadina vaizdo, pilvas siek tiek padribes, bet tikiuosi sportu pataisysiu. Va psichologiskai jauciuosi neypatingai. Visiskai nenoriu savo vyro, seksas man dabar kelia siauba, nes paniskai bijau pastoti vel. Ir vyras nebetraukia, netgi siutina jo buvimas salia. Santuoka zudau kaip reikiant, bet kitaip mastyt saves nepriverciu. Suvokiu, kad mano elgesys tiesiausias kelias skyrybu link, bet elgiuosi taip, kaip jauciuosi.
Atsakyti
nors tai buvo senokai jau, bet... didziausia nuoskauda jauciu del sumazejusios krutines po maitinimo sad.gif sad.gif sad.gif kiti veiksniai po gimdymo: strijos, hemorojus sad.gif sunkus pogimdyvinis laikotarpis psichologine prasme. vat tokie ir pokyciai, vieni maziau skaudus ir laikini, o kiti deja taip ir liko.
Atsakyti
QUOTE(so.am.i @ 2014 12 20, 20:52)
Fiziskai pasikeiciau nedaug, cezario randas negadina vaizdo, pilvas siek tiek padribes, bet tikiuosi sportu pataisysiu. Va psichologiskai jauciuosi neypatingai. Visiskai nenoriu savo vyro, seksas man dabar kelia siauba, nes paniskai bijau pastoti vel. Ir vyras nebetraukia, netgi siutina jo buvimas salia. Santuoka zudau kaip reikiant, bet kitaip mastyt saves nepriverciu. Suvokiu, kad mano elgesys tiesiausias kelias skyrybu link, bet elgiuosi taip, kaip jauciuosi.

Įsidėkit hormoninę spiralę - nekenks nei maitinimui, o ir pastoti tikimybė beveik nulinė. Vyrui paaiškinkite kaip jaučiatės, paprašykite daugiau palaikymo ir pagalbos.
Atsakyti