Įkraunama...
Įkraunama...

Šiauliai: l/d "Žibutė"

QUOTE(levrete @ 2011 05 02, 14:11)
Aciu, HapyyAngel, uz padrasinimus ir gerus patarimus. Beje, o mamai, jei ji kartu pasilieka pabuti, irgi reikalingos slepetes? Turbut su batais neleis vaikscioti?

Šiaip jau į grupę nelabai noriai leidžia, kad kitų vaikučių nebalamūtint 4u.gif Nebent pirmą dieną kokiai valandžikei. Tačiau auklėtojos atsižvelgia į situaciją: gali būti, kad mamos buvimas šalia tik blogins padėtį, vaikutis kaprizinsis ir t.t. O gali būti, kad vaikučiui kaip tik reiks mamytės tam, kad jaustųsi drąsesnis, tada auklėtoja pakvies trumpam pasilikti, vaikutį nuraminti. Šlepetės nebūtinos, aš buvau basom (na, su kojinėm) smile.gif

O valgyti eidavom į rūbinėlę - vėlgi dėl to, kad kitų vaikučių neerzint smile.gif
Atsakyti
Na va, išsiaiškinom dėl vasaros: aišku, kad niekas kol kas neaišku, nes parašai surinkti, greit bus susirinkimas ir tada jau spręs, dirbti ar nedirbti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EGLaite @ 2011 05 02, 09:34)
Mes lopselyje pirmus metus labai sirgome, bet matyt per juos susirinko visas bacilas ir jau antrus metus lgal tik kokius 3k sirgo thumbup.gif tikiuosi, kad ir dabar su mazyle taip sauniai sektusi ax.gif
Mano dicke pradejo lankyti darzeli 1,7m ir visiskai nesigailiu, kad taip anksti pradejom lankyti, labai savarankiska pasidare, mazoji iseis i lopseli 1,9m, ne kiek nepergyvenu, tikiu, kad viskas bus taip pat gerai, nes visiskai pasitikiu Eziuku gr. aukletojomis wub.gif
O del darzelio rezimo, manau, kad vaikuciai patys savaime prisitaikys prie jo mirksiukas.gif

oi as va tu ligu pirmuosius metus labiausiai bijau, nera maniskis labai lepus, bet ko gero cia daugeliui mazyliu pirmuosius metus taip buna. Mums bus lygiai 1 m11 men kai pradesim keliaut i darziuka, mums kazkaip pavyko su tuo rezimu nuo pat gimimo, ryta keliasi mano mazasis vyras kaip i darba su teciu, 6.30-7.30 val. pietu miegelio mazdaug po 4-5 val nuo pabudimo uzimano, ikeliu i lovele, apsivercia ant pilvuko uodegyte pastato ir miega. Reik tiketis, kad svetimoj lovelej irgi noresis miegucio rolleyes.gif Pamiega 3 val. pavalgom ir vel keliaujam i lauka. Dar reikia kaipm nors pripratint ant puodo prasytis, nes dabar baaaaaaisiai didele problema. Manau, kuo daugiau namuciuose ismoks, tuo lengviau bus darzely adaptuotis. Vajej, tiek nedaug laiko liko iki rugsejo 1d., imu jaudintis ir visai nelaukiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 05 02, 14:44)
Šiaip jau į grupę nelabai noriai leidžia, kad kitų vaikučių nebalamūtint 4u.gif Nebent pirmą dieną kokiai valandžikei. Tačiau auklėtojos atsižvelgia į situaciją: gali būti, kad mamos buvimas šalia tik blogins padėtį, vaikutis kaprizinsis ir t.t. O gali būti, kad vaikučiui kaip tik reiks mamytės tam, kad jaustųsi drąsesnis, tada auklėtoja pakvies trumpam pasilikti, vaikutį nuraminti. Šlepetės nebūtinos, aš buvau basom (na, su kojinėm) smile.gif

O valgyti eidavom į rūbinėlę - vėlgi dėl to, kad kitų vaikučių neerzint smile.gif

As ir galvoju, ar mano buvimas pades, ar tik pagadins viska. O beje, i kuria grupe Jus einate?
Atsakyti
Kai saviškę pradėjau vesti į Ežiukų grupę auklėtojos nieko nesakė dėl buvimo ar nebuvimo grupėje. Nors aš kasdien pabūdavau tik apie pusvalandį. Atvesdavau prieš 9h ir jai padėdavau papusryčiauti. O po poros savaičių jau ir nebepasilikdavau šiam reikalui. Prieš pietų miegą pasiėmiau tik pirmą dieną, o jau antrąją palikau su visam. Ir tikrai neturėjom didesnių problemų su adaptacija. Net sakyčiau pirmas savaites su džiaugsmu pasilikdavo smile.gif o va jau po to... kai suprato, kad čia taip kasdien bus... tai jau būdavo ir ašarų. Bet irgi tik kelias savaites. Protingi vaikai, jie puikiai supranta, kad reikia pasilikti, kad bus paimti ir yra mylimi. Bent jau manoji niekada nekelia didelių tragedijų dėl to, kad negali visur būti su manimi.
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2011 05 04, 13:52)
As ir galvoju, ar mano buvimas pades, ar tik pagadins viska. O beje, i kuria grupe Jus einate?

Strakaliukų smile.gif

Maniškė dar ir dabar rytais manęs nelabai paleisti nori, bet žinau, kad čia yra parodomasis šou biggrin.gif , nes šiaip puikiai be manęs moka ir gali būti.
Atsakyti
Na va, jau trecia diena pratinames prie strakaliuku kompanijos. Buvome iki pietu miego, pirmas dvi dienas buvau kartu, nes aukletojos patare likti, kadangi mazylis labai jau mane saugojo. O siandien valandai buvau palikusi viena. Isejau pasakiusi, kad tuoj grisiu. Grizusi radau verkslenanti - visgi labai jam sunku buvo, nors aukletoja tikrai labai stengesi ji uzimti ir nuraminti. Nezinau, kaip bus rytoj, gal iseinant ir nebepaleis jis manes taip lengvai. O del pacio darzelio - viskas puiku, labai demesingos tiek aukletojos, tiek direktore ir kiti darbuotojai. silta atmosfera ir labai jauciasi didziulis rupestingumas musu mazyliais.
Atsakyti
levrete, šaunu, kad patenkinta darželiu ir auklėtojomis esate 4u.gif O mažiukas pripras, nebijokite smile.gif Pradžia didžiajai daugumai sunki būna, be to, mažutis dar Jūsų zuikutis. Bet jie, žinokit, labai greitai suauga darželyje 4u.gif Maniškė toooookia jau kliunkė buvo |(pradėjo lankyti 1.9 metukų), o dabar ir auklėtoja sako, kad vaikas neatpažįstamai pasikeitė, "suaugo" (dabar jai 2.5 metukų) smile.gif
Atsakyti
Jei reikia vesti į darželį, tai pirmiausia turi pačios mamos su tuo susitaikyti. Tiesą sakant aš iki šiol tuo abejoju wub.gif Lopšelio grupėje mums tiek bėdų nebuvo kaip darželio sad.gif Palikdavau paaiškinusi, kad važiuoju į darbą ir greit gryšiu. Būdavo, kad tekdavo ir raudojančią auklėtojai ant rankų palikti sad.gif Darželio grupėje pasilieka be problemų, bet atsirado kitų bėdų sad.gif nuolat serga, po ligos pradėjus lankyti sunku adaptuotis... ir matau, kad atsiranda psichologinių problemų sad.gif
Atsakyti
n-e-r-i, gal galite truputį smulkiau apie išlendančias psichologines problemas papasakoti? 4u.gif Maniškė nuo rugsėjo jau eis į darželį. Bijau kaip velnias kryžiaus, nes gi dar ir mažiukė bus, nei 3 metukų dar neturės sad.gif
Atsakyti
HappyAngel, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EGLaite: 13 gegužės 2011 - 10:27
Nemastykite apie blogiausią smile.gif Esu tikra, kad viskas bus gerai. Maniškei šiais metais supuolė daug įvykių į vieną krūvą, tai turbūt dėl to ir yra sunkiau. Ji perėjo iš lopšelio grupės, kur visi buvo tokie pat kinderiai, į darželio grupę. Ten yra jauniausia. Iš pradžių tuo mėgavosi, nes auklytė ją kiek paglobodavo, pamaitindavo... o po to jau teko pačiai kaip ir visiems vaikams apsitarnauti... o nelabai išeina... Dar gimė sesutė - iškart vaikiškas pavydas, kad sesę mama maitina, rengia, nešioja... ir dar namie su sese mama būna - o ji turi eiti į darželį. Todėl labiausiai išlindo problema "didelis - mažas". Darželio grupėje su kitais vaikais kovoja dėl to, kad ji jau nebe maža (o dičkiai iš pasakojimų supratau leidžia suprasti, kad ji dar mažytė), kai tuo tarpu namie ji nori būti maža (kad mama ja rūpintųsi kaip ir sese)... Tai va taip kol kas ir nerandam sau vietos. Na ir dažni sirgimai yra su tuo persipynę (galbūt serga, nes organizmas priešinasi darželiui, o nuėjus po ligos vėlgi sunku įsilieti į darželio veiklą)... Dabar lauksim rudens ir bandysim iš naujo.
Atsakyti