Įkraunama...
Įkraunama...

Šiauliai: l/d "Žibutė"

Ačiū, n-e-r-i, už pasidalinimą savo mergytės išgyvenimais 4u.gif Tikiu, kad mažiukeis sunku suprasti, kodėl namie taip, o darželyje kitaip... Na, bet viskas bus gerai, pamatysit 4u.gif

Mamytės, nelabai radau atsiliepimų apie "Kodėlčiukų" grupę ir auklėtojas. Gal kas gali plačiau papasakoti kaip ir kas ten, ar patenkintos esat savo vaikučių užimtumu, priežiūra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 05 17, 09:04)
Mamytės, nelabai radau atsiliepimų apie "Kodėlčiukų" grupę ir auklėtojas. Gal kas gali plačiau papasakoti kaip ir kas ten, ar patenkintos esat savo vaikučių užimtumu, priežiūra ax.gif

Mano seses berniukas lanke ta grupe, kiek teko kalbeti, ji buvo labai patenkinta aukletojomis, daug pasisnekedavo, komunikabilios labai, na aisku ir seip prieziura, darbu irgi buvo patenkinta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EGLaite @ 2011 05 17, 13:56)
Mano seses berniukas lanke ta grupe, kiek teko kalbeti, ji buvo labai patenkinta aukletojomis, daug pasisnekedavo, komunikabilios labai, na aisku ir seip prieziura, darbu irgi buvo patenkinta smile.gif

Labai ačiū 4u.gif

Vis galvoju, ar ne per maža (ne fiziniais duomenimis) mano mergaičiukė darželiui dar bus... Lopšelio grupėje tai palepina juos, pasaugo labiau, o darželyje jau vis tiek kitaip, prasidės šiokia tokia kova už būvį. Ot nelengva būti mama, visokios dilemos pjauna karsta.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 05 17, 13:15)
Labai ačiū 4u.gif

Vis galvoju, ar ne per maža (ne fiziniais duomenimis) mano mergaičiukė darželiui dar bus... Lopšelio grupėje tai palepina juos, pasaugo labiau, o darželyje jau vis tiek kitaip, prasidės šiokia tokia kova už būvį. Ot nelengva būti mama, visokios dilemos pjauna karsta.gif biggrin.gif

o kodel jums reikia eiti i darzelio grupe, jei dar neturite 3 metuku? mano dicke tai 2 metus ejo i lopseli, nes antrais metais dar nebvo 3 metu, todel pasilikom pas eziukus dar vienus metus.
Atsakyti
QUOTE(EGLaite @ 2011 05 17, 15:31)
o kodel jums reikia eiti i darzelio grupe, jei dar neturite 3 metuku? mano dicke tai 2 metus ejo i lopseli, nes antrais metais dar nebvo 3 metu, todel pasilikom pas eziukus dar vienus metus.

Jai bus 2,9 metukų. Jei paliksiu dar vienerius metus lopšelyje, į mokyklą ji vėliau išeis tada, bus jau 7,9 unsure.gif Nebežinau ką daryti.
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 05 17, 19:50)
Jai bus 2,9 metukų. Jei paliksiu dar vienerius metus lopšelyje, į mokyklą ji vėliau išeis tada, bus jau 7,9 unsure.gif Nebežinau ką daryti.

o prie ko cia mokykla, nejaugi negali i ja isleisti kada nori, pvz 6,9m? tiesiog anksciau metais iseis i paruosiamuku grupe? na nezinau, as is tikruju nezinau kaip ten su tais metais gaunasi, bet as galvoju ar ne tevu reikalas kada vaika ruosti mokyklai, ir kada isleisti i mokykla g.gif pasidomekite darzelyje kaip is tikruju yra...
mes i lopseli ejom iki 3,5men, po to tik iszygiavom i darzeli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EGLaite @ 2011 05 17, 21:18)
o prie ko cia mokykla, nejaugi negali i ja isleisti kada nori, pvz 6,9m? tiesiog anksciau metais iseis i paruosiamuku grupe? na nezinau, as is tikruju nezinau kaip ten su tais metais gaunasi, bet as galvoju ar ne tevu reikalas kada vaika ruosti mokyklai, ir kada isleisti i mokykla g.gif pasidomekite darzelyje kaip is tikruju yra...
mes i lopseli ejom iki 3,5men, po to tik iszygiavom i darzeli smile.gif

Tiesą pasakius, nežinau ir aš tiksliai, kaip ten yra doh.gif

O sakykit, kažin negalima metų per pusę padalinti - na, iki Naujų metų eina į lopšelį, o tada trijų sulaukus išeina į darželį nuo Naujų metų. Utopija turbūt, ar ne? Reiks gal ryt auklėtojos pasiklausti, gal neišjuoks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 05 17, 20:40)
Tiesą pasakius, nežinau ir aš tiksliai, kaip ten yra doh.gif

O sakykit, kažin negalima metų per pusę padalinti - na, iki Naujų metų eina į lopšelį, o tada trijų sulaukus išeina į darželį nuo Naujų metų. Utopija turbūt, ar ne? Reiks gal ryt auklėtojos pasiklausti, gal neišjuoks biggrin.gif

As galvoju, kad negalima taip g.gif
Ai, dar del ejimo antrais metais i lopseli, tai gal visgi geriau jau maziuke eitu jau i darzelio grupe, nes pvz mums tie antri metai buvo net regresas, o ne progresas i prieki, nes tais metais didesni vaikuciai isejo, o atejo tokie mazuliukai su tiutem, pampersais, tai mano "mazoji" irgi pradejo prasytis tiutes, nors jau senai buvom atprate nuo jos, bet sukilo noras bematant kitus vaikucius smile.gif
Atsakyti
EGLaite, būtent taip ir auklėtoja sako - kam pas mažiukus palikti, nebus vaikui ką veikti.
Nieko, pastresuosiu ir nusiraminsiu biggrin.gif Išsikrauti reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2011 05 18, 09:03)
EGLaite, būtent taip ir auklėtoja sako - kam pas mažiukus palikti, nebus vaikui ką veikti.

Kiek teko girdeti, tai tokius mazuliukus ten labiau globoja, vyresnes mergaites saugo, priziuri ax.gif manau, kad tikrai viskas bus gerai, o mergaitei bus tik stimulas sengtis greiciau ir daugiau visko ismokti, kad susilyginti su ugtelejusiais vaikuciais mirksiukas.gif o mamytei palinkesiu stiprybes, nes turbut mums didesnis stresas nei paciam vaikui 4u.gif
Atsakyti
Pagal nuostatus, tai į darželio grupę pradeda eiti tais metais, kai vaikui sukanka treji. Mūsiškė gimusi lapkričio pabaigoje, todėl į darželio grupę buvo perkelta, kai jai buvo 2metai ir 9mėnesiai. Vaikiukams gimusiems metų pradžioje labiau pasiseka - jie jau ateina būdami 3,9metų. O tokiems mažiems metų skirtumas ryškiai matosi. Ir su mokykla ta pati situacija. Privaloma leisti, kai vaikui einamaisiais kalendoriniais metais sukanka 7metai. Tik tėvų prašymu ir gavus gydytojų pritarimą galima leisti nuo 6metų. Tai čia jau tėveliai turėtų apsispręsti ar vaiką, gimusį sausio mėnesį leisti (kaip privaloma) 7,9metų, ar eiti gydytojų komisiją ir pradėti lankyti metais anksčiau 6,9metų. O darželis lopšelio ir darželio grupes ir komplektuoja pagal gimimo metus. Kitu atveju aš dar irgi būčiau sutikusi, kad maniškė pasiliktų lopšelinukų grupėje smile.gif
Atsakyti
Maniškė gimusi gruodžio viduryje, užtat irgi į darželį eis būdama 2,9 metukų. Tas nemažas skirtumas su vyresnėliais mane labiausiai ir gąsdina... Žinokit, esu dideliame pasimetime sad.gif
Atsakyti