Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(aidi @ 2008 05 16, 14:14)
Vakar buvo musu daugiabucio namo susirinkimas, tai pirmininkas patvirtino, kad isrusiuotas siuksles pila i viena ir ta pati konteineri, nes atidarius nauja savartyna pakilo supirkimo kainos ir siukslininkams nebeapsimoka atskiromis masinomis vezioti, del to ir krato i viena. verysad.gif

Nelabai supratau, kieno supirkimo kainos pakilo?
Aš tai galvoju taip: atliekų rūšiavimo įmonės gauna pelną iš to, kad rūšiuoja atliekas, jos yra sudariusios sutartis su atliekų perdirbimo įmonėmis, kad joms tas išrūšiuotas atliekas pristatys, tai kokia prasmė jiems sumaišyti į vieną? Tik darbo daugiau prisidės patiems nuo pradžių rūšiuojant (nes pirminį rūšiavimą turi atlikti gyventojai, jie – toliau rūšiuoja). O jeigu jie išvis nerūšiuos, tai perdirbimo įmonės kels skandalus, kad jie įsipareigojimų nevykdo, tai pirma, o antra – jie juk visiškai pelno negaus, tai iš ko tokios įmonės gyvens? Kažkas neaiškaus čia man tavo namo pirmininko žodžiuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2008 05 15, 23:23)
Turiu nemažai prikaupusi senų baterijų. Čia paskaičiau kad joms išmesti yra skirtos dėžės prekybos centruose, degalinėse. Kažkaip man akis už jų neužkliuvo, o gal Šiauliuose jų nėra  g.gif . Jei kas matėt, kuriose vietose jų ieškot?

Na, del Siauliu nieko nezinau, bet sostinej tai tikrai prekybos centruose stovi dezes, tokios statinaiciu tipo, uzrasas nemazas buna kam jos skirtos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutsi @ 2008 05 16, 14:56)
Na, del Siauliu nieko nezinau, bet sostinej tai tikrai prekybos centruose stovi dezes, tokios statinaiciu tipo, uzrasas nemazas buna kam jos skirtos  4u.gif

pažiūrėkite, man atrodo topo centre taip pat tos dėžės elementams surinkti stovi. mirksiukas.gif
aš jau senai rūšiuoju popierių, plastiką, stiklą, net ir draugų užkrėčiau rūšiavimo bacila doh.gif bet, man iškilo keli klausimai, taip, aš irgi mačiau kaip visus tris spalvotus konteineriukus supila į vieną mašiną, ir bent jau pas mus klp, nuo šių metų įves šiukšlių rušiavimo mokestį, tai pagalvojau kokio velnio aš rušiuoju, vargstu, kaupiu namuose tas visas atliekas (šalia nėra kur išmesti), ir dar už tai turėsiu mokėti, jaučiu, kad grei mano rūšiavimas baigsis, nes nervina, kai pilnais maišais turi kaži kur dangintis, kad jas išrūšiuotum ir dar turėsi papildomai mokėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(limbi @ 2008 05 02, 16:34)
O ką daryti su nebereikalingais kompaktiniais diskais?  g.gif  Pas mane nemažai prisikaupė, kur įrašyta nebereikalingi dalykai, ir nežinau kur juos išmest g.gif

Diskus surenkaEMP wink.gif kažką gero iš jų padaro.
Atsakyti
Senoms baterijoms išmesti dėžė tikrai stovi Žirmūnų "IKi" prekybos centre, Tuskulėnų g. O kur dėti perdegusias elektros lemputes? Ar kitokius smulkius elektroninius prietaisus (sulūžusį žaislą, nebenaudojamą telefono kroviklį?) Negi kviesti EMP dėl tokios smulkmės? Gal kur nors yra spec. konteineriai?
Atsakyti
QUOTE(Svasti @ 2008 05 17, 15:22)
Senoms baterijoms išmesti dėžė tikrai stovi Žirmūnų "IKi" prekybos centre, Tuskulėnų g. O kur dėti perdegusias elektros lemputes? Ar kitokius smulkius elektroninius prietaisus (sulūžusį žaislą, nebenaudojamą telefono kroviklį?) Negi kviesti EMP dėl tokios smulkmės? Gal kur nors yra spec. konteineriai?

RIMI būna 4u.gif berods visose...
Atsakyti
Kompaktinius diskus galima mesti į plastmasei skirtus konteinerius - čia radau kitoj vietoj. Hmm, susipainioti galima.
Atsakyti
o ar yra Vilniuje tekstilės konteinerių? teko girdėti, kad Klaipėdoje toks yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(ašei @ 2008 05 10, 09:59)
Super, šaunuolė  lotuliukas.gif

saunuole drinks_cheers.gif as irgi neislaikiau karta. panasiai buvo smile.gif.
ir draugus mokinu. nors ziuri jie i mane kaip i ateive del to rusiavimo. o man siauba kelia supratimas kad mano draugai, jauni zmones nesupranta del ko tai daryti... tikrai baisu kiek dar daug zmoniu yra tos nuomones ''ka as ten vargsiu, veshiu kazkur siuksles paskui su kostiumu pries darba stovesiu ir kaisiosiu. kas is to kad as rusiuosiu o kiti metys''... ir tokiu ''o kiti'' deja kol kas yra dauguma schmoll.gif
Atsakyti
aš nuo seno esu įpratusi rūšiuoti, bet nejaugi tikrai viską sumetą į vieną? kažkaip net baisu pasidarė.
Atsakyti
Sveikos visos ir visi, kurie neabejingi gamtai 4u.gif

Neseniai pradėjau rūšiuoti šiukšles ir iškilo toks klausimas: kur mesti ausų krapštukus (jie plastmasiniai, bet su vata juk) ir vatą?

Būčiau labai dėkinga už atsakymą 4u.gif smile.gif
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo odriana: 22 gegužės 2008 - 19:23
QUOTE(odriana @ 2008 05 22, 21:22)
Sveikos visos ir visi, kurie neabejingi gamtai 4u.gif

Neseniai pradėjau rūšiuoti šiukšles ir iškilo toks klausimas: kur mesti ausų krapštukus (jie plastmasiniai, bet su vata juk) ir vatą?

Būčiau labai dėkinga už atsakymą 4u.gif  smile.gif
Papildyta:

beveik esu tikra, kad i siuksliu deze. nes visas turinys iskratomas ant vaziuojancio konvejerio ir istreniruoti zmones is vaziuojancios kruvos isrankioja tai, kas gali buti perdirbta (kitkas keliauja i savartyna). todel manau kad tavo krapstuku nieks toj masej neisgaudys doh.gif
Atsakyti