Buvau pradėjus rūšiuoti šiukšles, bet, kai pamačiau, kad visų konteinerių turinys nukeliavo į vieną šiukšliavežę - tai kokia prasmė.
Gal didmiesčiuose ir perdirbamos šiukšlės, bet pas mus ne. Pati mačiau, kai su vyrų į šiukšlyną vežėm po remonto likusias šiukšles.
norėtųsi ir man rūšiuoti šiūkšles,bet koks tikslas? gyvenu saulėtekio bendrabutyje, artimiausi konteineriai neaišku kur.. troleibuse vežtis šiūkšlių maišus irgi kažkaip nepatogu.. va tuo ir baigiasi mano norai.. gal būtų galima kažkokiu būdu gauti tuos konteinerius? juk studentai tikrai aktyvūs,manau tikrai mielai rūšiuotų šūkšles. ka manot?

Tai kas, kad Klaipedoj tekstilej yra konteineriai.As susiduriau su viena moteriske, kuri didziuli maisa rubu ismete i buitini, nors salia buvo tekstilei.Aisku, ikisau savo trigrasi.Zinai ka ji man atsake.As uz siuksles moku pinigus, o tie kurie pastate konteiniarius juos parduoda.Tai kiba jau geriau i siukslyna.
Nesu agresyvi, bet taip norejos jai guza itaisyt

QUOTE(Babaužienė @ 2008 06 01, 23:23)
Tai kas, kad Klaipedoj tekstilej yra konteineriai.As susiduriau su viena moteriske, kuri didziuli maisa rubu ismete i buitini, nors salia buvo tekstilei.Aisku, ikisau savo trigrasi.Zinai ka ji man atsake.As uz siuksles moku pinigus, o tie kurie pastate konteiniarius juos parduoda.Tai kiba jau geriau i siukslyna.

Čia panašiai kaip delfi komentrus paskaičiau, kad reikia rūšiuot šiukšles, ir iš jų naujas pakuotes gamint, tai kažkoks proto bokštas atrašė, kad nebūkit durni, kam rūšiuot ir mokėt už pakuotę, kuri iš šiukšlių pagaminta, čia gi žmonių žeminimas ir mulkinimas

Aptamil misinuko pakuote 800gr, niekaip nesuprantu ji is plastiko ar popieriaus

QUOTE(Nosferatu @ 2008 06 02, 12:21)
Man atrodo, kad is popieriaus.Man ji tokia pati kaip sulciu pokas

QUOTE(Babaužienė @ 2008 06 02, 12:48)
bet folija padegtas is vidaus

mane ti nervina, kai randu stiklo ir popieriaus konteineriuose visokiu mandarinu žievelių prigrūsta.... Ir apskritai pas mus vilniuj tas šiukšles retai veža....
kas del konteineriu trukumo,tai kai buvom Kauno Svaroj, tai sake,kad jeigu truksta ar labai toli yra rusiavimo konteineriai,tai reikia paskambinti ir paprasyti,kad atveztu. sake,kad nemokamai
tikiuos nepersigalvojo jie
teko is vilnieciu girdeti,kad siuksles sumeta i viena konteineri,tai gal rimtai tada nera prasmes rusiuot??
arba gal reiktu idomumo delei paskambinti ju imonei ir paklausti kokia politika jie uzsiima
kas del kauno,tai zinau,kad jie tikrai rusiuoja,paciai teko matyti kelis zmogelius berusiuojancius plastika. visai idomu, jie ten pagal rusis, pagal spalvas atskiria, tik gaila buvo tu zmogeliu,kurie ziema turejo lauke dirbti

teko is vilnieciu girdeti,kad siuksles sumeta i viena konteineri,tai gal rimtai tada nera prasmes rusiuot??

kas del kauno,tai zinau,kad jie tikrai rusiuoja,paciai teko matyti kelis zmogelius berusiuojancius plastika. visai idomu, jie ten pagal rusis, pagal spalvas atskiria, tik gaila buvo tu zmogeliu,kurie ziema turejo lauke dirbti

Merginos, o kaip jus rusiuojate siuksles- turite tris siuksliu dezes, ar popieriu kazkur kitur kaupiat, kur dedat stiklinius indelius?
Pas mane vietos trukumas, kazkaip norisi issisukt neuzgriozdinant namu

Pas mane vietos trukumas, kazkaip norisi issisukt neuzgriozdinant namu

Nerealiai apsidžiaugiau, kai pas mus pastatė tuos plastiko, popieriaus ir stiklo atliekų konteinerius. Pradėjau rūšiuot (viską kroviau į atskirus maišus balkone). Deja, džiaugsmas truko neilgai - kiek pro juos beėjau, kai pastatė, tai kokius 2 mėnesius nieks ir neišvežė - prigrūsti stovėjo. Galiausiai kai išvežė, stovi dabar tušti - įtariu žmonės neberūšiuoja - o kam, jei jie pastoviai pilni, o namie juk nekaupsi pilno balkono ir nelakstysi laukaun vis pasitikrint, ar vietos ten yra. Beje, mano tėvai irgi yra matę, kad iš tų konteinerių supila viską į vieną šiukšlių mašiną... Man čia labai kvepia, rusiškai tariant, "pakazūcha" - tipo va mes rūšiuojam atliekas kaip ir reikalauja Europos Sąjunga, bet kur tos atliekos keliauja iš tikrųjų, jau ne Europos Sąjungos reikalas.
Teko prieš gerus 5 metus būt Švedijoje, tai smagu žiūrėt, kad atliekų rūšiavimas, jiems toks natūralus dalykas, kaip pvz., nešiukšlinti savo kieme. Ir mes kažin kada pasieksim tokį lygį...