Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

Sveikos,
nors siuo metu jau nesergu keli metai, bet vis lankausi jusu temoje, nes man labai suprantamos jusu bedos. Teisingai parasete, kad si liga gali tik kuriam laikui pasitraukti, todel ir man reikia bent karta i metus vaziuoti atlikti tyrimus. Yra kaskart kazkoks nerimavimas del to, tuo labiau, kad kaip cia rase, kai uzeina "juodi periodai", tai atrodo, kad gali viskas atsinaujinti. Tai va, mus reikale svarbu isvengti tu juodu periodu ir stengtis, kad niekas neismustu is pusiausvyros.
Pas mane gijimas sparciai prasidejo, kai pradejau dometis Reiki ir kitais dvasiniais dalykais, meditacija. Ta prasme, kai pakeiciau savo veikla - tarytum pati liga man rode ka turiu pakeisti, kur eiti, kad nesirgciau.
Visoms visoms linkiu ligu panaigos ir ramybes. Pameginkite kasdien nors 5 min pamedituoti. Arba kaip kitaip kazkiek laiko skirkite tik sau, tam ka megstat, apie ka svajojot..
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2011 03 01, 08:20)
Sveikos,
nors siuo metu jau nesergu keli metai, bet vis lankausi jusu temoje, nes man labai suprantamos jusu bedos. Teisingai parasete, kad si liga gali tik kuriam laikui pasitraukti, todel ir man reikia bent karta i metus vaziuoti atlikti tyrimus. Yra kaskart kazkoks nerimavimas del to, tuo labiau, kad kaip cia rase, kai uzeina "juodi periodai", tai atrodo, kad gali viskas atsinaujinti. Tai va, mus reikale svarbu isvengti tu juodu periodu ir stengtis, kad niekas neismustu is pusiausvyros.
Pas mane gijimas sparciai prasidejo, kai pradejau dometis Reiki ir kitais dvasiniais dalykais, meditacija. Ta prasme, kai pakeiciau savo veikla - tarytum pati liga man rode ka turiu pakeisti, kur eiti, kad nesirgciau.
Visoms visoms linkiu ligu panaigos ir ramybes. Pameginkite kasdien nors 5 min pamedituoti. Arba kaip kitaip kazkiek laiko skirkite tik sau, tam ka megstat, apie ka svajojot..

Jau ne pirma karta girdziu, kad norint pasveikti reikia atsisukt i save, maziau streso daugiau megstamu,mylimu dalyku...nebutinai tai turi buti religija ar kas panasaus, paprasciausiai reikia pradet susikalbet su savim, suprast ko is tikruju nori ir sieki, o ne plaukt pasroviui rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos,

aciu tau Dinozaure uz linkejimus, smagu kad tau pasiseke ir isgijai. Taip tikrai, psichologija prie sitos ligos (nors turbut ir prie visu) vaidina dideli vaidmeni.
As praeita savaite lankiausi KMUK , tai naujienos kol kas irgi neblogos . Pasirodo esant nestumui reikia sekti tik FT4 , o TTH ir kiti nestumo metu nesekami. tai kadangi mano FT4 jau yra nukrites zemiau normos vaistu vartojima sustabde, po menesio darys tyrimus ir ziures kaip.Dare echoskopija sake, kad mano skydliauke nerodo jokio aktyvumo.
klausiau del sirdeles plakimu, tai sake kad sirdies ritmas nestumo metu gali kisti ir del plancentos , kuri spaudzia diafragma.
Tikiuosi, kad pas ginekologus konsultacija irgi praeis gerai smile.gif
Atsakyti
sveikos.
gal ir ne i sia tema uztaikiau bet tikiuosi atsakymo
daznai gerkleje(gomuryje) jauciu lyg kas uzstrige butu, nuolat ryju seiles, bet tas gumulas vistiek stovi..labai nemalonus jausmas
ar tai gali buti susije su skydliauke?
Atsakyti
labas , taip kiek zinau tikrai gali buti isdidejusi skydliauke, todel jauciasi lyg kazkas gomuryje uzstrige. Siulyciau pasirodyti gydytojams.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Ateinu "prisiduoti" 4u.gif Po metų vartojimo praėjusią savaitę man gydytoja nuėmė Thyrozolį. FT4 tyrimas jau kuris laikas buvo geras, todėl dozė nuolat buvo mažinama, ir paskutiniu metu porą mėnesių gėriau po 1 tabletę kas antrą dieną. Praėjusią savaitę FT4 buvo 15 ir skaičiukas po kablelio. Po mėnesio vaistų nevartojimo vėl reikės kartoti tyrimą. Šiuo metu prirašė gerti tik seleną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2011 03 06, 12:59)
Sveikos  4u.gif Ateinu "prisiduoti"  4u.gif Po metų vartojimo praėjusią savaitę man gydytoja nuėmė Thyrozolį.
Šiuo metu prirašė gerti tik seleną  smile.gif

sveikinu 4u.gif o kas tas selenas, kuo jis padeda?
Atsakyti
QUOTE(swea @ 2011 03 08, 12:59)
sveikinu  4u.gif  o kas tas selenas, kuo jis padeda?

Mikroelementas. Padeda skydliaukės veiklai, o šiaip antioksidantas 4u.gif
Atsakyti
Sveiki bye1.gif ,
prisijungiu prie jūsų gretų. Vos prieš porą savaitėlių pradėjo makaluotis širdelė sunerimau ir nulėkiau pas gydytoja. Pirmoji konsultacija buvo endokrinologo, tai šis ir nugąsdino mane labai labai. Rezultatas vienas mazgelis dešinėje pusėje ir kraujo tyrimo rezultatai, kurių visai nesuprantu FT4 - 42,24 ir berods (neįmanoma suskaityti gydytojo rašysenos doh.gif ) TSV 0,0, pasakė tik tiek, kad skydliauke gamina per daug hormonu ir išrašė Thyrozol 5 mg po 1x3, ir jau manau pradėjo reikštis pirmasis šalutinis poveikis: beria veidą ir baisiai niežti odą. Gal yra kokių priemonių bent niežėjimui panaikinti?
Paskaičiau diduma jūsų temelės ir kaip suprantu, kad info ieškau tinkamoje vietoje. Gal galėtumėte daugiau papasakoti apie šį preparatą, ar jis tas pats kaip ir jūsų dažnai komentuojamas metizolis? nelabai suprantu ar ši liga ar kaip tą dalyką pavadinti jau visam gyvenimui ar įmanoma jį išgydyti? Gal kas galėtų papasakoti ko dabar galėčiau tikėtis iš savo sveikatos? Ir ar apskritai man čia skaitosi hiperfunkcija?

Aciu.
Atsakyti
sveika ,
del vaistu tai nieko negaliu parasyti, nes tokiu dar nevartojau, o del pacios ligos tai ji kaip ir isgydoma( va neseniai rase dinozaure) ar bent apgydoma , o buna kad vargsta zmones ir po kelis metus. Del ko labiausiai noriu ispeti, tai kad labai stebetum savo akis ,(geriausiai butu nueiti pas okulista, kad patikrintu akiu akispudi) ,nes tikrai nesmagu kai jos isvirsta,
Siaip tai pasiskaitinek internete nemazai informacijos yra, susipazink su liga ir gydykis, linkiu, kad kuo greiciau issveiktum.
o del alergijos, gal kas parasys kuri bus su tuo susidurusi.SEKMES
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2011 03 10, 23:47)
sveika ,
  del vaistu tai nieko negaliu parasyti, nes tokiu dar nevartojau, o del pacios ligos tai ji kaip ir isgydoma( va neseniai rase dinozaure) ar bent apgydoma , o buna kad vargsta zmones ir po kelis metus. Del ko labiausiai noriu ispeti, tai kad labai stebetum savo akis ,(geriausiai butu nueiti pas okulista, kad patikrintu akiu akispudi) ,nes tikrai nesmagu kai jos isvirsta,
  Siaip tai pasiskaitinek internete nemazai informacijos yra, susipazink su liga ir gydykis, linkiu, kad kuo greiciau issveiktum.
o del alergijos, gal kas parasys kuri bus su tuo susidurusi.SEKMES

As buvau isberta visa ir stipriai...nuejau pas alergologe pasake,kad nuo cheminiu preparatu,israse tokiu vaistu, kurie vadinasi Dexametazonas, tai siu rekomenduoju niekam negert, nes veliau suzinojau, kad jie yra baisus dalykas...isgerus siu vaistu, nebeveike nei vieni kiti, teko keist vaistus nuo skydliaukes, kadangi puse metu geriau tyrozoli po 4 tab, o rezultatai nesikeite...moterisku visokiu bedu atsirado ir sirdis buvo kaip isprotejus, nu zodziu doh.gif (Tiesa juokas dar buvo toks, ziuriu as daktara hausa ir per ta filma, kai jau hausas nezinojo ka daryt su ligoniu, liepe duot jam dexametazono blink.gif )tai net nezinau ir ka patart del tos alergijos g.gif siaip del visko tarkis su savo endokrinologe mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites smile.gif
Nors man pavyko issigydyti sia liga, bet vis tiek tikrinuosi karta i metus. Tai ir dabar tyrimai parode, kad viskas gerai. Cia as noriu pasakyt, kad jei ir pavyksta isgyti, bet diagnoze lieka kaip ir visam gyvenimui, nes yra tikimybe ligai atsinaujinti. Bet tame galima rasti ir teigiamu pusiu (visada reiketu ziureti tik pozityviai) - jei pajuntu kazkoki nerima, streso pozymiu ar nepasitenkinimo gyvenime, negaliu sau leist tam issivystyti, nes tai sukeltu grandinine reakcija ir suteiktu prielaidas atsinaujinti ligai. O vel is naujo viska pereiti tikrai nenoreciau. Todel si liga ismoke nestresuoti, i viska kas beatsitiktu ziuret kaip i naujas galimybes, priimti ramiai ta, kas vyksta. Zodziu, ligos nepuola, kai yra kuno, proto ir sielos harmonija.
Skirkite daugiau demesio sau, savo poreikiams. Bent 10 minuciu pamedituokite kasdien klausydamos ramios muzikos. Tegu tai buna jusu laikas, tik jus esate tokia vienintele ir unikali, verta meiles ir gerio. Ir liga - tik budas pasakyti jums, kad turite gyventi ir jaustis ne taip , kaip nori ar reikalauja is jusu kiti, bet daugiau klausyti savo sirdies balso.
Atsakyti