Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

Sveikos,

Buvau vėl pas endokrinologę, nes dariausi echoskopiją. Pastaroji, beje nieko įdomaus neparodė, skydliaukė padidėjus, kažkokia lyg nelygi.

Turėjau progą endokrinologės paklausti apie akis, Basedovo ligą. Sakė 95 proc. pacientų susitvarko, tik laikas per kurį tai nutinka gali labai skirtis, gali ir 4 metų prireikti. Sakė su mano rezultatais turėtų per 3 mėn susitvarkyti, nes neužleista skydlaiukė buvo thumbup.gif ax.gif

Beje čia kažkuri apie jodą rašėte, kad jį reikia vartoti, irgi pasiklausiau gydytojos, sakė kad maistą, rurntį jodo, valgyti galima ir reiktų, bet papildomai jo gerti draudziama (na tabletėmis) ir čia tipo mitas kad reikia to jodo nesvarbu kaip.

Parodžiau gydytojai smulkų bėrimą ant vieno pilvo šono, apie kurį maniau, kad gali būti ir nesusijęs su Metizoliu, bet ji sakė čia tikrai alergija jam, tipinis šalutinis poveikis (Metizolį gėriau 2 savaites po 4 tabletes, ji pati išrašydama minėjo, kad labai retas atvejis kad nuo tokio mažo kiekio galėtų alergija prasidėt). Išrašė Thyrozol, taipogi po 4 tabletes, o sekančius 2 mėnesius po 3 tabletes. Sakė nuo šito tikrai alerginės reakcijos nebus, jis švaresnis ir pan. g.gif

Taigi turiu likusias beveik 2 pilnas Metizolio dėžutes, gal kam reikia? Padovanočiau rolleyes.gif Nedaug čia jų aišku bet vis geriau atiduot nei išmest. Gyvenu Vilniuje.
Atsakyti
sveika,

Gerai, kad del akiu paklausei, ir smagu toki atsakyma skaityti. Man irgi pradzioje , kai propycilio doze buvo didele, bere kuna, bet paskui sumazinus jo daze susitvarke, na as kito pasirinkimo ir neturejau, nes nestumo metu kitu vaistu kaip supratau ir nera. Tai sekmes tau, linkiu kad sie vaistai tiktu ir nealergizuotu.
Atsakyti
Sveikutes,

nesuprantu vieno dalyko, ar tikrai turint hiperfunkciją reikia jodo kuo daugiau? aš kažkaip buvau įsitikinus, kad jodas kaiptik perdaug aktyvina skydliaukę, ir jo reikia vengti
keturis metus geriu metizolį ir tik jo pagalba geri skydliakės tyrimai. Svoris prisidėjo kokie 4 kilogramai ir jie nei daugiau auga nei krinta visus tuos metus. Ar yra daugiau metų geriančių metizolį?
Man prieš pradedant jį gerti būdavo tokie nerimo priepuoliai, tirpdavo rankos veidas, galvą skaudėdavo. Pradėjus gert metizolį visa tai praėjo, todėl bijau nutraukti. Kažin kiek tą metizolį galima gerti ir kuom tai baigsis verysad.gif
ar yra kokių alternatyvų?
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2011 02 25, 16:06)
Sveikutes,

nesuprantu vieno dalyko, ar tikrai turint hiperfunkciją reikia jodo kuo daugiau? aš kažkaip buvau įsitikinus, kad jodas kaiptik perdaug aktyvina skydliaukę, ir jo reikia vengti
keturis metus geriu metizolį ir tik jo pagalba geri skydliakės tyrimai. Svoris prisidėjo kokie 4 kilogramai ir jie nei daugiau auga nei krinta visus tuos metus. Ar yra daugiau metų geriančių metizolį?
Man prieš pradedant jį gerti būdavo tokie nerimo priepuoliai, tirpdavo rankos veidas, galvą skaudėdavo. Pradėjus gert metizolį visa tai praėjo, todėl bijau nutraukti. Kažin kiek tą metizolį galima gerti ir kuom tai baigsis verysad.gif
ar yra kokių alternatyvų?

Gal geriausia su gydytoju būtų pasikonsultuoti šiuo klausimu g.gif Beje man dakratė sakė, kad jodo reikia, bet tik su maistu gaunamo, ginkdie papildomai negert.
Atsakyti
sveikos,
neilgai pasidziaugiau gera sirdies veikla, stai jau pora dienu kai vel turiu gerti lobetololi, pulsas uzkyla iki 130 , kita savaite vaziuoju i klinikas. vakar ginekologe mano leliuko sirdele klause sake irgi ant virsutines ribos tuksi, na ir nesuprantu viskas buvo gerai, atrodo nieks nepasikeite ir stai vel viskas is naujo, ar ir jums taip kada yra buve?
Atsakyti
Labas rytas. Kolkas neturiu laiko perskaityti visu temeliu, bet gal kas galit atsakyti i keleta klausimu 4u.gif
Teciui isoperavo (iseme) skydliauke. Po dvieju dienu paleido namo. Israse gerti hormonus ir po menesio pasirodyti pas gydytoja.
Atsivezem namo ir dabar kolkas jauciasi labai silpnai.
Gal kas galit pasakyt, ka butinai reikia ir ko negalima daryti sita laikotarpi is karto po operacijos. Gal reikia kazkokius papildomus preparatus gerti, ka nors stiprinancio, kiek galima judeti ir ka daryti. Nes informacijos is ligonines nulis, isskyrus recepta hormoniniams vaistams 4u.gif
Aciu
Atsakyti
Jurgita, as nesilaukiu, bet man irgi taip buna. Jau atrodo viskas gerai, sirdele aprimusi ir vel nei is sio tei is to pradeda makaluotis doh.gif Nesuprantu ir as kodel taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(linute23 @ 2011 02 27, 12:21)
Labas rytas. Kolkas neturiu laiko perskaityti visu temeliu, bet gal kas galit atsakyti i keleta klausimu  4u.gif
Teciui isoperavo (iseme) skydliauke. Po dvieju dienu paleido namo. Israse gerti hormonus ir po menesio pasirodyti pas gydytoja.
Atsivezem namo ir dabar kolkas jauciasi labai silpnai.
Gal kas galit pasakyt, ka butinai reikia ir ko negalima daryti sita laikotarpi is karto po operacijos. Gal reikia kazkokius papildomus preparatus gerti, ka nors stiprinancio, kiek galima judeti ir ka daryti. Nes informacijos is ligonines nulis, isskyrus recepta hormoniniams vaistams  4u.gif
Aciu

Jums reikia i kita temuke - cia renkasi, turincios hiper aktyvia, o Jusu tetis, kaip suprantu, be skydliaukes unsure.gif pas ji dabar skydliauke nebegamina hormonu...
Atsakyti
QUOTE(mimoza:) @ 2011 02 27, 13:34)
Jums reikia i kita temuke - cia renkasi, turincios hiper aktyvia, o Jusu tetis, kaip suprantu, be skydliaukes unsure.gif pas ji dabar skydliauke nebegamina hormonu...

Dekui. Radau ir kita temele. Ten irgi parasiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2011 02 25, 20:34)
sveikos,
neilgai pasidziaugiau gera sirdies veikla, stai jau pora dienu kai vel turiu gerti lobetololi, pulsas uzkyla iki 130 , kita savaite vaziuoju i klinikas. vakar ginekologe mano leliuko sirdele klause sake irgi ant virsutines ribos tuksi, na ir nesuprantu viskas buvo gerai, atrodo nieks nepasikeite ir stai vel viskas is naujo, ar ir jums taip kada yra buve?

Pasakysiu kaip man buvo su pulsu. Nustačius hiperfunkciją buvo ir pastoviai didelis pulsas, išrašė metizolį, prednezaloną ir atenololį nuo pulso. Gėriau 6 tabletes metizolio, dvi atenololio ir prednezlono kažkiek. Per trejetą mėnesių iš hiper rezultatai perėjo į hipo. Svoris +4 kg. Nutraukėm vaistus. Labai stipriai pradėjo slinkti plaukai, širdis išvis kalatojosi, pulsas didelis, tiesiog jauti kaip tiksi. Svoris nukrito. (Nežinau ar tai susiję, bet pilvo šone kaip tik tuo metu atsirado hemangioma) Po mėnesio nuėjau vėl pas daktarę. Kaip tik tuo metu pasikeitė daktarė. Atlikus tyrimus vėl sužinojau, kad visi blogi rezultatai atsistatė. Prašiau, kad išrašytų atenololio, nes buvo didelis pulsas, bet daktarė išrašė tik metizolio ir sakė, kad nereikia tokiom dozėm vaistų gerti ir nuo pulso irgi nereikia. Kentėjau gal dvi savaites dėl to pulso, jei pradėdavo skaudėt širdį gerdavau širdies lašiukus. Paskui po truputį pulsas pradėjo mažėt savaime ir kažkaip aprimo. Taip ir geriu dabar metizolį po pusę tabletės kasdien ir po visą dukart savaitėje beveik 4 metai. Vos tik pamažinu dozę, rezultatai blogėja, jei nemažinu laikosi vietoje. Tik va man įdomu kiek galima gyvent su pastoviai geriamu metizoliu ir +4 kg. Pačios aktyvumas visai sumažėjo, savijauta geriau pamiegot nei kažką nuveikt, reakcija sumažėjo. Jau toks gyvenimo būdas žiauriai nusibodo. Gal kam taip buvo? Ar yra tokių, kuriai nuo metizolio ar kitų panašių vaistų liga praėjo?
Atsakyti
sveika,
na as manau , kad tos kur pasveiksta( jei taip buna) musu temoje nebesilanko biggrin.gif ir mes nesuzinom ar yra pasveikusiu, nebent kas is pazystamu butu sirges ir pasveikes.
O ar tau nesiule radioaktyvaus jodo terapijos, jis sunaikina daug skydliaukes lasteliu ir nereikia gerti vaistu bent jau kuri laika. Kiek skaiciau tai po 2 metu gydymo vaistais turetu taikyti sita metoda, aisku nebent tu pati esi pries tai .
O kaip tu pati galvoji galima pasveikti ar ne, man tai atrodo kad si liga jei ir atsitraukia tai tik kuriam laikui, nes gyvenimas kartais pateikia juodu periodu, o kada skydliauke ligota , tai tokie periodai ismusa jos visa darba. na va kiek prifilosafavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita35 @ 2011 02 28, 22:52)
sveika,
  na as manau , kad tos kur pasveiksta( jei taip buna) musu temoje nebesilanko  biggrin.gif ir mes nesuzinom ar yra pasveikusiu, nebent kas is pazystamu butu sirges ir pasveikes.
  O ar tau nesiule radioaktyvaus jodo terapijos, jis sunaikina daug skydliaukes lasteliu ir nereikia gerti vaistu bent jau kuri laika. Kiek skaiciau tai po 2 metu gydymo vaistais turetu taikyti sita metoda, aisku nebent tu pati esi pries tai .
  O kaip tu pati galvoji galima pasveikti ar ne, man tai atrodo kad si liga jei ir atsitraukia tai tik kuriam laikui, nes gyvenimas kartais pateikia juodu periodu, o kada skydliauke ligota , tai tokie periodai ismusa jos visa darba. na va kiek prifilosafavau smile.gif

Man siulo radioaktyvu joda...tik as neapsisprendziu, nes turiu 2 vaikucius ir sako,kad po jodo nesiuloma but prie vaiku apie men,tas mane labiausiai gasdina unsure.gif
Atsakyti