Niu, bandau pasakoti
1. Bodrumas nedidukas miestelis (palyginus su Antalija)

Gražus (nors, kaip ir visur pietų kraštuose, yra daug netvarkos)

Gražus uostas, daug didelių šuniukų, kurie laisvai čia vaikšto, mane 1 norėjo suvalgyti, atėjo pakramsnojo mano sijoną ir koją (vyras galvojo, kad gali man skaudžiai įkasti, bet kažkaip prasisukau)

Daug mečečių, buvo Ramadanas, tai visi daug meldėsi. Ekskursijas pirkome Bodrumo pagrindinėje gatvelėje. Parduotuvės yra einant link uosto kairėje pusėje, ten nelabai noriai nuleidžia kainas, tai geriau apsipirkti turguje

2. Ekskursijas pirkome Bodrume Directortour, atrodo, tai buvo pirmoji agentūra Bodrumo pagrindinėje gatvėje, mes pirkome kelionę į Pamukalę rusų kalba, anglų kalbos gidas labai prastas. Jei pirksite ten kelionę, tai Jus aptarnaus Olga, kalba puikiai rusiškai, daug ką papasakoja ką dar reikėtų pasižiūrėti. Į kelionės kainą (Pamukalę) įeina paėmimas nuo viešbučio, nuvežimas iki Pamukalės, ekskursija kilimų fabrike ir pietūs kilimų fabriko kavinėje. Už kelionę reikia sumokėti 45 USD + 10 USD (mokėsite gidei) už įėjimą į miestą. Jei norėsite išsimaudyti Kleopatros baseine, dar mokėsite 18 ar 20 USD, bet mums jis pasirodė

, tai nėjom nei vienas. Nuo Bodruma važiuojate į 1-ą pusę apie 4 val.
Kelionę po Bodrumą ir Turgutreis organizavomės patys, važiavom su viešbučio transportu, bet galima važiuoti su Dolmušais. Būtinai nuvažiuokite į Turgų, prisižiūrėsite ko dar nematėte
3. Ekskursijų kainos palyginimui:
1-os dienos kelionė į Pamukalę:
Teztour - 85 USD;
Directortour - 45 USD
1-os dienos kelionė į Efesą:
Teztour - 75 USD;
Directortour - 45 USD
2-jų dienų kelionė Efesas ir Pamukalė:
Teztour - 170 USD;
Directortour - 90 USD
Daljanas:
Teztour - 60 USD;
Directortour - 45 USD
Kelionė jachta:
Teztour - 45 USD;
Directortour - 35 USD buvo ir po 18 USD
4. Kelionę pirkome iš Neoturo, organizatorius Teztour. Mums pritaikė nuolaidą su IKI kortele ir dar buvome keliavę anksčiau su Travelman, tai dar pritaikė nuolaidą. Pirkome į 5* viešbutį Yelken Hotel and SPA. Jei pirksite į tą viešbutį, tai registratūroje prašykite, kad kambarį duotų pagrindiniame pastate, nes jei duos priestate kambarius, bus kaina ta pati, o kambarys 3*

Mokėjome nedaug, 1-am žmogui su oro uosto mokesčiais gavosi apie 1955 LTL (AI).
5. Dėl kelionės draudimo. 8 dienom mums kainavo po 27 LTL (ėmėme dar su papildomom rizikom, geresnį draudimą). Be draudimo aš nevažiuoju, nes niekada negali žinoti, kas gali atsitikti.
6. Nuotrauka su namuku iš Pamukalės, ten buvome tik 2 val., tai bėgdama į Nekropolį spėjau nufotografuoti. Šiaip, jei norėsite spėti iki Nekropolio, greitai einant, užtruksite maždaug 40 min. į abu galus, tai pasiskaičiuokite taip, kad spėtumėte pažiūrėti ir pačias Terasas ir visas kitas grožybes
Jei kam dar kiltų klausimų, klauskit

Dėl turkų vairavimo
Važiuojant į oro uostą kelis kart vos nenuvažiavome nuo kelio, nes buvo šlapia, daug balų, tai jisai dar atsargiai važiavo, bet pakliuvo į vėžias, kur buvo vandens labai ir slydo, tai visas autobusiukas persigando, paskui kabino žvyrą kelkraštyje, tai labai stipriai buvo autobusiuko galą užmetę, vėl vos nenuvažiavome žemyn