QUOTE(citrina @ 2008 09 25, 13:27)
Sveikos,
Mes Rugsėjo 28d. išskrendam į Alaniją

Žiūrėjau orų prognozės, tai visos rodo gerus orus, na išskyrus pačią 28d. Tfu tfu tfu..tikiuosi nemeluoja

Vienintelė problema, nežinau kiek pinigų imti vienam žmogui bei kokias eksursijas verta pasiimti vykstant į Alaniją?
Mes ėmėm ekskursiją į Pamukalę 1-os dienos lietuvių kalba, gidas, atrodo, Aleksandras- super,labai daug papasakojo,puikus jumoro jausmas. Jei ne jis, gal ir būtumėm labai pagailėję to 50 eurų/žmogui, nes iš vietnių daug pigiau galima gauti, bet ten jau rusų gidas ir dažnai ne koks pasitaiko (bent jau taip teko girdėti

). Lietuviai labai gudriai daro, tik atvykus tą pačia dieną gidai apsilankoviešbučiuose,siūlo ekskursijas... Na kol dar nespėjai dorai po miestą pasivaikščioti ir ekskursijų įsigyti iš vietinių
Taigi kitas ekskursijas ėmėm iš vietinių:turkiška pirtis- 15 eurų/ žmogui (nusiderėjom), bet kitur mačiau ir po 10 eurų. Jie veža į vietines miesto pirtis, paima ir parveža į viešbutį. pvz. Tez Tour kainuoja apie 27 eurai, t.y. 40 dolerių
Ėmėm dienos ekskursiją laivu Alanijos pakrante

Nepatariu, nes labai daug žmonių užsupo, vėmė

,labai vargina karštis ir pastovus supimas-nieko nesinori po to. Buvo ir tokių kurie puikiausiai jautėsi, ten taip pat rodė programėlę-pilvo šokį, pastoviai sustodavo ir maudydavomės jūroje tiesiai iš laivo

Buvo žadėjęs pardavėjas, kad aplankysism kelias olas ar urvus, bet to nebuvo

Tiksliai nepamenu, bet mokėjom gal apie 20 eurų žmogui

Tez Tour- t.p. 40 dolerių
Kitą vakarą plaukėme Disco jachta, vyko diskoteka, putų šou ir maudynės jūroje. Mums visai patiko-gan liksma, į kainą įskaičiuota buvo alkoholiniai gėrimai. Laive praktiškai vien rusai

Kaina lygtai panaši, t.y. 20 eurų žmogui, gal keli eurai +/-
Perkant iš TezTour t.p. 40 dolerių (apie 27 eurai).
Ir labai patiko raftingas

Aš labai bijojau ir nenorėjau (vandens baimė, o dar kalnų upeliais....), bet turkas sugebėjo įskišti

Ir dar draugas įkalbėjo imti dvivietę baidarę, vadinamą kayaką.... Nu nesigailiu

Greit išmokom jį valdyti ir per slenkstukus, kaip per sviestą

Asmeniškai, toje dvivietėje daug patogiau sėdėti, nes kur didesnėje valtyje po 8, jie sėdi ant valties kraštų ir man kažkaip, nors ir su sutojimais, atrodo, kad 2-3 val. plaukioti taip nelabai patogu

Mokėjom tik 15 eurų žmogui

Labai nuleido nes jau pirkom iš jų 4 ekskursiją ir aš labai nenorėjau, buvau kategoriškai nusiteikusi. Tuo tarpu Tez Tour už raftingą ima apie 45 eurus, t.y. 65 dolerius. Žodžiu, mes ten sumokejom už abu ir dar liko, nei būtumėm pirkę iš lietuvaičių

Žodžiu, pasijautėm labai sutaupę
Norėjom dar ir "Džipų Safari", po kalnus su džipais, Kapadokiją ir kitas ekskursijas, bet paprasčiausiai nebebuvo laiko

Tai sakom, kitą kartą, nes dar tikrai važiuosime į Turkiją
Šypsena- sielos bučinys