Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XI tema):

Sveiki,
Klausimas būtų tiems, kurie keliauvo po tikrą Turkiją, ne viduržiemio jūros regioną: ar yra pakankamai saugu merginai keliauti vienai? blush2.gif Vyksiu į komandiruotę pavasarį, tai šiek tiek nerimauju dėl saugumo toje šalyje ax.gif
Atsakyti
teko...
Priklauso i koki regiona keliauji. Del viesojo transporto tikrai nebijok Turkijoje autobusuose moteriskes sodina su moteriskim, kad neduok die jokio priekabiavimo nepatirtum.

Priklausomai nuo vietos i kuria vyksi gali nesusikalbeti angliskai arba susikalbeti. Jei sukonkretintum klausimus kas neramina, tada gal lengviau butu patarti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2008 11 29, 15:39)
teko...
Priklauso i koki regiona keliauji. Del viesojo transporto tikrai nebijok Turkijoje autobusuose moteriskes sodina su moteriskim, kad neduok die jokio priekabiavimo nepatirtum.

Priklausomai nuo vietos i kuria vyksi gali nesusikalbeti angliskai arba susikalbeti. Jei sukonkretintum klausimus kas neramina, tada gal lengviau butu patarti smile.gif

Skrysiu į Stambulą, o iš jo autobusu turėsiu važiuoti į Bolu miestą... Apie 4 val. kelio.. Šiaip neramina daug kas - ar lengva susiorientuoti Stambule kur autobusų stotis ir tvarkaraščiuose (ar yra užrašų anglų kalba).. Ar yra kokių kultūrinių turkiškų "ypatumų" apie kurias reikėtų iš anksto žinoti kaip ir kur reikėtų elgtis Turkijoje rolleyes.gif Į Bolu miestą atvažiuosiu jau sutemus, tai neramina, kaip surasiu viešbutį ir ar saugu baladotis su lagaminu po sutemusį miestą doh.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Ruosiames uzsisakyt kelione i Turkija balandzio pradzioje 4u.gif Taciau visai pasimeciau i koki kurorta vaziuot. Buvau apsisprendus i Icmelera. Palei viska ten oras turetu but apie 20 laispniu, daug zalumos, taciau tuo metu yra pasiuloje tik 4* viesbutis MARMARIS PALACE AI. Paskaiciau uzsienieciu atsiliepimus, peikia to viesbucio maista (o jau mano vyrui tas ojojoj kaip svarbu doh.gif ). Tada galvojau i Beleka...bet daug kur raso kad tokiu metu gali lyti...Marmaris..daug triuksmo, kazi kaip su vaiku tenai. Nors ji pas mumis didele 5 metu... doh.gif Pasimeciau visai....
Aplamai, ar apsimoka balandzio menesi vaziuot i Turkija doh.gif
Atsakyti
Botanik yra gėris Turkijos smile.gif
labai gražiai sutvarkyta aplinka, vaikam ten pasaka būti... o ir aquaparkas netoli, ten labai geros kamikadzės
Atsakyti
Kas galit parekomenduot gerą viešbutį Marmarije ? ax.gif Kol kas pati esu apsistojusi ties AQUA arba IBEROTEL SARIGERME PARK. Gal yra buvusiuju?
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 01 07, 14:05)
LT dirbame ..o siltuose krastuoseilsimes..maudomes,pavesyje pagulim,tinginiaujam....todel nera taip nepernesamai karsta....vat jeigu intensyviai keliaujama svecioje salyje per karscius...tada nekas,.....bent jau man biggrin.gif
Berods Drute sioje  temoje buvo apsireiskusi...gyvena Turkijoje...auu  kur dingai ax.gif

esu esu, seku jusu tema, tik kai viesbuciuose esu beveik nebuvusi, tai neturiu ka pasakyti, bet kai zmones sako, kad liepos vidury nera karsta, tai man labai keista, zinoma jei laika leidziate papludimyje, kur dar sioks toks brizas yra gal ir nieko, bet kai man teko i mokslus kasdien vazineti, maniau mirsiu is karscio... Net pagal gamta ismokau orientuotis kokia diena nusimato, budavo vaziuoji autobusu i Antalija ir kalnu nesimato nuo dregmes, vadinasi bus labai nepakeliamai karsta diena, o jei kalnai matosi, vadinasi galima eiti pabludineti kur nors po Antalija, nes galima kvepuoti...
Be to per tokiu karsciu as nemenkai ir susirgusi buvau, karstas oras, patalpose kondicionieriai, labai nesveika kombinacija... Tai zinoma papludimiu pasikepinimams liepa gal ir smagu, bet keliauti... na jei visur su masina, kur yrakondicionierius gal i ok, be to Turkijoj skirtingi orai skirtingose vietose, apie Konija, vakarais smagiai atvesta, kad labai smagu su dzinsais ir su dzemperiu, kai tuo tarpu Antalijoj issiplikunus galima vaikscioti...

P.S. Jolita Martyna pamenu, kad domejais kaip ten su auto nuoma ir keliavimu, tai manau, kad nesudetinga, tai zinoma yra zemelapiai, turistu informacijoje turi pacios ivairiausios informacijos nuo keliavimo su palapinemis, kemperiais ir visokiu kitokiu dalyku... Beje buvom ziema Kapadokijoj, nepakartojama, manau, kad dar ne karta grisiu ten...

P.P.S. Orai labai grazus siomis dienomis, saulute, turistai blaskosi su marskineliais trumpomis rankovemis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drute: 08 sausio 2009 - 10:23
QUOTE(Drute @ 2009 01 08, 09:21)

P.S. Jolita Martyna pamenu, kad domejais kaip ten su auto nuoma ir keliavimu, tai manau, kad nesudetinga, tai zinoma yra zemelapiai, turistu informacijoje turi pacios ivairiausios informacijos nuo keliavimo su palapinemis, kemperiais ir visokiu kitokiu dalyku... Beje buvom ziema Kapadokijoj, nepakartojama, manau, kad dar ne karta grisiu ten...

P.P.S. Orai labai grazus siomis dienomis, saulute, turistai blaskosi su marskineliais trumpomis rankovemis biggrin.gif

smagu,kad atsiliepiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif temoje,kiek seku,niekas nekeliavo su isisnuomotais auto(tik viena forumiete buvo atsiliepusi).......na mane labiau domina vairavimo ypatumai,kiekvienoje salyje yra "savos taisykles"...gal zinai mirksiukas.gif ar vairuoji pati,kokie tavo atsiliepimia butu mirksiukas.gif .....jei vyksime gyvensime aisku viesbutyje,bet norisi ir paciai pajausti,pamatyti,ne tik turistines puses.....gal kokiu patarimu duotum.... mirksiukas.gif
P.S kokios degalu kainos dabar(ir automobiliu nuoma kiek parai vidutinskai,gal atkreipei demesi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 08 sausio 2009 - 13:36
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 01 08, 15:35)
smagu,kad atsiliepiai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif temoje,kiek seku,niekas nekeliavo su isisnuomotais auto(tik viena forumiete buvo atsiliepusi).......na mane labiau domina vairavimo ypatumai,kiekvienoje salyje yra "savos taisykles"...gal zinai mirksiukas.gif ar vairuoji pati,kokie tavo atsiliepimia butu mirksiukas.gif .....jei vyksime gyvensime aisku viesbutyje,bet norisi ir paciai pajausti,pamatyti,ne tik turistines puses.....gal kokiu patarimu duotum.... mirksiukas.gif
P.S kokios degalu kainos dabar(ir automobiliu nuoma kiek parai vidutinskai,gal atkreipei demesi)

seip mes kai pirma kart vaziavom, labai domejomes tom automobiliu nuomom, bet tiek is draugu rato, tiek is gido gavom patarimu, kad geriau nesinuomuot, nes jie paskui atranda nebutu ibrezimu, kitokiu suzalojimu uz kuriuos paskui nulupa nemenka sumele. Lapkricio men, kai buvom tai auto nuoma buvo nuo 30-50 euru. O benzino litras apie 7lt kainuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
teisingai raso nuoma svyruoja nuo 30-50 euru, del ingusios pastabu neteko girdeti, bet tiketina, tuomet geriau nuomotis is kokiu tarptautiniu kompaniju, viena tokiu man rodos AVIS yra, pati nevairuoju, bet vienas is yaptumu greitkeliuose, ziurek kaip elgiasi tarpmiestiniu autobusu vairuotojai jei jie spaudzia neziuredami i zenklus, tai viskas ok, policijos kelyje nera, kita vertus jei jie pypia arba blinkteli sviesomis is nugaros, tai reiskia as dabar atliksiu manevra, nekeisk savo juostos... kartais nepaiso juostu kiekiu, tai is dvieju gali pasidaryti tris, kai kurie vairuotojai kaip mikriukininkai, visa kita man neatrode ne kiek kitaip, siaip daug uzsienieciu vairuoja... benzino kainu neuzziuejau paskutiniu metu...

o del neturistines Turkijos... hmmm reikia i koki kaimuka palekti biggrin.gif nu bet tokie ypatumai Konijoj visi daugmaz religingi, tai moteriskaites dauguma skarotos, bet nepatiko man ten... Ziurint ka jus norit toj Turkijoj pamatyt, viena moteriske man pasakojo, kad kai ji rengdavo tokius turus po Turkija, zmonems norintiems pamatyt realia turkija, tai jie nusivildavo, kad turkai nera tokie skurdus ir trecio pasaulio zmones biggrin.gif Zodziu neatitikdavo ju lukesciu tokie vizitai, nes kaime zmones ir skalbenkes naudoja ir interneta turi ir t.t. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiaa @ 2009 01 08, 12:45)
seip mes kai pirma kart vaziavom, labai domejomes tom automobiliu nuomom, bet tiek is draugu rato, tiek is gido gavom patarimu, kad geriau nesinuomuot, nes jie paskui atranda nebutu ibrezimu, kitokiu suzalojimu uz kuriuos paskui nulupa nemenka sumele. Lapkricio men, kai buvom tai auto nuoma buvo nuo 30-50 euru. O benzino litras apie 7lt kainuoja  mirksiukas.gif

bet,jei pilnas draudimas,...tai kabinekis nesikabinejes g.gif
Papildyta:
QUOTE(Drute @ 2009 01 08, 12:59)
teisingai raso nuoma svyruoja nuo 30-50 euru, del ingusios pastabu neteko girdeti, bet tiketina, tuomet geriau nuomotis is kokiu tarptautiniu kompaniju, viena tokiu man rodos AVIS yra, pati nevairuoju, bet vienas is yaptumu greitkeliuose, ziurek kaip elgiasi tarpmiestiniu autobusu vairuotojai jei jie spaudzia neziuredami i zenklus, tai viskas ok, policijos kelyje nera, kita vertus jei jie pypia arba blinkteli sviesomis is nugaros, tai reiskia as dabar atliksiu manevra, nekeisk savo juostos... kartais nepaiso juostu kiekiu, tai is dvieju gali pasidaryti tris, kai kurie vairuotojai kaip mikriukininkai, visa kita man neatrode ne kiek kitaip, siaip daug uzsienieciu vairuoja... benzino kainu neuzziuejau paskutiniu metu...

o del neturistines Turkijos... hmmm reikia i koki kaimuka palekti biggrin.gif nu bet tokie ypatumai Konijoj visi daugmaz religingi, tai moteriskaites dauguma skarotos, bet nepatiko man ten... Ziurint ka jus norit toj Turkijoj pamatyt, viena moteriske man pasakojo, kad kai ji rengdavo tokius turus po Turkija, zmonems norintiems pamatyt realia turkija, tai jie nusivildavo, kad turkai nera tokie skurdus ir trecio pasaulio zmones biggrin.gif Zodziu neatitikdavo ju lukesciu tokie vizitai, nes kaime zmones ir skalbenkes naudoja ir interneta turi ir t.t. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Is AVIS praeitais metais numavomes...ziauriai daug lupa cool.gif
Uz patarimus aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Del neturistinesTurkijos..nemanau,kad nusivilsiu,man idomu viskas..gamta,zmones,gyvenimo budas ir t.t. ir visiskai nesvarbu,kad kaimuke skalbiankes naudoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2009 01 08, 15:54)
Va mes kaip buvom liepą turkijoj, tai mūmkarštą gal ir nebuvo, kaip visad mirkdavom baseinę arba jūroj rolleyes.gif
Nors vieną dieną keliavom po antaliją, ir peškom ir su autobusu, tai nemirėm visai g.gif  nežasakyčiau kad karščiau už mūsų karščius, pas mus lietuvoj atrodo nebūną net kuom kvepuot, ten daug gaiviau man buvo, gal matėsi kalnai ryte biggrin.gif

Va va. Mes tai buvom miestuke pasiklydę ir per patį pusiaudienį su neaiškiu žemėlapiu šlaistėmės. Pavargom, bet nepasakyčiau, kad perkaitom. Taip kad čia ir nuo žmonių labai priklauso. Man turi būti karšta, nes kitaip rankos, kojos šąla doh.gif
Atsakyti