Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu... 6 tema

QUOTE(Giedresa @ 2009 08 15, 00:55)
Oi, atidirbkit merginos ta T forma. Ka tik 2 kartus neislaikiau egzo ir abu ant tos T formos, tik skirtingas klaidas padariau blink.gif . Kai mokiausi su instruktorium niekada problemu neturejau su ta T, nes aikstelej mane mokino tik pagal borteli, jokiu kuoliuku ir liniju is visu pusiu nebuvo, ir as puikiausiai ivaziuodavau. Zodziu, pirma karta vaziuodama atgal ir stebedama gala per veidrodeli, nepamaciau, kad kairys priekinis sparnas kuoliukus uzkliude. Na, bet pirmas kartas, kojos rankos dreba, galva neveikia. Bet kita karta ivaziavau galu, kuoliuku nekliudziau, tiesiog per velai pradejau tiesinti ir kairys priekinis ratas vos vos paliete linija is kaires. Ir amen doh.gif

Tai ta T forma tas pats kas garazas? ar as taip suprantu?
Atsakyti
matuzi,tu is Kauno kiek supratau.
Kiek moki uz papildomas?nes man ir ju dar reiks.sunkiai sekasi vaziuot.
Atsakyti
matuzi,T forma,tai tas įvažiavimas,kaip į garažą,tik apvalūs kampai ir ploto daug daugiau.
egzamine tas T formos įvažiavimas privalomas,kartu su kalniuku,pagreitėjimu ir apsisukimu ribotame plote,o jau egzamino metu tau duos viena iš trijų,arba tą vadinamą garažą,arba pasvirą kaip ir garažas arba lygiagretų su šaligatviu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuzi @ 2009 08 10, 22:02)
dar toks klausimas, pagreitejimo pratimas....Ar reikia antro begio? nes mano instruktorius sako, kad uztenka pirmo, o skaitau, kad kituose miestuose reikia ir antro

QUOTE(matuzi @ 2009 08 11, 20:05)
O kaip del parkavimosi, galima ratus susukiot stovint?

Dazniausiai instruktoriai siuos dalykus aiskina skirtingai. Regitroje turbut irgi priklauso nuo egzaminuotojo, tiks vienoks ar kitoks atlikimo budas. Kai as mokinausi ir laikinejau teises ir vienas, ir kitas intruktorius sake, kad isibegejime visada butinai reikia imesti 2 begi. Taip pat nuolat kartojo, kad stovint masinai vietoje vairo sukti negalima. Bet is kitu merginu pasakojimu, instruktoriai joms kitaip aiskino.
Papildyta:
QUOTE(matuzi @ 2009 08 14, 21:13)
O kas ta T forma?

T forma, tai praktiskai kliutis tokios formos smile.gif Toks issisakojimas i dvi puses.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klik: 15 rugpjūčio 2009 - 14:47
QUOTE(zuza* @ 2009 08 15, 11:37)

As mokiausi Zebre, ir jei paskui is ju vel papildomas imi, tai pravaziavimas 55 lt. Net nezinau, kiek kainuotu, jei ateitum ir is kart papildomu paprasytum

QUOTE(Freedom @ 2009 08 15, 14:22)
matuzi,T forma,tai tas įvažiavimas,kaip į garažą,tik apvalūs kampai ir ploto daug daugiau.
egzamine tas T formos įvažiavimas privalomas,kartu su kalniuku,pagreitėjimu ir apsisukimu ribotame plote,o jau egzamino metu tau duos viena iš trijų,arba tą vadinamą garažą,arba pasvirą kaip ir garažas arba lygiagretų su šaligatviu  smile.gif

Aciu, taip ir isivaizdavau 4u.gif

QUOTE(klik @ 2009 08 15, 16:49)
Dazniausiai instruktoriai siuos dalykus aiskina skirtingai. Regitroje turbut irgi priklauso nuo egzaminuotojo, tiks vienoks ar kitoks atlikimo budas. Kai as mokinausi ir laikinejau teises ir vienas, ir kitas intruktorius sake, kad isibegejime visada butinai reikia imesti 2 begi. Taip pat nuolat kartojo, kad stovint masinai vietoje vairo sukti negalima. Bet is kitu merginu pasakojimu, instruktoriai joms kitaip aiskino.
Papildyta:

T forma, tai praktiskai kliutis tokios formos smile.gif Toks issisakojimas i dvi puses.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klik @ 2009 08 15, 15:49)

vat mane mokino sukioti vairą sustojus blink.gif parkuojanti važiuoji,kol pro veidrodėlį pamatai įvažiavimą,sustoji,pasuki vairą,toliau važiuoji . per regitrą tą patį dariau,gerai,kad nieko nesakė,tikiuosi ir kitą kartą nieko nes kitaip nemoku,nekreivoju,negražiai pastatau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Freedom @ 2009 08 17, 18:57)
vat mane mokino sukioti vairą sustojus  blink.gif parkuojanti važiuoji,kol pro veidrodėlį pamatai įvažiavimą,sustoji,pasuki vairą,toliau važiuoji . per regitrą tą patį dariau,gerai,kad nieko nesakė,tikiuosi ir kitą kartą nieko nes kitaip nemoku,nekreivoju,negražiai pastatau   verysad.gif

Šiaip vairo sukiojimas stovint automobiliui yra nekritinė klaida (bet visgi klaida), o ar tai atžymi kaip klaidą, įtariu, priklauso nuo regitrininko.
"18.3.4. suka vairą, kai transporto priemonė nejuda"

O praktikoje mano vyras niekaip nesupranta, kame čia blogybė sukinėti vairą stovint mašinai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 18 rugpjūčio 2009 - 13:09
Kaip man instruktorius sake del susukimo vairo stovint, kad geriau padaryti nekritine klaida, bet gerai padaryti pratima...O jau kaip tai traktuos regitrininkas, tai sunku nuspeti
Nu bet zinokit totalus pravalas...Jau su instruktorium ir jo masina aikstelej normaliai vazinejau ( aisku sustodavau pagal kuoliukus, vaira susukinedavau irgi pagal kuoliukus....)Nuvaziavau i aikstele su vyro masina, universalu....Nu kaip is menulio nukritus....nieko nebemoku. Kuokiuku nebematau, kitokia masina, nebezinau kaip ir kur ziuret, kad ivaziuot....Niekas nebeiseina....Dar bandziau pagal ana sistema kazka daryt, vyras ziurejo ziurejo tyledamas, sako nieko nesuprantu, ka tu cia bandai daryt.....Pradejo mokint ukiskai, kaip jis pats vazineja, kai kas jau ir gautis pradejo....Suprantu, kad instruktoriai mokina taip, kad islaikytum egza, bet gatvej su tokiu vaziavimu tai prapultis, juk ten kuoliuku nera.....ir masinos kitokios nei regitroj...
Atsakyti
Labas merginos,jungiuos ir aš prie jūsų 4u.gif . Pradėjau laikyti teises prieš du metus,viskas buvo gerai,tik Regitroj su šoniniu parkavimu mane nusodindavo g.gif. Imiau papildomas pamokas,su vyru vos ne iki skyrybų daėjom.Mat pagal vyrą ir instruktorių,parkuojuosi idealiai thumbup.gif ,bet jūs tiem regitrininkam paaiškinkit bash.gif . Jau metai ir mėnuo kai nebesilankau regitroj,nes esu po operacijos ir nevaikštau blush2.gif blush2.gif blush2.gif . Bet kai pasveiksiu,parodysiu aš jiem,eisiu vėl gun_bandana.gif .Tik bijau,kad man jau reiks kabintis invalido ženklą doh.gif ir vėl iš naujo klausyt kursus ir mokytis vairuot,tik jau be kojų, o rankų pagalba...
Atsakyti
QUOTE(zuza* @ 2009 08 15, 10:37)

kiek zinau daugumoj po 50lt doh.gif
Atsakyti
sveikos mergaitės, gal ir mane priimsit į savo temutę 4u.gif šį pirmadienį jau turėjau pirmą važiavimą , na ne pirmą, jau 10važiavimų prieš keturis metus atvažinėjau, bet tada taip ir neprisiruošiau baigt ką pradėjau, labai išgazdino instruktorius, pasijutau didžiausia nevykėlė ir nusprendžiau, kad teisės ne man verysad.gif bet nusprendžiau, kad visgi noras didesnis ir pasiryžau nugalėt save thumbup.gif ir pasirodo nesu aš jau toookia beviltiška-nieko nenudaužiau, aikštelėj kuoliukų neišvarčiau, pėstiesiams koju nepervažiavau biggrin.gif ,dabartinis labai geras instruktorius, nei karto nepakėlė balso, tik kad labai kažkokia išsigandus ir pasimetus vairavau... blush2.gif na bet tikiuosi kiti kartai bus drąsesni smile.gif negaliu atsidžiaugt pasirinkus dabartinę mokyklą (o palygint turiu su kuo)... net instruktoriui pasakius, kur prieš tai laikiausi tas palingavo galvą ir tepasakė "užuojauta...". na bet žodžiu dabar esu patenkinta, laukiu kitų važiavimų ir jau paniškai bijau regitros lotuliukas.gif
Atsakyti
rembiene, is tikruju, labai svarbu, koks instruktorius mokina... Supratau viena, geri instruktoriai i teorijos paskaita neateina ir nepasiulo savo paslaugu, mat pas gerus eile maziausiai savaite i prieki. Pravazinejau as su vienu tokiu 10 vaziavimu, paskui nejau laikyti, po metu vel pas ji pasiemiau papildomu ir nuvariau i egza. neislaikiau grynai is nezinojimo, kad man nepaaiskino tiksliai, kiek ir kur galiu pavaziuot.... dabar pakeiciau instruktoriu, tai visai kitaip, tikiuosi kita savaite islaikysiu egza wub.gif
Atsakyti