Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu... 6 tema

matuzi, mano tėvas irgi bijojo su manim važiuoti,nes savo stabdžių jis juk neturi,bet kai iš kitos pusės pagalvoji,jeigu jau bijo vien kartu važiuoti,mokytis,tai kaip gali į regitrą leisti? arba po to išlaikius teises bijoti vieną su mašina paleisti? aišku,galima nusipirkti papildomų pamokų, bet vis tiek prieš regitrą labai gerai būtų pačiai pavažinėti,tada pajauti ką tu pati gali,nes kai aš važinėjau su instruktoriumi, tai jis man juk padėdavo,pristabdydavo ir šiaip pedalus pamynkidavau,o va kai su paprasta mašina važiuoji jauti ką tu pati tikrai moki niekeno nepadedama. Linkiu kad atsirastų didelis pasitikėjimas savimi mirksiukas.gif

aš tai dabar labai aiškiai jaučiu,kad laisviau jaučiuosi,pradžioje per pirmas pamokas važiavimas buvo toks baisus,įsmeigus akis į kelią,nei ženklų,nei veidrodėlių nematau biggrin.gif bet po to jau ir ženklus matau,dabar jau spėju ir į veidrodėlius pažiūrėti ir vienu metu bėgį perjungti (čia man jau didelis pasiekimas blush2.gif )
Atsakyti
Freedom, dziugu, kad sekasi tau ir esi pilna optimizmo, man jo kas duotu verysad.gif Na, man po dar 3 gal irgi kitaip susisvies biggrin.gif , tada jau irgi bus 10 pravaziavimas, bet kol kas galvoju, ar man dar 5 papildomu uzteks, kad drasiau jau jausciaus... Tada jau vyra kalbinsiu, tikiuosi, neissiskirsim del vaziavimo biggrin.gif Kol kas instruktorius sako, kad darau pazanga, o man tebeatrodo, kad esu zalia zalia....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuzi: 10 rugpjūčio 2009 - 20:30
taip,aš pravažiavau 10 privalomų važiavimų ir virš 200 km su tėvu,kitą savaitę dar spėsiu pasivėžinti ir tada bandysiu vėl egzaminą laikyt smile.gif
Atsakyti
Vel? Tai jau esi bandzius? O kas nepavyko?
Atsakyti
penktadienį laikiau pirmą kartą ir nepavyko smile.gif
rodos buvau pasiruošus,su tėčiu prisivėžinus,viską kaip ir mokėjau, bet padariau porą smulkių klaidelių, kol galiausiai egzaminas baigėsi, nes nepriėmiau tinkamo sprendimo sankryžoje smile.gif ten buvo mano juostoje automobilis,norint jį apvažiuot reikėjo išvažiuoti į priešpriešinį eismą,iš dešinės nieko nematydama,plius sukau į kairę,tai reikėjo duoti kelią važiuojantiems tiesiai į tą juostą,kurioje jau aš pati stoviu. nežinau ar aš čia aiškiai papasakojau, bet tiesiog man pirmą kartą taip nutiko,pasimečiau ir taip gavosi blush2.gif
Atsakyti
O egzaminuotojas nepaaiskino, kaip tau reikejo padaryt?

Kaunietes, dar toks klausimas, pagreitejimo pratimas....Ar reikia antro begio? nes mano instruktorius sako, kad uztenka pirmo, o skaitau, kad kituose miestuose reikia ir antro
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuzi: 10 rugpjūčio 2009 - 21:04
QUOTE(matuzi @ 2009 08 10, 22:02)
O egzaminuotojas nepaaiskino, kaip tau  reikejo padaryt?

Kaunietes, dar toks klausimas, pagreitejimo pratimas....Ar reikia antro begio? nes mano instruktorius sako, kad uztenka pirmo, o skaitau, kad kituose miestuose reikia ir antro

Sveikutės ir aš čia prisijungsiu, po nesėkmingų bandymų Regitroj, pasivažinėsiu dar su tėčiu biggrin.gif Šaindiena pirmą kartą su juo važiuosiu, tikiuosi nesunervinsiu lotuliukas.gif

Greitėjime pilnai pirmo užtenka, Regitroj nieko nesakė abu kartus su pirmu važiavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2009 08 11, 11:59)

Greitėjime pilnai pirmo užtenka, Regitroj nieko nesakė abu kartus su pirmu važiavau  smile.gif

Aciu smile.gif O kaip del parkavimosi, galima ratus susukiot stovint?

As siandien jau pradejau regitros trasom vazinetis. Nu tamsus miskas man dar tie ziedai...Ypac prie pilies. Na, gal cia pirma karta taip pasirode, antra karta jau turetu but aiskaiu viskas smile.gif
O isvaziavimas is regitros i raudondvario pl, tai dieve mano...prastovejom gal 5 min, kol maza propersele atsirado, viena budama as tikrai nerizikuociau lyst. Na vnz, man dar ilgai ir nuobodziai mokintis reikia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(matuzi @ 2009 08 11, 20:05)
Aciu smile.gif O kaip del parkavimosi, galima ratus susukiot stovint?

As siandien jau pradejau regitros trasom vazinetis. Nu tamsus miskas man dar tie ziedai...Ypac prie pilies. Na, gal cia pirma karta taip pasirode, antra karta jau turetu but aiskaiu viskas  smile.gif
O isvaziavimas is regitros i raudondvario pl, tai dieve mano...prastovejom gal 5 min, kol maza propersele atsirado, viena budama as tikrai nerizikuociau lyst. Na vnz, man dar ilgai ir nuobodziai mokintis reikia  verysad.gif

Galima stovint susukinėt - laikant egzamina aikštelėj tikrai reikia niekur neskubėt, visus pratimus atlikinėt įsitikinus kad pilnai pasiruošei ir gali pradėti (susukt vairą, ar prieš greitėjimo juostą atsistot tau tinkamoj vietoj - man ten labai sunku pasirodė įsukt tai atbuliniu pavažiavau, pasisukinėjau, kad tiesiau į juostą įvažiuočiau) mirksiukas.gif
Aha man žiedai irgi pirmą kartą baisūs atrodė, dabar jau prasimušiau smile.gif Pavažinėsi - bus aiškiau greitai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(matuzi @ 2009 08 10, 22:02)
O egzaminuotojas nepaaiskino, kaip tau  reikejo padaryt?

paaiškino,bet buvau per daug susinervinus,tai tik aha kartojau biggrin.gif ne tas galvoje tada buvo verysad.gif
Atsakyti
O as jau 10 pravaziavima baigiau, ir jauciu, kad man dar s..... gaunasi. Paemiau dar 5 pravaziavimus, tik iki ju pora savaiciu pertrauka. Jau uzsiregistravau rugsejo 10 i egzamina, nors instruktorius sake, kad laime galu bandyt ir dabar. Bet nenoriu as laimes bandyt, as noriu ismokt....Dabar jau ne sankryzos ar sviesoforai baisu, nes jau beveik neuzgestu, o posukiai, stabdymas ir pavaru perjunginejimas....Ant staigesniu ir susimaunu. Oi dar tobulet yra kur lotuliukas.gif
O cia kazkur skaiciau, kad blogai stabdymas su sankaba...As visada stabdyma isminu pirma sankaba, o paskui tik stabdi....Ar kazko nesuprantu?
Kiek atsimenu, privalomi pratimai yra atbulai ivaziuot i garaza, pagreitejimas, apsisukimas ribotam plote ir estakada. Paskui vienas is ivaziavimo atbulai statmenai, istryzai ar soninis parkavimas. O kas ta T forma?
Atsakyti
QUOTE(matuzi @ 2009 08 14, 21:13)
O as jau 10 pravaziavima baigiau, ir jauciu, kad man dar s..... gaunasi. Paemiau dar 5 pravaziavimus, tik iki ju pora savaiciu pertrauka. Jau uzsiregistravau rugsejo 10 i egzamina, nors instruktorius sake, kad laime galu bandyt ir dabar. Bet nenoriu as laimes bandyt, as noriu ismokt....Dabar jau ne sankryzos ar sviesoforai baisu, nes jau beveik neuzgestu, o posukiai, stabdymas ir pavaru perjunginejimas....Ant staigesniu ir susimaunu. Oi dar tobulet yra kur  lotuliukas.gif
O cia kazkur skaiciau, kad blogai stabdymas su sankaba...As visada stabdyma isminu pirma sankaba, o paskui tik stabdi....Ar kazko nesuprantu?
Kiek atsimenu, privalomi pratimai yra atbulai ivaziuot i garaza, pagreitejimas, apsisukimas ribotam plote ir estakada. Paskui vienas is ivaziavimo atbulai statmenai, istryzai ar soninis parkavimas. O kas ta T forma?

Oi, atidirbkit merginos ta T forma. Ka tik 2 kartus neislaikiau egzo ir abu ant tos T formos, tik skirtingas klaidas padariau blink.gif . Kai mokiausi su instruktorium niekada problemu neturejau su ta T, nes aikstelej mane mokino tik pagal borteli, jokiu kuoliuku ir liniju is visu pusiu nebuvo, ir as puikiausiai ivaziuodavau. Zodziu, pirma karta vaziuodama atgal ir stebedama gala per veidrodeli, nepamaciau, kad kairys priekinis sparnas kuoliukus uzkliude. Na, bet pirmas kartas, kojos rankos dreba, galva neveikia. Bet kita karta ivaziavau galu, kuoliuku nekliudziau, tiesiog per velai pradejau tiesinti ir kairys priekinis ratas vos vos paliete linija is kaires. Ir amen doh.gif
Atsakyti