Ciklamenas mėgsta vėsą-14-15laipsnių.Bandyk dėti ant vėsios palangės laistyt tik į lėkštelę.Jei gumbelis dar nepagavęs puvinio, gal išgelbėsi, bet jai pasigavęs-viso gero, nebeišgelbėsi.
Cikameną, kurį pirkau Ermitaže, išmečiau jau, nes ten viską iš eilės laisto su "šlanga", o miniukas - gražuoliukas, tik jau baigia nužydėti, auga puikiai. Sutapimas ar ne, bet jis pirktas gėlių bazėj

Aš nusipirkau ciklamenų visa kruvą po 2 Lt iš maksimos:
7 didieji ir 2 minimukai, dar 2 minimukus nusipirkau prieš tris dienas (iš tu pamerktų stiklinėje). Pirmieji 9 gyvena pas mane jau 3-4 sav. Rezultatas: iš 7 didžiųjų
gerai auga ir sėklas brandina tik 1,
1 pailsėjęs pradejo leisti naujus lapelius,
vienas peržydėjo augina sėklas, bet gelsta lapai,
2 gumbeliai pliki (tikiuosi poilsiauja)
2 buvo supuve (įdomiausia, kad puvinys buvo pačioje viršunėje)
Na o mažyliai žiedelius numetė, bet leidžia naujus lapelius - abu.
Išgriebtieji iš stiklinės irgi kol kas jaučiasi puikiai, bet jie dar tik 3 dienos kai pasodinti į gruntą.
Beje, lauke augančių ir atsparių šalčiui ciklamenų sėklų radau parduotuvėje - greit sėsiu.
Svajoju parsisiusti Victorija rušies sėklų ciklamenų iš UK. Gal dar atsiras apie juos svajojančių?
7 didieji ir 2 minimukai, dar 2 minimukus nusipirkau prieš tris dienas (iš tu pamerktų stiklinėje). Pirmieji 9 gyvena pas mane jau 3-4 sav. Rezultatas: iš 7 didžiųjų
gerai auga ir sėklas brandina tik 1,
1 pailsėjęs pradejo leisti naujus lapelius,
vienas peržydėjo augina sėklas, bet gelsta lapai,
2 gumbeliai pliki (tikiuosi poilsiauja)
2 buvo supuve (įdomiausia, kad puvinys buvo pačioje viršunėje)
Na o mažyliai žiedelius numetė, bet leidžia naujus lapelius - abu.

Išgriebtieji iš stiklinės irgi kol kas jaučiasi puikiai, bet jie dar tik 3 dienos kai pasodinti į gruntą.
Beje, lauke augančių ir atsparių šalčiui ciklamenų sėklų radau parduotuvėje - greit sėsiu.
Svajoju parsisiusti Victorija rušies sėklų ciklamenų iš UK. Gal dar atsiras apie juos svajojančių?
Man išeina laistyti maždaug kartą į savaitę, lieju pamerkdama vazoną į dubenėlį. Kas neturi išvaizdos ar pūna skinu ir metu lauk. bandysiu dar ant akmenukų liet vandenį ir ant jų statyti vazonėlį. Nors minimukai ir be akmenėlių jaučiasi puikiai, bet su didžiaisiais daugiau bėdos..
Čia dėl grožio.
Čia dėl grožio.

Jungiuosi ir aš pas jus

turiu 2 ciklamenus , abu pirkti nukainuoti , pirmas maximoj, tai jaučiasi gerai

o kita jis tokiais mažais lapeliais pirkau senukuose, kolkas žaliuoja, žiedų dar nematyt, bet labai laukiu, idomu pamatyti kokios jis spalvos

QUOTE(milereta @ 2009 02 20, 10:24)
Ar jie ziema neissala?O kur radai seklu?
Kaip ta Viktorija atrodo?
QUOTE(donata60 @ 2009 02 23, 21:22)
tikrai gražūs, bet jiems manau daug priežiūros reikia

QUOTE(Vesty @ 2009 02 23, 22:20)
priežiuros jiems daug nereikia, tiesiog jie megsta dregme ir vesa...