Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Airijoje

Labas.As pradejau vesti vaika i darzeli tik 3val ir reikia vaikui ideti ko kiu nors uzkandziu.Tai noriu mamu paklausti ka jus dedate? g.gif Nes kolkas as bananus,ryziu paplotelius ir atsigerti idedu.O ka dar galima kad paivairinti maista.Nes jis dar pas mane maziukas visdelto 2,5m ,pats nelabai dar susigaudo ko jis nori blush2.gif Ir dar noriu paklausti,ar dedat i kokia nors dezute maista?
Atsakyti
QUOTE(dado @ 2009 10 14, 15:40)
Labas.As pradejau vesti vaika i darzeli tik 3val ir reikia vaikui ideti ko kiu nors uzkandziu.Tai noriu mamu paklausti ka jus dedate? g.gif  Nes kolkas as bananus,ryziu paplotelius ir atsigerti idedu.O ka dar galima kad paivairinti maista.Nes jis dar pas mane maziukas visdelto 2,5m ,pats nelabai dar susigaudo ko jis nori blush2.gif Ir dar noriu paklausti,ar dedat i kokia nors dezute maista?

As dedavau sumustinuka ar krekeri, jogurta ar ryziai su uogiene kur yra...
Atsakyti
QUOTE(mamytepupyte @ 2009 10 13, 22:17)
Jei kas ieskot namudinio tipo darzelio dubline prasom kreiptis duosiu numeri labai geros moters,labai nuosirdzios ir gerai sutarencios su vaikais.Siuo metu ji renka grupele vaiku,mes ten leidziam savo pupa tai ji labai patenkita.Jis yra glasnevan dublin 11 netoli cabros phisborho ir tiktu kas gyvena centre ar finglase.Nuosavas namas su uzdaru kiemu,na mum labai patiko jei susidomesit rasykit i az duosiu numeri vaikuciam butu idomu jei butu daugiau vaiku.

Mamytepupyte,o ten lietuviskas darzelis ir ar tik savaitgalinis,nuo kokio amziaus priema vaikucius?Ir noreciau numerio.Dekui.
Atsakyti
QUOTE(^Angel^ @ 2009 09 27, 12:00)
sveikos mamytes, norime kraustytis i Dublina su vaiku. Vaikui tuo metu bus 3 metukai. Sakykite kiek Dubline kainuoja darzeliai/mokykleles i menesi?

cresas puse dienos savaite kainuoja 65 eurai, mokykla mus kainuoja metam 125 euru + uniforma+ knygos
Atsakyti
sveikos mamytes. atrodo kad visos gyvenate Dubline biggrin.gif Gal yra gyvenanciu Droghedoje ir turinciu patirties apie cia esancius darzelius O gal kartais atsirastu norinciu priziuret 2 metuku mergaite? smile.gif
Atsakyti
Butu net labai idomu. Pati gyvenu Airijoje jau beveik 5 metus ir uz keliu menesiu jau turesiu 2 lelius ,o draugiu su vaikuciais isvis neturiu . Ir veiklos susijusios su vaikuciais jokios cia nesusigalvosi sad.gif

Papildyta:
QUOTE(karalaittte @ 2010 02 19, 15:23)
Butu net labai idomu. Pati gyvenu Airijoje jau beveik 5 metus ir uz keliu menesiu jau turesiu 2 lelius ,o draugiu su vaikuciais isvis neturiu . Ir veiklos susijusios su vaikuciais jokios cia nesusigalvosi sad.gif

Gal kas turite kokios info apie darzelius Athlone, Mullingare , Ballymahone , Longforde ?
O gal kas zinot koki namudinio tipo darzeli siuose miestuose ?
Busiu labai dekinga uz betkokia informacija .
Atsakyti
mergaites duokit patarima
kai del didziosios savo merginos kalbejausi su mokyklos vadovu, man sukele itarima, kad jis net nepaklause kiek klasiu ji baigusi lietuvoje , tiesiog tik paklause kiek jai metu... ano tos anglu kalbos prastokos, tai as nelabai ka ir tesupratau... ligu supratau, kad jis minejo apie pirma klase, po to trecios klases egzaminus ir t.t.... bet kai tokios tos mano kalbos zinios, tiesiog to nesureiksminau, pagalvojusi, kad jis aplamai apie mokyklos tvarka sneka...
o stai dabar gavau dokumentus, kuriuos reikia uzpildyti - o ten prasymo forma pirmai klasei !!!!!
gal jus zinote, gal priemimo forma yra standartine, nera tokios kaip i trecia ar penkta klase ? ar tai suprasti kaip priemima tik i pirma klase ?!?!?
as suprantu, kad pagal metus mano dukra, kaip ir turetu but pabaigusi Lt 6 arba 7 klase, o pagal jusiska tvarka eiti i antra ar trecia klase, ir ja tiesiog perkelia i pirma... bet... bet manoji i mokykla pradejo eiti 5 metuku... ir ji jau yra bus baigusi 8 klase... tai negi dabar jai, mergytei, del to, kad anksti pradejo eiti i mokykla - teks soktelti 3 metais atgal ???? tai stai... esme tame, kad as noriu eiti pas tos mokyklos direktoriu ir issaiskinti situacija... pasidometi, kad neskaitant jos amziaus gal galetu ja nors 3 klaseje palikti O jusu prasau, man paaiskinti, kaip ten su tom klasem... atrodo jos yra 6 ? tai keliu metu vaikai pradeda lankyti 1 klase ? ir ar man verta eiti kalbetis ? ar man pavyktu itikinti juos, kad ji verta eiti i 3 klase ? zinau, atveju, kad vaikus, kartais net tiesiai i 5 perkelia, bet cia tai mums didziule problema del tu metu trukumo - tai to net nesitikiu ...
tikiuosi supratot mano rasliava ?
Atsakyti
Labas 4u.gif Noriu paklausti mamyciu: kai rinkotes mokykla savo vaikuciams pagal kokius kriterijus?Ar kad mokykla butu arti namu,ar kad butu vien berniuku arba mergaiciu......
Atsakyti
QUOTE(dado @ 2010 03 16, 19:36)
Labas 4u.gif  Noriu paklausti mamyciu: kai rinkotes mokykla savo vaikuciams pagal kokius kriterijus?Ar kad mokykla butu arti namu,ar kad butu vien berniuku arba mergaiciu......

kad butu arciau namu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos Airijos mamytes. Vasaros viduryje su vaikais atvykstu gyventi i Airija (limerika). Mano dukrytei sueina 6 metai. Kaip zinau reikes leisti i pirma klase. Bet turiu problema, net neisivaizduoju nuo ko pradeti. Gal kas nors galetu papasakoti apie tai. Aciu isanksto smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, Na juk tiek jūsų gyvena Airijoje su mažyliais, negi nei viena negalite man padėti šiuo klausimu? verysad.gif
Atsakyti
Sveikute,jei tavo dukrytei sueis dar tik 6metai,tai rekomenduociau leist ne i pirma klase,o i Senior infant.Pvz mano sunus pradejo 5metu eit i mokykla i junior infants klase,o dabar jau budamas 7metu pirmokas.Tuo labiau kad tavo dukryte dar nemoka anglu kalbos,tai i pirma klase iskart per sunku.As cia neleisciau vaiko 4metu i mokykla kaip kai kurie tevai leidzia.
Labai kazkuo padeti tau negaliu,nes mano patirtis labai maza.Mes gyvenam mazam miesteli,tai as i mokykla uzrasiau tik rugpjucio pabaigoj,ir uz poros sav jau pradejo eit.Pas mus kai nedaug tu mokinuku,tai ir vietu buvo.O kiek zinau didesniuose miestuose kartais ir vietu nebuna.Svarbiausia pirma issirinkt mokykla,uzsirasyt i ja ir pagrindinis darbas atliktas.O paskui jau smulkmena nusipirkt uniforma ir kelis mokyklinius reikmenis.
Dar gal tau padetu si tema ,pasiskaityk:
http://www.supermama...?...c=31458&hl=
Dar gali uzeit i Airiukiu tema,ar Dublinieciu,ten taip pat gali gaut patarimu.

Ir kai atvyksi iskart eik i mokykla uzsirasyt,siaip butu geriau anksciau uzsirasyt,nes paskui gali mokykloj nieko nerasti.
Papildyta:
Ir dar nezinau kiek tu zinai apie mokyklas airijoje,tai dar galiu parasyt kad cia yra vadinamos pradines mokyklos(primary school),ir vidurines (secondary school).
I primary leidzia vaikus nuo 4metu(as leidau 5).Ir ten buna tokios klases:
Junior infants
Senior infants
ir paskui jau klases nuo pirmos iki 6.baige sesias klases pereina i kita mokykla-i secondary school.Ir ten vel kitaip vadinasi,pvz ne septintokai,o pirma klase.
O junior ir senior infants-tai tokios kaip paruosiamuku klases.

Na tikiuosi kiek nors padejau.
Atsakyti