Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojai, prisilaikantys R.Šemetos rekomendacijų

Aš patarčiau, bet gimdžiau Vilniuj, tai matyt ne ką galėsiu padėt ax.gif
Bet man atrodo, kad šiais laikais galima pasikalbėt su kiekvienu gydytoju ir susitart dėl jums priimtinų sąlygų ir pagalbinių priemonių, kurias jūs norite naudoti.
Atsiprašau dėl žvakių, tikrai nenorėjau, kad tai nuskambėtų pašiepiamai, tiesiog žinau, kad man jos nebūtų padėję. Laukiantis pirmagimio galvojau gimdyti skambant muzikai, o dabar žinau, kad tai mane būtų tik sunervinę doh.gif
Jei lankotės ar lankėtės Šemetos kursuose, tai dar galima jo paklausti kokie dar gydytojai laikosi šių rekomendacijų, jis labai geranoriškai pataria mirksiukas.gif
Linkiu susirasti kuo geriausią gydytoją, kuris išpildytų visus jūsų pageidavimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neglaite: 18 gegužės 2005 - 19:34
QUOTE(vilkeS @ 2005 05 18, 11:34)
aplinkos i paskutine vieta as nenurasau gal ne tiek del saves, kiek del vaikelio. kazkaip mastau, jei jau man kazkuri patalpa patiks ir as ten jaukiai jausiuos, tai gal ir vaikeliui bus fainiau pirmiausia atejus i si pasauli jaukia patalpa isvysti, o ne bet kokia 

Mda:)gal paskaityk literaturoje kokiu atstumu naujagimiai mato:) o ka tu darysi jei jam nepatiks namu interjeras.? biggrin.gif biggrin.gif . nesuprantu, kaip zmones dau problemu prisigalvoja. o tai kaip tie musu proseneliai turejo jaustis ateidami i dumines pirkeles interjera mirksiukas.gif . kaip sakydavo mano bobute "ish didelio rasto iseina ish krashto". leisk sau ramiai laiko ir neapsisunkink pirma laiko galveles. sekmes:)
Atsakyti
VILKES, kai pati pagimdysi, tada ir galesi kalbet kaip su tavim daktarai elgesi, kaip tau Semetospatarimai labai padejo, kaip tu iskart zinojai kaip kvepuot, kada stumt
O apie p. Semeta ir jo panele Kristina esu tiieeeek prisiklausiusi ivairiausiu, net ir paciu baisiausiu atveju, kad del to ir sakau, *****. Jei noresi pavyzdziu as tau i AZ parasysiu... Bet ne anksciau kai tavo lelius gims. tongue.gif
Be to, mieloji, mes ne vienuolyne ar baznycioj esame, kur belieka tik melstis uz visas griesnas dusias. As pasakiau savo nuomone, nieko nedurnindama. Tiesiog as galvoju vienaip, tu ar kitos kitaip. Rezultatas bet kuriuo atveju turi gautis vienas: sveikas ir grazus leliukas.

MAMUTIENE, thumbup.gif

NEGLAITE, o ar pats p.Semeta gimde? Jei buvai jo kursuose turetum zinot kaip jis apie pvz. Cezari kalba.. Zinot kas vyksta su moterim gimdymo metu gali tik pati gimdziusi moteris. Ir taskas. Ir ne kitaip! Be to, daugelis daktaru yra labai kategoriski jo ivairioms teorijoms. Bet tai turbut ne sios temos esme.
Atsakyti
Akva, kai pati isklausysi Semetos kursa ir su juo asmeniskai pabendrausi, tada ir sakyk, kad ****. tik patvirtinai dar viena dalyka, kad visos, kurios apie ji neigiamai tik atsiliepia, nera asmeniskai net bendravusios su juo. viskas is bobuciu plepuciu lupu. kaip zinia bobutes pleputes dar ne tokiu baisiu pasaku apie bet ka gali papasakot.
siaip jau as negarbinu semetos ir jo teoriju. matau ir trukumu, bet matau ir daug geru dalyku. kiekvienas atsirenka sau. o jei zmogus sugebi pasiimti tik tai, kas neigiama, tai cia jau tavo asmenines problemos. ir nesuprantu, ko jus cia pukrstaujat del semetos, kai didzioji dalis jo teiginiu atitinka pso rekomendacijas - susiraskit ir paskaitykit.

Miela mamutiene, taip, zinau, kad naujagimiai geriausiai mato 20-30 cm atstumu. ir ka? visgi jie mato, nors ir nedaug. ir jaukumas visai ne pribumbasiskame interjere, kaip, itariu, tamsta sumastei is mano zodziu. dumines pirkutes buvo simtus kartu jaukesnes uz daugeli pribumbasisku interjeru ir slyksciu baltu plyteliu ligoniniu, jei ka. jaukumas be vizualinio aspekto plius dar yra jausmas. ir as lieku prie savo nuomones - jei mama kazkur tai jauciasi tikrai jaukiai, manau, kad ir mazylis ten gimdamas jausis geriau, nei ten, kur mamai vien tik aplinka sukelia diskomforta.

beje, labai tikiuosi, kad niekada ne vienai dar nepagimdziusiai didziuodamasi nepasakysiu, kad kai pagimdysi, tada ir kalbek...

Akva, visgi viena dalyka tikrai teisingai pasakei - visos sitos diskusijos ne sios temos esme. kazkur maciau yra tema apie semetos kursus ar apie kursus nesciosioms - galit eit ir varyt. noretusi, kad visgi cia apie gydytojus gimdziusios pasisakytu, nes kuo toliau, tuo neramiau, kai is aplinkos tik vienai draugei teko laime pajusti tik gimusi kudiki ant krutines, nors ir kitos mano drauges gimde be jokiu komplikaciju ir viskas buvo gerai. o gal jums atrodo, kad kudikio padejimas ant krutines irgi asiliskas marazmas?
Atsakyti
dar pamasciau, gal cia su savo pretenzijom jusu purkstavimus ir sukeliau, nes nela bai tiksliai ivardinau, ko gi vis delto noriu? mamutiene, tau pasiseke pas gera gydytoja papult, kad jau tiap ekologiskai nuskilo gimdyti. ir visos mano pretenzijos is esmes yra tik tokios: zinoma, jei visas gimdymas eisis sklandziai, tai noriu, kad vaika tik gimusi padetu man ant krutines, noriu, kad iskart nenukirptu virksteles, kol ji dar pulsuoja, noriu, kad leistu paimti iskart vaika vyrui, jei tik jis to tuo momentu nores, noreciau tureti galimybe gimdyti ne visiskai gulint, o pusiau sedom, jei man to tuo metu noresis, ir, aisku, noreciau, kad issinesus vaika sesele jo jokiais misinukais ar kitos mamos pienu neprimaitintu (o dar ir taip pasitaiko,m nors mama ir pieno turi..) ir visi sitie paprasti norai vadinasi ekologisku gimdymu.
kartosiuos jau nezinau kelinta karta. tikrai galvojau, kad viso sito laikomasi ligoninej, bet teko nusivilti. mano drauges gimde kelios pas tumelioniene mazylyje ir viena pas cigrijiene mazylyje. ne vienai vaiko neuzdejo ant krutines tik gimusio, nors jokiu komplikaciju, nieko blogo nebuvo. aprenge pirmiausia, paskui vyrui ikiso, ir kai tik mamos pretenzijas pradejo reiksti, tik tada jom padave. su tumelioniene tai net susitarta buvo, kad padetu vaika ant krutines. bet kazkaip pamirso.. kita drauge gimde klinikose pas kazkokia gydytoja is m pavarde - susitare ir be problemu vaikeli padejo ant krutines ir visu kitu principu laikesi. taip kad ne visada tas susitarimas padeda, kaip bebutu keista.. uztat ir tema cia tokia - gal man, gal kitai busimai gimdyvei tas pades ir mes neisim tartis su tais gydytojais, su kuriais pasirodo sunkoka susitarti, - vis tiek padaro, kaip uzplaukia.
Atsakyti
QUOTE(vilkeS @ 2005 05 20, 09:51)
dar pamasciau, gal cia su savo pretenzijom jusu purkstavimus ir sukeliau, nes nela bai tiksliai ivardinau, ko gi vis delto noriu? mamutiene, tau pasiseke pas gera gydytoja papult, kad jau tiap ekologiskai nuskilo gimdyti. ir visos mano pretenzijos is esmes yra tik tokios: zinoma, jei visas gimdymas eisis sklandziai, tai noriu, kad vaika tik gimusi padetu man ant krutines, noriu, kad iskart nenukirptu virksteles, kol ji dar pulsuoja, noriu, kad leistu paimti iskart vaika vyrui, jei tik jis to tuo momentu nores, noreciau tureti galimybe gimdyti ne visiskai gulint, o pusiau sedom, jei man to tuo metu noresis, ir, aisku, noreciau, kad issinesus vaika sesele jo jokiais misinukais ar kitos mamos pienu neprimaitintu (o dar ir taip pasitaiko,m nors mama ir pieno turi..) ir visi sitie paprasti norai vadinasi ekologisku gimdymu.
gydytojais, su kuriais pasirodo sunkoka susitarti, - vis tiek padaro, kaip uzplaukia.

Skaitau ir negaliu atsistebet...reikia tartis su gydytoju,kad gimusi kudiki padetu mamai ant krutines... doh.gif Klaipedoj to nepatyriau...savaime suprantamas dalykas-vaikas(jei jam viskas gerai)salia mamos.
Kvepavimo esme as ismokau is knygos nesciosioms.Kuo puikiausiai tai panaudojau.I gimdykla per abu gimdymus nusiveziau magnetofona,isijungiau ENYA...(Neglaite,beje,as esu muzikante...ir muzika is tiesu daznai erzina,nes i ja gilinuos...bet ENYA,kaip nekeista susiliejo su mano busena...tik ramino)Gimdymus prisimenu kaip sklandzius ir jokiu pretenziju personalui neturiu.
O kad gimdyti ramiau,kai esi apsiskaiciusi ar lankiusi kursus-suprantama.
Kiekviena renkasi,kas jai geriau.
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2005 05 19, 20:46)
VILKES, kai pati pagimdysi, tada ir galesi kalbet kaip su tavim daktarai elgesi, kaip tau Semetospatarimai labai padejo, kaip tu iskart zinojai kaip kvepuot, kada stumt
O apie p. Semeta ir jo panele Kristina esu tiieeeek prisiklausiusi ivairiausiu, net ir paciu baisiausiu atveju, kad del to ir sakau, ****. Jei noresi pavyzdziu as tau i AZ parasysiu... Bet ne anksciau kai tavo lelius gims.  tongue.gif
Be to, mieloji, mes ne vienuolyne ar baznycioj esame, kur belieka tik melstis uz visas griesnas dusias. As pasakiau savo nuomone, nieko nedurnindama. Tiesiog as galvoju vienaip, tu ar kitos kitaip. Rezultatas bet kuriuo atveju turi gautis vienas: sveikas ir grazus leliukas.

MAMUTIENE,  thumbup.gif

NEGLAITE, o ar pats p.Semeta gimde? Jei buvai jo kursuose turetum zinot kaip jis apie  pvz. Cezari kalba.. Zinot kas vyksta su moterim gimdymo metu gali tik pati gimdziusi moteris. Ir taskas. Ir ne kitaip!  Be to, daugelis daktaru yra labai kategoriski jo ivairioms teorijoms. Bet tai turbut ne sios temos esme.

Nu jo, jei apie visus sprendi tik iš to ką kažkur girdėjai...
Puikiai žinau Šemetos nuomonę apie cezarį, mano pirmasis kaip tik gimė po cezario operacijos. Lankiau kursus, labai norėjau gimdyti natūraliai, bet nebuvo lemta, o ir labai nesipriešinau, žvelgėm į situaciją blaiviai ir darėm kaip saugiau. Tuo metu konsultavausi ir su Šemeta ir su keliom kitom gydytojom. Vis tik sprendimą darėm mes. Kitus du pagimdžiau pati ir prieš gimdymus vėl ėjau į kursus (lankiau tik gimdymo paskaitas), esu labai patenkinta, pasiėmiau tai ko man reikėjo- pasiryžimo ir nusiteikimo kad viskas bus gerai. Ir viskas buvo gerai thumbup.gif . Aišku, čia daug prisidėjo mano vyras wub.gif .
VilkeS, kas dėl tavo norų- mūsų jie buvo tie patys, ir su gydytoja buvo tartasi iš anksto, bet apie tai dar priminėm atvažiavę gimdyt ir gimdant. Vyrui buvo svarbu nukirpti virkštelę- jis tai pabrėžė kelis kartus, poto vaikus guldė man ant krūtinės (netgi po cezario operacijos), be to visi trys vaikai po gimdymo liko su mumis ( mano vyras "gyveno" kartu vienoj palatoj biggrin.gif ), todėl nebuvo tokios galimybės kam nors pašaliniam vaikus pamatitint mišiniu mirksiukas.gif . Ant rankų pirmasis paėmė vyras, jis vėlgi kelis kartus sakė- aš kirpsiu virkštelę, aš pirmas paimsiu vaiką, dėsim mamai ant krūtinės ir t.t. biggrin.gif Viskas buvo tai ir padaryta thumbup.gif . Mananu, kad reikia priminti kelis kartus ko jūs norite, jei to negali padaryti mamytė, tai kam gi tėvelis mirksiukas.gif .
Negaliu pasakyti, kad gimdymo metu kvėpavau taisyklingai, bet sąrėmių metu Šemetos patarimai man labai padėjo, svarbu tik prisiminti ką reikia daryti ir kad vyras tai žinotų.
O kas dėl Šemetos kursų- yra dalykų kurie man nėra visai priimtini ir daugelis jo pasisakymų yra labai kategoriški, betgi jis turi būti kategoriškas jei nori kad jo mokymas turėtų naudos, kad kažkas įstrigtų. O mes visi turim savo galvas ant pečių ir pasirinksim kas mums labiausiai tinka ir patinka, niekas neverčia aklai daryti ką kažkas kitas liepė. Juk tam yra diskusijos, aptarimai, konsultacijos ir t.t., ar ne mirksiukas.gif
Ir labai sutinku su megana, kad gimdyti yra lengviau kai esi apsiskaičius drinks_cheers.gif , nors kartais per didelis žinojimas sukelia kitų problemų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkeS @ 2005 05 20, 10:51)
ir visos mano pretenzijos is esmes yra tik tokios: zinoma, jei visas gimdymas eisis sklandziai, tai noriu, kad vaika tik gimusi padetu man ant krutines, noriu, kad iskart nenukirptu virksteles, kol ji dar pulsuoja, noriu, kad leistu paimti iskart vaika vyrui, jei tik jis to tuo momentu nores, noreciau tureti galimybe gimdyti ne visiskai gulint, o pusiau sedom, jei man to tuo metu noresis, ir, aisku, noreciau, kad issinesus vaika sesele jo jokiais misinukais ar kitos mamos pienu neprimaitintu (o dar ir taip pasitaiko,m nors mama ir pieno turi..) ir visi sitie paprasti norai vadinasi ekologisku gimdymu.

Sveika, VilkeS

Aš gimdžiau Kauno II ligoninėje pas gyd. Barakauskienę. Prieš gimdymą bandžiau su ja susitarti, kad norėčiau to ar kito, bet man nelabai pavyko schmoll.gif . Tačiau gimdyti nutariau pas ją.
Bet per gimdymą ir po jo gydytoja ir akušerės elgėsi būtent taip, kaip aš norėjau. Svarbiausia, kad nė sakyti nereikėjo thumbup.gif . Ką tik gimusį vaikelį padėjo ant krūtinės, gimdžiau pusiau sėdom, vaiką sesutės buvo išsinešusios max. 10 min. ir tai tik 1 kartą - nes reikėjo paskiepyti. Net pradėjusią gimti galvytę liepė paliesti. Jausmas buvo super! Sesutės mokė, kaip reikia maitinti, daug pasakojo ir visada mielai padėdavo.
Šemetos patarimai gimdant man labai padėjo, o be Kristinos pagalbos savo pirmų dienų su vaikučiu namuose net neįsivaizduoju. Abu atvažiavo į namus, parodė, kaip reikia prausti, maudyti, kaip valyti nosį, ausis, kaip kalbinti, raminti ir t.t.
Linkiu tau susirasti širdžiai mielą ligoninę ir gydytoją , ir kad visas gimdymas vyktų sklandžiai smile.gif . Sėkmės!
Atsakyti
Man labai patiko jūsų diskusijos,aš antrą gimdžiau II ligoninėje ir pas Gydytoją Kalvinską, gydytoją iš didžiosios raidės, o skiau jokiu būdu pas vyrą gydytoją , tik pas moterį , bet įkalbėjo draugės, na kai susitariau susitikti dėl gimdymo, atrodo mūsų biolaukai nesutaps, bet per gimdymą aš nejutau , kad jis yra šalia ,o tai labai svarbu , nei akušerės,nei gydytojo , nei viso personalo pediatrų gal kokių 3-4 aš nemačiau, nei baisių melsvų sienų, nei veidrodžio, tik aš ir vaikelis- taip susikoncentruoji, kad aplinka išnyksta.Padėjo vanduo- gimdžiau vonioje, ir labai greitai turėjau dukrytę ant krūtinės.Man labai svarbu, kad po gimdymo buvo vyras su manim ir dieną ir naktį, prie palatos buvo tualetas, thumbup.gif tik dušas toli.Tad visoms nestuke.gif noriu palinkėti lengvo gimdymo ir šviesių mažylio atsiradimo prisiminimų .
Atsakyti
Sveikos,
as tai taip galeciau pasakyti: kursai is tikruju labai padeda, nes bent jau suzinai, kas, kaip ir del ko vyksta. ir svarbiausia, pasako, ka daryti, kad butu lengviau. neaisku, kaip sekasi tai pritaikyti gimdant (mano leliaus laikas po poros savaiciu). o siaip tai po tu kursu susidaro ispudis, kad visi gydytojai baisus, nepaiso moters noru, nori tik greiciau suleisti skatinamuju ar Cezari padaryti. is tikruju tai taip nera. kai as su daktariuku, pas kuri gimdysiu aptarinejau gimdymo plana ir apskritai visus klausimus apie gimdyma, tai jis man labai graziai viska paaiskino ir dave suprasti, kad niekas nebus daroma pries mano valia arba tam, kad butu man arba leliukui blogiau. taigi, tikrai nereikia viso priimti uz gryna piniga. na, cia kaip sakant, kiekvienas zmogus atsirenka, kas jam priimtina, o kas ne.
Atsakyti
Apie nesciuju kursus galiu pasakyti tik tiek, ar pasinaudosit ta informacija ar ne priklausys nuo jusu busenos gimdymo metu, bet zinojimas kas ir kodel su tavim darosi niekam dar nepakenke.
As pati lankiau Semetos kursus pries 14 metu, kaip sakot buvo ir patikusiu ir nelabai dalyku, bet, kad idomu buvo, tai tikrai.
Gimdziau "krikscioniskuose" gimdymo namuose ir tuo labai dziaugiuosi, nes pries 14 metu ant krutines ir dukryte padejo ir viksteles niekas nepuole kirpti pulsuojancios.
Pakankamai ekologiskai leidzia gimdyti, o personalas nuostabus ir vaiku gydytoja puiki. Todel ir antra gimdyti vaziavau net neabejodama i "krikscioniskus"(pries 3 metus)
Atsakyti
Įdomiai surašėte apie ekologinį ir neekologinį gimdymus. Nors negimdžiau, bet kaip gal būt potencialiai būsimai mamytei vis dėl to kniedi pasidomėti kas ir kaip. Taigi, pradžioj pradėjau domėtis iš kitų pasakojimų, po to norėjau pasižiūrėti kaip tai atrodo gyvai realai. padėjo youtube.com. va ten tai vaizdelių thumbup.gif Ir ką kažkokia baimė dingo. Bet kažakaip palyginus vaizdelius, kur gimdyta namie ar kokioj kitoj aplinkoj, nei ligoninėj pajutau didelį skirtumą. Atrodo jaučiu, nors ir negimdžiusi, kaip jaučiasi tos moterys, kurios išžergtos kaip vištos ant stalo, kai gydytojai kaišo TEN pirštus, ir tos, kurios gimdo kitokioj padėty, pvz, sėdint, tupint, kniūbšios tt., arba baseine. Vienas vaizdelis ypač patiko, kai moteris gimdė baseine. beje, ten su žvakėmis wub.gif Tik taip ir norėčiau gimgyti. Ir virkštelės ten nekirpo iš karto ir placentos nelupo taip greit ne kaip kai kuriuose vaideliuose.
Na pasižiūrėkit bigsmile.gif
http://www.youtube.c...h?v=Qm5gStn138s
arba palyginimui dar vienas ,,natūralus" gimdymas (arba vaiko išplėšimas)
http://www.youtube.c...feature=related - jautriom nėštukėm nerekomenduoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linutas: 27 sausio 2008 - 11:50