QUOTE(Akva @ 2005 05 19, 20:46)
VILKES, kai pati pagimdysi, tada ir galesi kalbet kaip su tavim daktarai elgesi, kaip tau Semetospatarimai labai padejo, kaip tu iskart zinojai kaip kvepuot, kada stumt
O apie p. Semeta ir jo panele Kristina esu tiieeeek prisiklausiusi ivairiausiu, net ir paciu baisiausiu atveju, kad del to ir sakau, ****. Jei noresi pavyzdziu as tau i AZ parasysiu... Bet ne anksciau kai tavo lelius gims.
Be to, mieloji, mes ne vienuolyne ar baznycioj esame, kur belieka tik melstis uz visas griesnas dusias. As pasakiau savo nuomone, nieko nedurnindama. Tiesiog as galvoju vienaip, tu ar kitos kitaip. Rezultatas bet kuriuo atveju turi gautis vienas: sveikas ir grazus leliukas.
MAMUTIENE,
NEGLAITE, o ar pats p.Semeta gimde? Jei buvai jo kursuose turetum zinot kaip jis apie pvz. Cezari kalba.. Zinot kas vyksta su moterim gimdymo metu gali tik pati gimdziusi moteris. Ir taskas. Ir ne kitaip! Be to, daugelis daktaru yra labai kategoriski jo ivairioms teorijoms. Bet tai turbut ne sios temos esme.
Nu jo, jei apie visus sprendi tik iš to ką kažkur girdėjai...
Puikiai žinau Šemetos nuomonę apie cezarį, mano pirmasis kaip tik gimė po cezario operacijos. Lankiau kursus, labai norėjau gimdyti natūraliai, bet nebuvo lemta, o ir labai nesipriešinau, žvelgėm į situaciją blaiviai ir darėm kaip saugiau. Tuo metu konsultavausi ir su Šemeta ir su keliom kitom gydytojom. Vis tik sprendimą darėm mes. Kitus du pagimdžiau pati ir prieš gimdymus vėl ėjau į kursus (lankiau tik gimdymo paskaitas), esu labai patenkinta, pasiėmiau tai ko man reikėjo- pasiryžimo ir nusiteikimo kad viskas bus gerai. Ir viskas buvo gerai

. Aišku, čia daug prisidėjo mano vyras

.
VilkeS, kas dėl tavo norų- mūsų jie buvo tie patys, ir su gydytoja buvo tartasi iš anksto, bet apie tai dar priminėm atvažiavę gimdyt ir gimdant. Vyrui buvo svarbu nukirpti virkštelę- jis tai pabrėžė kelis kartus, poto vaikus guldė man ant krūtinės (netgi po cezario operacijos), be to visi trys vaikai po gimdymo liko su mumis ( mano vyras "gyveno" kartu vienoj palatoj

), todėl nebuvo tokios galimybės kam nors pašaliniam vaikus pamatitint mišiniu

. Ant rankų pirmasis paėmė vyras, jis vėlgi kelis kartus sakė- aš kirpsiu virkštelę, aš pirmas paimsiu vaiką, dėsim mamai ant krūtinės ir t.t.

Viskas buvo tai ir padaryta

. Mananu, kad reikia priminti kelis kartus ko jūs norite, jei to negali padaryti mamytė, tai kam gi tėvelis

.
Negaliu pasakyti, kad gimdymo metu kvėpavau taisyklingai, bet sąrėmių metu Šemetos patarimai man labai padėjo, svarbu tik prisiminti ką reikia daryti ir kad vyras tai žinotų.
O kas dėl Šemetos kursų- yra dalykų kurie man nėra visai priimtini ir daugelis jo pasisakymų yra labai kategoriški, betgi jis turi būti kategoriškas jei nori kad jo mokymas turėtų naudos, kad kažkas įstrigtų. O mes visi turim savo galvas ant pečių ir pasirinksim kas mums labiausiai tinka ir patinka, niekas neverčia aklai daryti ką kažkas kitas liepė. Juk tam yra diskusijos, aptarimai, konsultacijos ir t.t., ar ne
Ir labai sutinku su megana, kad gimdyti yra lengviau kai esi apsiskaičius

, nors kartais per didelis žinojimas sukelia kitų problemų
Jei mokame atsispirti savo aistroms, tai paprastai ne todėl, kad esame labai stiprūs, o todėl, kad tos aistros silpnos...MANO ODINĖS GĖLĖS