QUOTE(severina @ 2008 05 23, 22:05)
Jei ko anksčiau iš jau žinomų ir tariamų žodžių paprašydavom, nekartodavo, burną užkišdavo, o dabar - lupa iš visų jėgų per žandą man ar vyrui. Ir čia nujaučiu jau nebe nenorą kalbėti, bet kažin kokį kompleksą, vidinį pyktį, kad nemoka. Isterijų šituo pagrindu dar nėra, bet kažkas tvenkiasi - ima pykti, kad kažko negali. Ką tokiu atveju daryti: bandyti vis dar provokuoti "pasakyk, nesuprantu" ar jau nebeerzinti ir paduoti, paimti, pakelti ir pan., kad to diskomforto nebeliktų?
manasis gi panašiai reaguoja, kai prašai pakartot - muštis gali pradėt. Nors dabar prasidėjo naujas etapas - tiesiog demonstratyviai užsimerkia, išgirdęs jam netinkamą prašymą.
Dar galvoju - jeigu pradėsi paduoti, paimti pakelti, tai darys taip kaip maniškis dabar, šią minutę, tėvą šokdina

O aš.. o aš "verdu" prie kompo nervais, nes viskas atšals, ir be to, vaikas vistiek pasiims šakutę... tada paknaibys ir nutrenks viską... ir ateis po kokios valandos prašyt "niam niam".
QUOTE(Alchemie @ 2008 05 24, 11:36)
mums irgi ciaupdavo burnas, sakydavo nekalbek, rekdavo, uzsikimsdavo ausis. kai emem dirbti su logopede, ji tvarkesi su sia situacija taip: paima rankytes, ziuri i akis ir ramiu balsu sako, sitos rankytes nesimusa, nes ustis yra negrazu. tau puikiai sekasi, pabandom kartu pasakyti. Aisku tai vykdavo pamokoje, kai yra tiesiog pokalbis sunku taip sustabdyti, bet uzakcentuoti, kad mustis negrazu, kad blogas ne vaikas, blogai daro ne vaikas, o jo rankos (vaikas nera blogas, blogas yra poelgis), galima ir reikia bet kurioje situacijoje.
mūsų logopedė irgi taip darė anksčiau. Dabar jau nebereikia, jie patys geriausi draugai.
QUOTE(SiDo @ 2008 05 24, 13:14)
Ir gerai padarei
Nesvarbu, suprato, nesuprato ar savaip suprato, bet jei būtum nutylėjus, tai ir būtų galvojusi, kad viskas čia OK ir taip ir toliau galima elgtis.

jau būčiau kojas pakračius iš nerimo, nervų, jeigu būčiau nepasakius savo minčių. Negėda man savo ašarų visai. Gal dar ir nėštumo hormonai veikia, bet tegul žino, kad man tas vaikas rūpi taip labai, kad ji net suprasti negali. Ir jeigu kiti tėvai klausia pirmiausia - ką valgei, tai aš visada iškvočiu ir vaiką ir auklėtoją - ką veikėt, ar logopedavotės, ar pas spec buvot, ar mankštose buvot..
Tiesa, kažkur kažkada skaičiau, kaip viena mama turėjo kantrybės ir davė patarimą forume, kartoti vaikui žodį nors ir šimtą milijonų kartų. Nu ir aš kartoju...
Pripirkus visokių dėlionių, loto, domino, paveiksliukų ir t.t. kaip trims logopedo kabinetams

nu tai tos kortelės. Taip mane "kvočia" su raidelėm, kortelėm kokius 8 kartus dienoj. Neatsibosta jiems. Ir kartoju - bulvė, morka, kriaušė, obuolys...
ir štai - VAKAR mano nekalbiukas sako pats pirmas, rodydamas kriaušę - "teušė", parodė morką - "moka".