QUOTE(Brigit @ 2008 05 30, 01:09)
Noreciau su jumis pasitarti, gal kam buvo panasi situacija. Kai namie zaidziam stalo zaidimus, sunus neleidzia mums laimeti ir sukciauja

tai tycia daugiau langeliu perbega, tai dar kelis kartus kauliuka paridena ar kortele issitraukia. Na visuomet turi laimeti. Ar gyvenime ismoks ramiai reguoti i nesekmes

Bandem kalbeti ir tartis , kad zaisim saziningai - bet tik pradedam zaidima ir vel tas pats

Na mes galim nusileisti, bat su vaikais matyt kiltu konfliktas
Maniškiui iš viso nebūtų kantrybės žaisti stalo žaidimų. Bet aš dar labai abejoju, ar jis sugebėtų suprasti tokių žaidimų taisyklės
Naitas, klausimas, ar tavo vaikas jau kalba yra natūralus iš draugų pusės žiūrint. Juk jie jaudinasi ir jiems labai rūpi. Aš kartais irgi klausinėju pažįstamų, kurie turi panašias problemas, ar jų vaikai irgi jau kalba. Faktas, kad liūdna kai negali pasidžiaugti, kad kalba. Jeigu klaustų tavęs koks nors bendradarbis, kurio vaikui būdų žymiai blogesnis arba raidos sutrikimas arba šiaip negalia, tarsi geriau jaustumeisi, bet iš tiesų tai kas iš to kaip kitiems sekasi. Juk nuo to niekas nesikeičia pas tave...
O mes tai greičiausiai vėl eisim pas logopedę, nes dabartinėje kalbos stadijoje tarsi įsitrigę esame, o aš nelabai žinau, kaip su juo toliau dirbti, todėl esu palikusi tarsi likimo valiai, nebent visko klausinėju, kaip, kas kur.... Bet gal kažkas esate/buvote toje pačioje stadijoje ir galite pasidalinti patirtimi???
Kalbėti moka ir viską gali ištarti ir pasakyti. Derina gimines, linksnius, vienaskaitas, daugiskaitas. Žodžiai nėra itin aiškūs, bet pakankamai suprantami. Kalba nemažai, bet matosi, jog kiekvienas žodis dar reikalauja pastangų. Tačiau gana trumpi sakinukai (neskaitant visų prielinksnių iki 3 žodžių), kažkodėl kalbos nenaudoja klausimams ir dar mintis reiškia gana ribotai ir tikrai nenaudodamas viso žodyno kurį turi. Pakartoja viską be problemų, bet pačiam mintis reikšti kalbant žymiai sunkiau. Bet vat eilėraštuko pakartoti dar negali, nors kai kuriuos žino mintinai. Gal todėl, kad negali pasakyti ilgesnio sakinio? O gal sunku atsiminti žodžių tvarką, nes kai bando sakyti, sukeičia žodžius vietomis.