Įkraunama...
Įkraunama...

Giliųjų venų trombozė

QUOTE(Mijos mama @ 2010 02 18, 09:37)
na apie jas galvojau,nes nezinau ka daugiau galiu padeti.... g.gif
o tie vaistai parduodami be recepti? 4u.gif gal ir ju upirkt g.gif

parduodami - bet juos vartojant reikia nuolatines gydytojo priezuros - tirti krauja, koreguoti doze....
Atsakyti
QUOTE(PUGA @ 2010 02 14, 13:12)
Gal kuriai teko kreiptis po giliuju venu trombozes del darbingumo nustatymo i NDNT ?

Jo.teko.nustate ,kad darbinga 70proc. ir paleido. 4u.gif

Nezinot ar heparinas gali but kompensuojamas nestukei?
Papildyta:
Kainos labai kandziojasi. Daktaras sake,kad paskutinius 3 men reiketu leistis heparina... ir neaisku kaip..ar profilaktiskai,ar gydantis.. gydantis minimum 60lt i diena..is kur gauti tokius pinigus?
juk tai iseina beveik 6 tukstanciai.. o jei pries tai pabloges...tada dar reketu..juk tai dideli pinigai.is kur tokius lt gauti.
Atsakyti
Dėl vaistukų kompensavimo tai neteko susidurti, bet kažkur skaičiau, kad lygtais gali kompensuoti, tik va kur kreiptis ir klausti tikrai nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2010 04 08, 14:27)
Dėl vaistukų kompensavimo tai neteko susidurti, bet kažkur skaičiau, kad lygtais gali kompensuoti, tik va kur kreiptis ir klausti tikrai nežinau  g.gif


O man visi daktarai sako,kad nera kompensuojami jie.Hematologe pasake,kad ne,seimos gydytoja sake irgi ne...
verysad.gif
Atsakyti
Ir pas mane tokia beda atsirado praejus 2 sav.po gimdymo
Atsakyti
Niki pasisakymai, gal kam pravers
[SIZE=7][COLOR=red]
Mane gydė labai paprastai, aparatas 3 dienas, po to tabletytės ir namuose i pilva kelias ampules susileisti, toliau tabletės 3-6 mėnesiai ir viskas, niekuo daugiau padėt ir negali, kojinė visą likusi laiką vienintelis išsigelbėjimas ir nuo venų išvarymo (gūzai tokie būna, varikozė) ir kad savijauta geresnė su ja, bent vaikščiot normaliau gali, šiaip greitai pavargsta ir kaip medinė darosi. Pradžioje galbūt padariau klaidą, kadangi greit skaudėt pradėdavo, tai neypatingai daug sportavau taip sakant, nors namie trys vaikai, darbo užtekdavo, bet matyt vistiek judėt labai daug reikia, gal tuomet būtų geriau tą trombą pragraužę vaistukai.
Man trombas taip ir liko ten ir nesutirpo, pasidarė kraujotaka aplinkiniais keliais - kitos kraujagyslės išsiplėtė, pilvas tai iš viso baisus pasidarė kaip kitoms kojos - gūzais..
Neišsigąsk, tokia jau ta tikrovė, gal tu jaunesnė, stipresnė, gal tau kitaip bus, susitvarkys geriau, bet kojinę kompresinę prašyk kol ligoninėj, kad gydytojas užsakytų ar parašytų išmatavimus kompresiją, tuomet nusipirkt galėsi ar pati ar prašyk savų - man būtų buvę ir namo sunku parsirasti iš ligoninės be jos. Turiu sigvario firmos su diržu per juosmenį - bent nesmunka, o kitos su gumom (kaip paprastos kojinės ant šlaunų kur laikosi su tokiom silikono pagalvėlėm) tai jos slysta po kurio laiko, ypač jei suprakaituoji ar ištepi kokiu kremu iš viso nelaiko. Žodžiu apsišarvuok ramybe, nesinervink svarbiausia ir labai save prisižiūrėk, mažiau sėdėk - vaikščiok arba gulėk tą koją aukščiau užkėlus (ant pagalvės ar sofos atlošo). Paskaudės kurį laiką ir bėgiot negalėsi, bet patinimas jei su kojine gera nešiosi - praeis, o visa kita nuo organizmo ir gyvenimo būdo priklausys.
Man, nors jau tiek laiko praėjo, vistiek koja nebetokia kaip buvo,jei be kojinės pabūnu dieną, tai vakarop jau nerami darosi, norisi greičiau kojinę užsidėt. Žinoma miegoti nereikia su kojine.
Šiaip mes dėl tokių dalykų ir magnetus nešiojam (skystiną kraują) ir gyvą vandenį geriam (jonizuotą su aparačiuku), turiu visada aspirino - hjertemagnyl arba trombo ass, karts nuo karto išgeriu tabletes, geriu česnako kapsules po kelis kursus per metus - irgi kraujotakai gerinti, skystina, cholesterolį mažina, detralex padgeriu kai jaučiu, kad kažkas ne taip ypač vasarą, kai karšta - gerina cirkuliaciją. Tik nevartok gal jų kol gersi skystinančius vaistus, per daug suskystins vėl bėdų bus.

Tai tokia situacija, ne tagedija, bet reiks susigyvent su tuo ir tiek, svarbiausia - nesinervuoti, jei labai jaudiniesi, paprašyk kokių raminančių ar jei maitini mažutį tai gal kokių lašiukų ar lengvesnių vaistų, kol praeis visas tas šokas.


Fraxiparine geras vaistas, tik brangus, nežinau kiek laiko tau reiks juos leistis, bet jei leidžia kišenė kuo ilgiau tuo geriau. Manęs net neklausė kokius noriu vartoti - iš karto geriamus išrašė ir viskas, jie žymiai pigesni, bet ir poveikis jų kiek kitoks. Aš gėriau juos tris mėnesius, nes man nebuvo į plaučius nuėjęs dar o tau teks matyt 6 mėn pavartoti, bet čia gydytojas tik pasakys.
Detralex irgi gerai, nes ten kaip sakiau mikrocirkuliacija gerina ir padeda greičiau išsivaikščioti skysčiams, kas mažina tinimą. Dėl skausmo - taip skaudėti kaip tau dabar jau nebeturės, bet tam reikia laiko, praeis ir tinimas, kai kam lieka tokia storesnė koja, kai kam (man beveik grįžo į normalią) išsivaikšto. Vaikščioti tai galiu, jau gal po gerų metų viskas po truputį sunormalėja, tik aišku vistiek tai jau nėra tas pats kaip iki tol buvusi sveika, ji lepesnė - greičiau nuvargsta.
O kodėl taip nutinka, tikrai nežinau, aš irgi buvau stiprios sveikatos, neturėjau jokių bėdų didelių, matyt moterims tai dažnai nėštumas ir gimdymas - tokios priežastys, man suvertė bėdą kontraceptikams, nors naudojau tik vieną ciklą, nes daugiau jokios priežasties negalėjo rasti.
Šiaip skaito tokios ligos tik senatvėj būna, nes žmonės daugiau sėdi, mažiau juda, užsispaudžia kraujagyslės, kraujas tirštesnis būna, bet žiūriu, kad labai jaunėja, man buvo 37 kai taip nutiko, tu dar jaunesnė.29.. Bet kaip ir sakiau, jaunesnis organizmas geriau veikia ir didelė tikimybė, kad tau susitvarkys greičiau ir geriau, svarbiausia gerus vaistus naudoti tiek kiek reikia, nes pačioj pradžioj jie ir yra svarbiausia - tirpdo krešulius ir neleidžia susidaryti naujiems, vėliau jau vaistai nebeveiksmingi, nes krešulys sukremzlėja ir jo jau niekas nebegali ištirpdyti. Nežinau, kiek tau gydytojas davė informacijos, aš tai tuo metu nelabai ir girdėjau kas man sakoma, nes stresas buvo didelis, ir nesupratau tokios ligos, nei eigos nei galimybių, man buvo baisu, nes tik žinojau, kad krešulys yra labai blogai, buvau prisigalvojus, kad nebegalėsiu vaikščiot normaliai, bus labai sunku nes dar trys vaikučiai maži - vėliau išėjus iš ligoninės pasidomėjau ta savo liga, pasiklausiau gydytojų - nors nelabai jie ką ir suteikė tų žinių, ir apsiraminau, bent jau žinau kaip elgtis, ką daryti ir t.t., šiaip kiek suprantu čia dar nepabaiga, ta prasme vėliau ta liga progresuoja, gali pasikartoti ir kitose vietose...


Papildyta:
QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 07, 15:01)
Jo.teko.nustate ,kad darbinga 70proc. ir paleido.  4u.gif

Nezinot ar heparinas gali but kompensuojamas nestukei?
Papildyta:
Kainos labai kandziojasi. Daktaras sake,kad paskutinius 3 men reiketu leistis heparina... ir neaisku kaip..ar profilaktiskai,ar gydantis.. gydantis minimum 60lt i diena..is kur gauti tokius pinigus?
juk tai iseina beveik 6 tukstanciai.. o jei pries tai pabloges...tada dar reketu..juk tai dideli pinigai.is kur tokius lt gauti.

o jei 70 proc. darbinga, tai nieko nereiskia> juk zmogus nedarbingas 30 proc., tai gal kas turi buti?
Atsakyti
Nike pasisakymas[COLOR=red]



Varikozė būna labai dažnai, vaikšto moterys kitos su tokiom gumbuotom kojom, tose vietose susidaro išsiplėtusių venų mazgai ir kraujotaka sutrinka, dėl to daro ir tas lazerines operacijas ir chirurgines, ir dėl sveikatos ir dėl estetinio vaizdo.
Tau net nežinau, jei tau nesiūlė patys gydytojai daryti tą tokią trombo tirpdymo procedūrą - kai įstatomas į trombą kateteris ir tiesiogiai leidžiami vaistai, o kitoje vietoje kažkokius filtrus deda, kad atskilę trombo gabalėliai neužkimštų kitoje vietoje ir nenueitų iki širdies. Bet kiek žinau, ta procedūra yra kartu ir pavojinga, nes labai stiprūs tie vaistai, be to tie filtrai yra paliekami gyslutėse, kaip ten vėliau su jais tai nė nežinau. Tai kol kas turbūt vienintelis būdas pašalinti visiškai trombą iš karto. O jei nedaro tos procedūros - tai visa kita tau jau daro, ir niekur kitur daugiau nieko nepadarys geriau. Vaistai ir laikas, vėliau pamatys, darys echoskopijas, ir dar kažkokiu aparatu žiūri kraujotaka ar atsistatė ir kiek atsistatė (kaip echosk. tik be vaizdo smile.gif ).
Atsakyti
labas visoms smile.gif
man 28 m. taip pat venu tromboze,jau 2sav gydausi ir niekaip nepraeina.Gal kas zinote kokio maisto negalima vartoti ir kokio daugiau vartoti sergant sia liga?
Leidausi vaistus i pilva 10 dienu.
Dabar vartoju Orfarin 5mg.
Beje kokius vaistukus naudojate nuo skausmo?
Atsakyti

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andrita123 @ 2011 01 21, 16:05)

Kaip Andrita tavo sveikata?
Atejau ir aš pasisemti, kaip mergaitės gydosi, bet žiūriu diskusijų visai nėra.
Del valgymo Andrita tai net nezinau.Man gydytoja aiskina, kad negalima lapiniu darzoviu, maisto, kuriame yra K vitamino.....siaip tiesa pasakius viska valgau ir geriu biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas zinote, ar esant giliuju venu trombozei galima lankytis soliariumuose?siaip isivaziduoju, kad gal-nelabai, bet per daug nepiktnaudziaujant, ar galimas dalykas?
Ar kas nors lankotes, ar nieko nepastebejot blogo su sveikata?
Atsakyti
labas
Sako kad negalima lankytis soleriume,bet as kartais nueinu,kolkas nieko dar neatsitiko.
O pas tave jau senai venu tromboze? smile.gif
Papildyta:
labas
Sako kad negalima lankytis soleriume,bet as kartais nueinu,kolkas nieko dar neatsitiko.
O pas tave jau senai venu tromboze? smile.gif
Papildyta:
Labas
Siaip tai kiek zinau negalima lankytis soleriume,bet as karta i savaite nueinu,kolkas nieko dar neatsitiko:)
O kiek laiko pas tave venu tromboze?
Atsakyti