ir tikrai nervin akai kišasi kiti, va mano močiutė sako, jei nieko nedarysi, nervinį ligonį turėsi, ne taip kukuosi, ir širdį ir viską susigadins vaikas, tik ji užspieia ji ima nešiot, liūliuot, o vaikas rėkia visvien, nes ne mama ima, nu bet kai aš su ja visą parą būnu tai tikrai suvokiu, kad negaliu vaiko prisipratint taip, kad vos užsiožiuoja mama klounu aplink šokinėja, imą 12 kg vaiką ant rankų ir nešioja, pro langą paukščiukus rodo ir t.t.
ir aš turiu ožkytę
nu buvo rami vaikas, bet dabar jau išmoko reikalauti savo rėkimu, zyzimu o jei neduok dieve negauna
ir tikrai nervin akai kišasi kiti, va mano močiutė sako, jei nieko nedarysi, nervinį ligonį turėsi, ne taip kukuosi, ir širdį ir viską susigadins vaikas, tik ji užspieia ji ima nešiot, liūliuot, o vaikas rėkia visvien, nes ne mama ima, nu bet kai aš su ja visą parą būnu tai tikrai suvokiu, kad negaliu vaiko prisipratint taip, kad vos užsiožiuoja mama klounu aplink šokinėja, imą 12 kg vaiką ant rankų ir nešioja, pro langą paukščiukus rodo ir t.t.
mes tai pat turime dideli oziuka,bet musu atveju cia oziuku nepavadinsi.susitvarkyti neimanoma,labai hiperaktivus,nieko nebijo,visur lenda,per savo ta dideli smalsuma daug nukentejo jo galvyte,ne viena karta ant jos krito,paverkia,ir vel lipa ant tarkim kedes griuna ir vel lipa.nuo tu uzsigavimu as galvoju jis pasidare toks nervuotas,rekia klykia,su broliu nieko nepasidalyna,spiegia visa gerkle,net dreba is pykcio jai ko neduodi.man jau paciai su nervais ne kas nuo mazojo.darzeli buna geras,jokiu nusiskundimu,o pareina namo ir prasideda siaubas.zodis negalima jam neegzistuoja,spiegti pradeda.
ir taip kekviena diena
ir taip kekviena diena
[quote=(salotiene),2008 06 24, 20:21]
mes tai pat turime dideli oziuka,bet musu atveju cia oziuku nepavadinsi.susitvarkyti neimanoma,labai hiperaktivus,nieko nebijo,visur lenda,per savo ta dideli smalsuma daug nukentejo jo galvyte,ne viena karta ant jos krito,paverkia,ir vel lipa ant tarkim kedes griuna ir vel lipa.nuo tu uzsigavimu as galvoju jis pasidare toks nervuotas,rekia klykia,su broliu nieko nepasidalyna,spiegia visa gerkle,net dreba is pykcio jai ko neduodi.man jau paciai su nervais ne kas nuo mazojo.darzeli buna geras,jokiu nusiskundimu,o pareina namo ir prasideda siaubas.zodis negalima jam neegzistuoja,spiegti pradeda.
ir taip kekviena diena
nu skaitau lyg savo vaiko aprasyma
maniskis irgi toks lebedziukas visur lipa griuna,isvis nenusedi vietoj,bet kazin ar ce kalti kritimai,juk tiek suaugusiuju skirtingi charakteriai yra,tai taip ir mazuju visokiu charakteriu buna.labai tikiuos kad isaugs.
ir taip kekviena diena
nu skaitau lyg savo vaiko aprasyma
gerai butu kad issaugtu,nes jai ir toliau toks sunkus vaikas bus,nuprotesiu. 
Papildyta:
kai su juo graziuoju tai ir jis gan geras buna,bet kad ilgai graziuoju neiseina,pradeda tuo gerumu naudotis,lipti ant galvos.mazi bet nekvaili,naudojasi situacija,jai mama gera reiskia galima ir pasidirbineti dar kliockiukais.,o jai jau uzbara,viskas isterija.oj kaip sunku su tokiais dar kliockiukais.
Papildyta:
kai su juo graziuoju tai ir jis gan geras buna,bet kad ilgai graziuoju neiseina,pradeda tuo gerumu naudotis,lipti ant galvos.mazi bet nekvaili,naudojasi situacija,jai mama gera reiskia galima ir pasidirbineti dar kliockiukais.,o jai jau uzbara,viskas isterija.oj kaip sunku su tokiais dar kliockiukais.
QUOTE((salotiene) @ 2008 06 25, 15:16)
gerai butu kad issaugtu,nes jai ir toliau toks sunkus vaikas bus,nuprotesiu. 
Papildyta:
Papildyta:
Iki 3 metu mazdaug jiems toks "oziuku" amzius..ir nieko cia nepadarysi..mano irgi toks prie hyperaktyviuju..vietoj nepasedi nei sekundes..lipa, griuna vel lipa, bega griuna uzsigauna, paverkia vel bega..kas nepatinka is karto ant zemes ir rekia..bet mes su vyru ismokom nekreipti demesio..tai guli ir rekia..mato kad niekas demesio nekreipia.tai dar pasimuisto parekia ir...nustoja..pradeda juoktis...Blogiausia lauke kai nori eiti ten kur jis nori jei neleidi rekia ir ant zemes griuna...kartais padeda tokie nuvyliojimai kaip oj ziurek suniukas ar katyte arba balionas danguje skrenda...arba masina oj kokia grazi
Na as ozka gera turiu taip pat
,mama sokdina tai neklauskit,klauso tik svetimu,dar ir uzsimoja man
...bet jaucia kada supykstu,tuoj apkabina
...o siaip tai dantis kanda labai daznai
o kartais neištveriu...
O ka darot?
O ka darot?
nors mums tik metukai, bet mazi oziukai jau pastebimi:)aisku, jie dabar atsiranda del to, ko neleidziama daryti.O daryti visada norisi ta, kas negalima-lipti ant kedziu, dauzyti su zaislais televizoriu ir t.t....jau pastebimi ir kritimai ant zemes.Tokiam maziukui nelabai ka paaiskinsi ir barimai cia nepades.stengiuosi kazkaip nuvilioti. Bet va i kritimus stengiuosi nereauguoti. Ziuriu, paverkia, mato, kad nekreipiu demesio ir apsiramina, pagriebia zaisla ir toliau pats zaidzia. Bet as taip pat noreciau pasakyti, kad aplinkiniai tai ne visada ta supranta.Siandien, pavyzdziui, buvome su mazium parduotuveje, jis vezimelyje sedi ir spygauja, jau pavarges buvo, nes miegucio norejo.O priesais stovi eileje moteriske su mazu leliuku vezimelyje ir atsisukusi man sako: "koks neramus jusu vaikas, jis visada toks?"...hmmmm....taip ir norejosi kazka pasakyti...brrr...Taigi nekalbu jau apie senyvo amziaus moteriskes, norincias pamokyti jaunas mamas, bet ir jaunos mamos turincios super ramius vaikus turbut kitu mamu, auginanciu "oziukus" nesupras niekada...
QUOTE(vadulka @ 2008 05 23, 11:50)
Mano vaikas neseniai pradejo eiti i darzeli, kovo pradzioje, kai gime broliukas. Parejes is darzelio, pradeda viska trankyt metyt, ir atrodo akd specialiai taip daro. Darzelyje ilgai nepriprato, vis verkdavo, dar ir iki siol su asarom akyse palydi. Bet aukeltoja sake kad elgiasi ten normaliai, klauso ka sako, ka liiepia ir t.t. Nu tik pareina namo, prasideda isterijos.. trankosi, griuna ant zemes del menkiausios smulkmenos.. Nors dar kai ir neidavo i darzeli, irgi megdavo krist ant zemes, rekti.. rodyti ozius jeigu ko negaudavo ko noredavo. Nu bet dabar tia isvis..
Ka patartumete??
Ka patartumete??
Pas mus panasi situacija, kai atsirado brolis, tai buvo tik metukai, tai ir prasidejo kritinejimai ant zemes, rekimai, turbut reikalavo demesio, nors mazasis kai miegodavo budavom su juo, tai geras vaikas budavo, o tik atsikeldavo mazasis prasidedavo isterijos. Dabar vienam metukai, kitam du, bet vistiek padetis nesikeicia, pavydi broliui manes ir viskas
sendien lankemes pas vaiku neurologe,tai labai ilgai kalbejomes sia tema apie oziukus.visiems vaikams yra trys pasaulio pazinimo laikotarpiai 1-3 metu,veleu 7 ir dar 13-14metu.labai daug papasakojo kaip elgtis su tokiu vaiku,betgaliausiai pasake isvada-mamai reikia daug kantrybes ir ramybes,turi isaugt.ir dar svarbiausia.nekreipt demesio i aplinkiniu replikas ir kad vaikas kuo maziau girdetu is svetimu oi koks tu blogas arba oi koks tu geras ir panasei,nes pasaliniai su savo replikon labai ismusa is veziu tiek vaikuti tiek mama.tad visom mamytem kantrybes is istvermes