Wikonda, zhinoma, kad labai norechiau, nes baisuma kazhkokia. darzhelyje jau visa chebra be pampiu vaikshto o manishkis bais ishdidus. darzhelyje lygiai taip pat nesiseda. ir puodus visokius bandem tai dabar senelis kedute medine nupirko, skyles pjausto, bandysim ant tos sodint:) tai gal nors piesh atsisedes:)))
QUOTE(wikonda @ 2008 11 17, 15:33)
Jai domina galiu trumpai mūsų patirtį aprašyti
Nes džiugu, kai turi su kuom pasidalinti savo bėdelėm 

žinoma kad įdomu, mano kleckui irgi tuoj du metukai bus
O mes visai neturejom jokio vargo del puodo. todel bijau prisisneket kaip kazkurios cia mamos snekejo
Turiu omeny kai bus antras lelius, bijau, kad bus kitaip nei su pirmaja. Nes maniske sedet ant puodo pradejo nuo 7 men. tiksliau as ja po truputi pratinau ir puikiai sekesi. O jau virs metuku (gal kokiu 1, 4 men.) pradejo prasytis pati. 1 metu ir 10 men. pampersu net nakti nebereikejo. Ir visiskai be jokiu nenorejimu ir pan. Ir avariju ne taip daug buvo. Tik pradejus lankyti lopseli matyt nuo streso kelias dienas slapias kelnes radau. Ir viskas.
Todel uzjauciu kitas mamytes, kuriom reikia daug vargti

Todel uzjauciu kitas mamytes, kuriom reikia daug vargti

QUOTE(kuskusas @ 2008 11 17, 14:42)
Wikonda, zhinoma, kad labai norechiau, nes baisuma kazhkokia. darzhelyje jau visa chebra be pampiu vaikshto o manishkis bais ishdidus. darzhelyje lygiai taip pat nesiseda. ir puodus visokius bandem tai dabar senelis kedute medine nupirko, skyles pjausto, bandysim ant tos sodint:) tai gal nors piesh atsisedes:)))
QUOTE(odette @ 2008 11 17, 14:51)
žinoma kad įdomu, mano kleckui irgi tuoj du metukai bus
Mergaitės manau nėra stebūklingo būdo, kad būtų bats ir vaikas daro pats

Pradžių pradžia mūsų gal buvo, kai sunyčiui suėjo 1.3 metukų. Pasiryžau vasarėle paleisti be pampio ir karts nuo karto pasiūlyti puoduko. Reakcijos į puoduką nulis. Ko iš jo reikalauju visiškai nesuprato, puoduką dėjosi ant galvos lipo į jį, sodino visus žaislus. Man neatlaikė kantrybė ir vėl su pampiais draugavom. Po to bandymas buvo beveik po keturių mėn,. situacija pagerėjo. Ant jo jau pasėdėdavo, pradėjau gaudyt momentus nu lyg ir pagaudavau, bet iki galo nesuprato kodėl jam reik sėstis ant to puoduko, kai gerai daryt kur stovi

O vat jau kai buvo mum 2.2 metukų trukt plyšt nusprendžiau per vasara pripratinti, nes po to šalčiai ir visa kita

Jaučiu labai išsiplėčiau ir nieko doro neparašiau

Tačiau esmė tame, kad reik jausti savo vaikelio poreikius ir tik pačios turit suprasti ar jūsų vaikelis pasiruošes patapti suaugusiu žmogeliuku

Papildyta:
QUOTE(kuskusas @ 2008 11 17, 14:42)
Jai nieko prieš dar savo trigrašėlį įkiščiau
Kuskusas matai labai mažai apšvietei savo situacija. Nuo kada einat į daržiuką, manyčiau jau sunutis visas vyras

Perverčiau visą temelę ir matau, kad tikrai gerą užsispyrėlį auginat maniau viens mano toks jautukas

Tikrai bais sunku ir juokas pro ašaras

Mano maziui suejo 3, prasosi ant puodo pats kelnytes nusimauna ir apsimauna, bet retai buna jog darzelyje ima ir prisiusioja i kelnytes, kartais pietu metu, kartais ne. Nakti miega su pampiais, nes sysiu nesikelia, jeigu paguldau be ju, apsisysina ir toliau sau pucia i aki. O aukletoja tikina, kad tureciau migdyti be. Turiu savo nuomone, manu, kad ateis laikas ir jis pats kelsis nakti, tikrai vaiko nezadu varyti i stresa ir budinti naktimis. ka manote jus? ir ar darzeliuose taip pat tokio amziaus vaikams pasitaiko bedeliu?
QUOTE(japoska @ 2008 11 20, 16:54)
Mano maziui suejo 3, prasosi ant puodo pats kelnytes nusimauna ir apsimauna, bet retai buna jog darzelyje ima ir prisiusioja i kelnytes, kartais pietu metu, kartais ne. Nakti miega su pampiais, nes sysiu nesikelia, jeigu paguldau be ju, apsisysina ir toliau sau pucia i aki. O aukletoja tikina, kad tureciau migdyti be. Turiu savo nuomone, manu, kad ateis laikas ir jis pats kelsis nakti, tikrai vaiko nezadu varyti i stresa ir budinti naktimis. ka manote jus? ir ar darzeliuose taip pat tokio amziaus vaikams pasitaiko bedeliu?
Tikrai manau, kad pasitaiko

Laba, puodukų asės 
Mano panelytei du, ant puodo padarome sysiuką, bet prašytis nesiprašo. Pagaunu intuityviai sysius arba nepaganu ir privaro bele kur, kad ir man ant rankų
Manau, kad palaipsniui, labai lėtai (ne taip greitai, kaip man norėtųsi) sysiukų darymą puode sutramdysim. Bet...bėda kakojime
Nedaro puode, nes jai lengviausiai darosi stačiomis, pritūpus. Dabar ji įsicinkino kakoti tik pabudusi iš pietų miego. Atsibunda, tyliai padaro ir tada "duoda ženklą", kad jau pabudusi. Praktiškai jau randu prisikrovusią. Kaip kakalus puodan sugaudyti? Nes ant WC nesėda

Mano panelytei du, ant puodo padarome sysiuką, bet prašytis nesiprašo. Pagaunu intuityviai sysius arba nepaganu ir privaro bele kur, kad ir man ant rankų

QUOTE(kuskusas @ 2008 11 17, 15:42)
Mano maziukas panasaus amziaus

oi kad man tai būtų, kad pats prašytusi.
aš nežinau kada mes atprasim
nes darželyje su pampersais
o namuose be pampersų
nu galėtų ir ten truputėlį pratinti, tada būtų lengviau

na, mum 1.3, bet nesedim ant puodo nors tu ka! mano mama jau mane uzterorizavo, sakydama kad vaikas jau seniai turi ant puodo sedet, na as suprantu kad reikia pratinti, bet kaip man tai padaryti, negi lipnia juostele prie to puoduko prilipint kad truputi pasedetu, nes kaip bemegindavau, tik asodinu o tas rieciasi ir klykia...
kaip jus sprendet ta problema?
kaip jus sprendet ta problema?
QUOTE(odette @ 2008 11 21, 09:30)
oi kad man tai būtų, kad pats prašytusi.
nes darželyje su pampersais
o namuose be pampersų

Nesupyk, bet nu čia dabar

pas mumis griežtai, jei nesiprašo pats tai tada turi būti su pampersais ir niekas neklausia