QUOTE(Žuvytė @ 2008 11 17, 16:07)
O mes visai neturejom jokio vargo del puodo. todel bijau prisisneket kaip kazkurios cia mamos snekejo

Turiu omeny kai bus antras lelius, bijau, kad bus kitaip nei su pirmaja. Nes maniske sedet ant puodo pradejo nuo 7 men. tiksliau as ja po truputi pratinau ir puikiai sekesi. O jau virs metuku (gal kokiu 1, 4 men.) pradejo prasytis pati. 1 metu ir 10 men. pampersu net nakti nebereikejo. Ir visiskai be jokiu nenorejimu ir pan. Ir avariju ne taip daug buvo. Tik pradejus lankyti lopseli matyt nuo streso kelias dienas slapias kelnes radau. Ir viskas.
Todel uzjauciu kitas mamytes, kuriom reikia daug vargti
kaio jums fainiai
Papildyta:
QUOTE(Miglote @ 2008 10 14, 12:01)
Neskaičiau visos temos, bet kažkieno pastebėjimas, kad ateis laikas ir pradės pats daryti - is pasakų pasaulio. Bent iš mano patirties taip.
Šiaip vaiką ant puoduko reikia pradėti sodinti iškart, kai tik jis pradeda sėdėti. Juk kiekviena mama maždaug įtaria, kada vaikas daro (prieš valgant, pavalgius, tik atsikėlus ir pan.). Tai va tada ir sodinti, paleisti vandenuką bėgti, kad sužadintų norą. Iš pradžių tai gali atrodyti beprasmiška, bet patikėkit - veikia!
O jei šis laikas jau pražiūrėtas, galima vaiką skatinti. Štai aš vieną berniuką panašaus amžiaus skatinau su lipdukais-tatuiruotėmis. Jis taip jų norėdavo, kad gaudavo tik tuo atveju, jei viską padarydavo tualete. Aišku, vargo buvo nemažai, bet po kokių 2 savaičių vaikas puikiausiai išmoko būti tikru vyru, kaip tėtis
gal jūsų situacijoj ir taip.....
bet virš metų jau ne vieno vaiko istoriją zinau, kad prasideda protestas prieš puoduką:
- ne ir viskas.....
nors iki metų sėdėdavo ir labai buvo įdomu, kai muzikytė pradeda groti ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Miglote @ 2008 10 14, 12:01)
Neskaičiau visos temos, bet kažkieno pastebėjimas, kad ateis laikas ir pradės pats daryti - is pasakų pasaulio. Bent iš mano patirties taip.
kitas momentas, kaip negalima vaiko maitinti per prievartą, taip negalima ir versti sėstis ant puodo