Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės paskirties keitimas

QUOTE(austulis @ 2006 01 28, 15:58)
1. Prieš kelis metus pasiėmėm paskolą 38000 ir nusipirkom 2 kamb.butą Šventojoje.Dabar tą butą norėtume parduoti kažkur už 130.000.Gražintume skolą bankui ir visai nemažai liktu.

2. Šventojoj esam nusižiūrėje sklypą apie 6 arus su ūkiniu pastatu.Kaina 100.000 Jis yra namų valdoje,bet dar neatskirtas.

3.Imtume naują paskolą 100.000 jam nusipirkti,o už anuos likusius pinigus įsirengtume ūkinį pastata gyvenimui.

4. Pavyzdžiui tapti bendrasavininkais viso sklypo,o jau paskui dalintis niekur neskubant.Ar bankas duotu paskolą?

5. Ar parduot pirma butą,sumokėti už sklypa,O paskui imti paskolą namo įsirengimui?

1. Jeigu dar nepraėjo 3 metai nuo būto pirkimo dienos, teks susimokėti 15% nuo pirkimo-pardavimo skirtumo nuo (130.000-38.000=)92.000lt
2. Visiškai nepradėti jokie popierizmai, o jau parduodama blink.gif
3. Jeigu pajamos išneša tikrai galit gauti dar vieną paskolą sklypui nusipirkti...
4. Kai perki vertingą nekilnojamąjį turtą, bankas būtinai paprašys jį užstatyti (įkeisti), nelabai jie nori žaisti su bendrasavininkais. Mūsų paprašė atsiskirti, o jau po to ir...., nebent per kelis mėn kas nors pasikeitė, čia turi konkrečiai banko klausti.
5. Jei 4 variantas netinka, dėl laiko stokos, greičiau galima parduoti būtą negu padalinti valdos sklypą mirksiukas.gif Tada tapsit bendrasavininkais, atsidalinsit ir t.t.
P.S Dar patarčiau iš pradžiu žemėtvarkos skyriuje pasidomėti, ar tą sklypą leis padalinti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Julyte*: 02 vasario 2006 - 21:30
Sveiki,

Mes irgi norime perdarineti paskirti Klaipedoje is z.u. paskirties i namu valdos paskirti. Gal kas zinote ar daug brangiau iseina ta perdaryma daryti per kokia nors firma ar geriau sukandus dantis kenteti ir viska daryti paciam?? g.gif
ir gal dar kas zinote kokiu firmeliu perdarinejanciu paskirti kontaktu?? Buciau labai dekinga 4u.gif
Beje pliotku formoje, bet girdejau kad dabar per firma kainuoja perdarymas apie 40 000 Lt ar tai gali buti tiesa???? blink.gif
Atsakyti
Buvau nuėjus į Hansa.Labai mane nudžiugino.Pasirodo antrą paskolą gauti jokių problemų.Paklausiau ką daryti,kad sklypas dar nepadalintas ,o tai labai ilgai užtruks.Sakė,kad svarbiausia pasidaryti preliminarų padalinimą ir patvirtinti pas notarą kad vėliau dalinsim.Bankas perves pinigus,o jau tada neskubėdami susitvarkysim.Kiek suprantu preliminariam padalinimui žemėtvarkos nereikia?Tik sužinot ar galimas padalinimas.Ir kažkaip nesuprantu,kodėl galėtu žemėtvarka neleisti pasidalinti,juk ten namų valda?
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2006 02 03, 18:03)
Sakė,kad svarbiausia pasidaryti preliminarų padalinimą ir patvirtinti pas notarą kad vėliau dalinsim.

Tai sveikinu, kad jau galima drinks_cheers.gif jums dar ir geriau, nereikės ieškotis kur gyventi...
Preliuminarus padalinimas, manau tai yra kai prieš einant pas notarą, reikia kreiptis pas kokį geodezininką, kuris ant planelio nupieš liniją, t.y padalins sklypą ir parašys, kad pvz. sklypas A- 6arai, sklypas B- 12 ar. Ir pas notarą bus pasirašyta sutartis, kad jus perkat sklypą A mirksiukas.gif Mes irgi taip pirkom su drauge.

Papildyta:
QUOTE(austulis @ 2006 02 03, 18:03)
Ir kažkaip nesuprantu,kodėl galėtu žemėtvarka neleisti pasidalinti,juk ten namų valda?

Kartais būna, kad negalima dalinti, dabar nešauna į galvą kokį pvz pateikti....
Atsakyti
QUOTE(lapkritinuke @ 2006 02 03, 16:22)
Sveiki,

Mes irgi norime perdarineti paskirti Klaipedoje is z.u. paskirties i namu valdos paskirti. Gal kas zinote ar daug brangiau iseina ta perdaryma daryti per kokia nors firma ar geriau sukandus dantis kenteti ir viska daryti paciam??  g.gif
ir gal dar kas zinote kokiu firmeliu perdarinejanciu paskirti kontaktu?? Buciau labai dekinga  4u.gif
Beje pliotku formoje, bet girdejau kad dabar per firma kainuoja perdarymas apie 40 000 Lt ar tai gali buti tiesa????  blink.gif

Pradžią galima pačiam, o po to be architekto neapsieisi ax.gif
Tai gal tokia sumelė išeina kokiam kvartalui formuoti blink.gif kazkaip nesitiki man, kad už 70 arų reikės tiek mokėti...
Atsakyti
QUOTE(*Julyte* @ 2006 02 03, 21:55)
Pradžią galima pačiam, o po to be architekto neapsieisi ax.gif
Tai gal tokia sumelė išeina kokiam kvartalui formuoti blink.gif kazkaip nesitiki man, kad už 70 arų reikės tiek mokėti...

Kaip tik šiandien susitikau su pora architektų, užsiimančių detaliaisiais planais Kauno raj. Ir kainų paklausinėjau.
Preliminariai 1 ha man susakė tokias kainas: Toponuotrauka ir geodeziniai - 1500-2000Lt, detalus planas (iki teigiamos apskrities išvados) - 7000-10000 Lt. Tikslesnes detalaus plano kainas galės pasakyti kai bus toponuotrauka padaryta ir sąlygos iš savivaldybės gautos. Po to dar eis geodeziniai visų sklypų matavimai ir bylučių parengimas, tai to kainos dar nepaklausiau blush2.gif

O firmos, kuri užsiimtų viską padaryti, tai kažkaip pabandžiau ieškoti, bet nesėkmingai. Būtų gal ir neblogai, jei visur užmane sulakstytų, o tai dar nepradėjusi baigiu nuo kojų nusivaryti doh.gif Va tik įdomu, kokios būtų firmos kainos g.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2006 02 04, 02:08)
Kaip tik šiandien susitikau su pora architektų, užsiimančių detaliaisiais planais Kauno raj. Ir kainų paklausinėjau.
Preliminariai 1 ha man susakė tokias kainas detalus planas (iki teigiamos apskrities išvados) - 7000-10000 Lt. Tikslesnes detalaus plano kainas galės pasakyti kai bus toponuotrauka padaryta ir sąlygos iš savivaldybės gautos. Po to dar eis geodeziniai visų sklypų matavimai ir bylučių parengimas, tai to kainos dar nepaklausiau blush2.gif 

Ir aš domėjausi prieš kelis mėn, man panašias kainas susakė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Julyte* @ 2006 01 23, 06:25)
Tai ir aš nelabai supratau, rodos nuo kitų metų, rodos siūlis tokį projektą ar tik pasvajojimai g.gif Kad mūsų žiniasklaida nelabai patikima, tik burbulus pučia, gandus neša. Panaršiau www.zum.lt, ten išvis nei užuominos apie tai g.gif Kada nors taip padaris, bet kada neaišku.

Pagal es standartus tai nera paskirties zmes tai va ir man ydomu priims kad ir pas mus be paskirties tada neapsimoka dabar keist paskirti nes babkes nemazos .
Atsakyti
Austuli, kaip tau sekasi, ką nusprendėt?
Atsakyti
Ogi kolkas nieko negalėjau daryti,nes sėdėjau darbe ir tik galėjau daug g.gif .O sklando baisiausi gandai,kad sklypo neįvertins tiek kiek mes norim,nes jie žiūri rinkos kainą.O kaip visi žinom,tai neatitinka tikrovės.Tai trečiadienį jau pradėsiu žygius į visas įmanomas įstaigas.Tikiuosi man pavyks kaip nors išsisukti iš šios padėties mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2006 02 07, 00:29)
sklypo neįvertins tiek kiek mes norim,nes jie žiūri rinkos kainą.

tau duos vertintoju pavadinimus, ir jau čia nuo JŪsų priklausis kiek vertintojas įvertins ax.gif
Atsakyti
Tai gal galite patarti nuo ko reikia pradėti. Turime mes sklypą su nelegaliais pamatais. Kur pirmiausia reikia kreiptis norint pradėti statybas?
Ar pirma reikia turėti leidimą statytis, ar architekto parengtą projektą (ir su juo eiti gauti leidimą)?
Padėkit, dar visai žalia šitoj srityje blush2.gif
Atsakyti