Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės paskirties keitimas

mudu su vyru ruošiamės pirkti sklypą, bet už prieimamą kainą namų valdos nelabai galima berasti. firmos vis siūlo pirkti žemės ūkio paskirties žemę. tai kaip čia su ta žeme gaunasi, kol visi ale bendrasavininkai kartu nenuspręs dalintis, tol reikalai nejudės, nesuprantu nieko. padėkit išsisiškinti, prašau. ar iš vis verta prasidėti su tais dalinimaisis ir paskirties keitimais, ar po visų tų vargų šis sklypelis netaps brangesniu už gatavą nupirktą namų valdos sklypą??? doh.gif
Papildyta:
beja, kokius dokumentus turėtų parodyti ŽŪ paskirties sklypo pardavėjas, idant įsitikinčiau, kad neliksiu apmulkinta???
Papildyta:
ar tai norit pasakyti, kad netapęs ūkininku lotuliukas.gif ŽŪ paskirties sklype negalėsi statytis namo??? Geras. o po to neatsiranda jokių ūkininko prievolių ir pan.?
Atsakyti
Gal gali man kas pasakyti (aš jau visai nieko nesuprantu), ar sodo sklype norint statyti gyvenamąjį namą reikia keisti žemės paskirtį?
P.S. Atleiskit neturiu laiko visus psl skaityt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ba_Bochka @ 2006 02 21, 12:03)
Gal gali man kas pasakyti (aš jau visai nieko nesuprantu), ar sodo sklype norint statyti gyvenamąjį namą reikia keisti žemės paskirtį?
P.S. Atleiskit neturiu laiko visus psl skaityt  blush2.gif

Forumuse skaičiau, kad paskirties keisti nereikia. Sodo skype galima statyti gyvenamąjį namą. Tik yra kažkokie tai papildomi reikalavimai dėl bendrijos - kaimynų parašų ir bendrijos sutikimo ar ko ten reikia.
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2006 02 21, 12:15)
Forumuse skaičiau, kad paskirties keisti nereikia. Sodo skype galima statyti gyvenamąjį namą. Tik yra kažkokie tai papildomi reikalavimai dėl bendrijos - kaimynų parašų ir bendrijos sutikimo ar ko ten reikia.

Dėkui nuraminai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2006 02 04, 01:08)
Kaip tik šiandien susitikau su pora architektų, užsiimančių detaliaisiais planais Kauno raj. Ir kainų paklausinėjau.
Preliminariai 1 ha man susakė tokias kainas: Toponuotrauka ir geodeziniai - 1500-2000Lt, detalus planas (iki teigiamos apskrities išvados) - 7000-10000 Lt. Tikslesnes detalaus plano kainas galės pasakyti kai bus toponuotrauka padaryta ir sąlygos iš savivaldybės gautos. Po to dar eis geodeziniai visų sklypų matavimai ir bylučių parengimas, tai to kainos dar nepaklausiau blush2.gif 

O firmos, kuri užsiimtų viską padaryti, tai kažkaip pabandžiau ieškoti, bet nesėkmingai. Būtų gal ir neblogai, jei visur užmane sulakstytų, o tai dar nepradėjusi baigiu nuo kojų nusivaryti  doh.gif Va tik įdomu, kokios būtų firmos kainos  g.gif

oho kainelės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2006 02 21, 16:11)
oho kainelės g.gif

Negi Klaipėdoje mažiau? Nors man vis tiek Kaune reikia verysad.gif Jei kas Kaune pasakytų, kur mažiau rasti, tikrai apsidžiaugčiau, bet niekas nepasako verysad.gif
Atsakyti
kažkur pradžioj rašė, kad jei žemė padalinta į atskirus gabalus, turi turėti kažkokią registro pažymą, o ūkininko pažymėjimą ne taip jau ir sudętinga gauti... tongue.gif
Atsakyti
Mes keisti žemės paskirtį (2,3 ha) sugalvojome vasaros pabaigoje. Kažkur spalio mėn. nuvykom į savivaldybę pas vyr. architektą ir parašėm prašymą dėl žemės ūkio paskirties keitimo į namų valdą (apsidžiaugėm, kad mums taikoma supaprastinta tvarka, kadangi bendrąjame plane mūsų žemės teritorijoje jau yra numatyta miesto plėtra). Gruodžio mėn. jau gavome tech. sąlygas: elektros pastotės montavimas, keliukai (privažiavimai prie sklypų)... ir užsakėmė toponuotrauką (čia ir vėl mums pasisekė, nes nereikėjo geodezinių matavimų, kurie jau buvo atlikti prieš keletą metų). Toponuotrauka buvo padaryta per porą savaičių, t.y. apie sausio vidurį, tačiau dėl laiko stokos ją atsiėmėm tik prieš pora savaičių. Beje, po meistriškų mano vyro derybų su privatininku, ji mums sukainavo 550 Lt už visą plotą, nors pradžioje jis prašė 800 Lt. Reikia atkreipti dėmėsį, kad žemė randasi provincijoje doh.gif , todėl ir kainos visiškai kitokios... Ir ne tik paslaugų kainos, bet ir sklypų... Bijau, kad tik nesubankrutuoti - investicijų daug, o ar jie atsipirks? g.gif O siaip jie uz viska skaičiuoja ha. Iš karto visus dokumentus atidavėm architektui detaliajam planui ruošti. Susitarėm už 5000 Lt per 4 mėnesius. Čia kaina taip pat priklauso nuo ha, t.y. žemės ploto /plano padarymo laiko/ žemės vietos. Bet čia susidūrėmė su pirmąja kliūtimi - reikia tech. sąlygų ir iš aplinkos apsaugos departamento dėl vandens ir nuotekų. Apie tai turėjo pasakyti (tikriausiai vyr. archytektas) jau tada, kai rašėm pirmąjį pareiškimą dėl paskirties keitimo ir tech. sąlygų išdavimo. Tad dabar pora savaičių reikės laukti sąlygų iš AAD, nors detalųjį jau ir be jų galima pradėti. Tai tiek šiam etapui mes nuveikėm darbų. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki. 4u.gif Turiu žemės 1,4 ha noriu ją padalinti. Taigi man reikia atlikti šiuos punktus:
Eiti i rajono zemetvarkos skyriu, rasyti prasyma norint gauti leidima dalinti sklypa, kai gaunu leidima, kreiptis i savivaldybe del planavimo salygu, su siais dokumentais kreiptis i kokia nors geodezine imone (kai kas sakete kad jei tai ir išliks žūk paskirties tai geodezininku nereikia).
Atsakyti
QUOTE(Dovile @ 2006 02 24, 10:20)
Sveiki. 4u.gif  Turiu žemės 1,4 ha noriu ją padalinti. Taigi man reikia atlikti šiuos punktus:
Eiti i rajono zemetvarkos skyriu, rasyti prasyma norint gauti leidima dalinti sklypa, kai gaunu leidima, kreiptis i savivaldybe del planavimo salygu, su siais dokumentais kreiptis i kokia nors geodezine imone (kai kas sakete kad jei tai ir išliks žūk paskirties tai geodezininku nereikia).

tau darant padalinima bus kartu padaryti ir geodeziniai matavimai
Atsakyti
CLEO, džiugu, kad jums taip neblogai sekasi. O aš va toponuotraukos ir geodezinių laukiu vis dar ax.gif . Be jų į savivaldybę kreiptis dėl sąlygų neina bent jau Kauno raj. Ant toponuotraukos trūksta tik vieno parašiuko, tai sakė jau šią savaitę bus bigsmile.gif
Dar geodezininkai paprašė parašiukus iš kaimynų susirinkti - bus proga kaimynus pamatyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2006 02 27, 14:10)
CLEO, džiugu, kad jums taip neblogai sekasi. O aš va toponuotraukos ir geodezinių laukiu vis dar  ax.gif . Be jų į savivaldybę kreiptis dėl sąlygų neina bent jau Kauno raj. Ant toponuotraukos trūksta tik vieno parašiuko, tai sakė jau šią savaitę bus  bigsmile.gif
Dar geodezininkai paprašė parašiukus iš kaimynų susirinkti - bus proga kaimynus pamatyti  smile.gif

Patiems parašus surinkti? doh.gif Tipo, ar kaimynai neprieštarauja, kad mes keistumėm savo žemės paskirtį? Dar šito negirdėjau, bet įtariu, kad dar daug ko gali paprašyti. Jums tikriausiai be geodezinių matavimų tech. sąlygų negali pateikti... Kai mums teikė, mes toponuotraukos neturėjom, nors geodeziniai matavimai jau prieš kelis metus tame rajone buvo atlikti. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti