Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės paskirties keitimas

QUOTE(westa @ 2005 07 01, 09:39)
Mes vakar gavo samatą pastotei savo 7 ha kvartalui iš elektros tinklų - 240000 lt  doh.gif . 60 proc, kaip minėjo, dengia tinklai, ale vis tiek sumelė  unsure.gif gaunas  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

...vadinasi, man suteikta informacija teisinga cry.gif jokios klaidos nera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2005 07 01, 09:42)
del keliu nesusiduriau, bet galiu pakomentuoti is teisines puses...
ju tikrai reikes, bet gal ne tiek daug, priklausomai nuo sklypo  (tu visu ha ) formos ir padalinimo. parduodant tokius padalintus sklypelius tu turi uztikrinti, kad kiekvienas naujas zemes sklypeliuko savininkas turetu privaziavima i savo sklypa, va todel ir kalba eina apie keliukus..., todel isivaizduoju, kad tan tikra dalis visos tos zemes turetu pavirsti bendro naudojimo - na tipo infrastruktyrine zemele...na odel konkretaus, taip sakant tikro keliu sutvarkymo, tai klausimas...jauciu uzteks tik popierinio varijanto  g.gif

Dar vienas variantas - nedalinti viso sklypo, o tik plota palei keliuka. Tada privaziavimu tikriausiai nereikes. Bet viskas taip sliduir neaisku... blink.gif Nors Mazeikiuose sklypu trukumas, bet ar ispirktu visus g.gif Juk jei tektu tiek investuoti i tai ir neatsipirktu g.gif
Atsakyti
Gal kas susidurė su tokia problema!?
Susikoperavome su draugais ir nusipirkome sklypą. Dabar sklypą norime padalinti per pusę, kad galėtume statytis namus. Ir kai sužinojau kainą, tai...
Gal kas esate dalinę? Kiek kainavo?
Man reikia tik padalinti, nes sklypų dydžių užtenka namų statymui nekeičiant žemės paskirties.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 04, 10:10)
Gal kas susidurė su tokia problema!?
Susikoperavome su draugais ir nusipirkome sklypą. Dabar sklypą norime padalinti per pusę, kad galėtume statytis namus. Ir kai sužinojau kainą, tai...
Gal kas esate dalinę? Kiek kainavo?
Man reikia tik padalinti, nes sklypų dydžių užtenka namų statymui nekeičiant žemės paskirties.

na jei tai žemės ūkio žemė, tai kiek žinau, į kiek dalių dalini, tiek šimtų kainuoja. Ta prasme jei į 2 sklypus, tai 200 lt. Na o jei jau gyvenamosios paskirties, tai čia jaučiu daug brangiau kainuos, nes daug daugiau darbo 4u.gif .
Atsakyti
Bet tu tiksliai žinai?
Nes man žinai kiek pasakė...
5000Lt. padalinti į du sklypus. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 04, 10:17)
Bet tu tiksliai žinai?
Nes man žinai kiek pasakė...
5000Lt. padalinti į du sklypus.  blink.gif

tai gal pasakė jau su paskirties keitimu ? nes jei dalini iš žemės ūkio į žemės ūkio, tada po 100 lt. Šiaip siūlyčiau kartu daryt detalųjį, jei nėra pakeista paskirtis. Tik pasidalinkit į du sklypus, o tada kartu keiskit į namų valdą. taip bus pigiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai vat būtent, kad pasakiau, kad man reikia tik perrėžti tą sklypą (ta prasme atsidalinti). čia aš tokio pažįstamo klausiau, tai jis man sakė, kad dėl to tiek daug kainuos, nes reikia kažkokį projektą rengti.
Bet aš visą tai suprantu, tik man reikia pradžiai atsidalinti.
O gal darei detalųjį? Kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 04, 10:30)
Tai vat būtent, kad pasakiau, kad man reikia tik perrėžti tą sklypą (ta prasme atsidalinti). čia aš tokio pažįstamo klausiau, tai jis man sakė, kad dėl to tiek daug kainuos, nes reikia kažkokį projektą rengti.
Bet aš visą tai suprantu, tik man reikia pradžiai atsidalinti.
O gal darei detalųjį? Kiek kainavo?

Tai tavo sklypas ž. ū. paskirties ar ne?
Atsakyti
Taip ž.ū. bet man dalis yra 64 arai ir su ūkininko pažymėjimu aš galiu statyti ant to sklypo vieną namą ir vieną ūkinį pastatą nekeičiant žemės paskirties.
Bet mąstant į ateitį, kai bus leidžiamą keisti paskirtį aš ją keisiu, nes man tokio didelio sklypo nereikia. Ir dalį ateitį žadu parduoti.
Atsakyti
dalinant kad ir zemes ukio paskirties sklypa, reikia daryti detaluji plana, tai jauciu del to tau ir kaina tokia pasake...bet pasitikslink vietineje savivaldybeje kokiu popieriuku reiks ir zinosi, kas taip brangiai kainuos...
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2005 07 04, 11:49)
dalinant kad ir zemes ukio paskirties sklypa, reikia daryti detaluji plana, tai jauciu del to tau ir kaina tokia pasake...bet pasitikslink vietineje savivaldybeje kokiu popieriuku reiks ir zinosi, kas taip brangiai kainuos...

jei nekeičiama paskirtis, žemės ribos, detalaus nereikia. Mes patys nesenai dalinom žū paskirties žemę į 6 sklypukus. Kainavo po 100 lt už dalį na ir notaro paslaugos 4u.gif
Atsakyti
Šiek tiek paguodėd. biggrin.gif
Nes galvojau, kad ir per pusę mokėti, nes du savinkai, tai už padalinimą 2500Lt., už visokius projektus ir t.t. Tai pagalvojau, kad neviena dešimtis tūstančių išeis.
Na reikės psidomėti tiksliau.
bet jeigu westa sakai, kad darei, tai gal dar nepasikeitė tvarka ir įkainiai.

Ačiū ačiū
Atsakyti