Įkraunama...
Įkraunama...

Apsauginės priemonės

Pamaciau, kiek cia diskusiju kilo smile.gif Esu buvusi pietuose, pvz 2 kartus Egipte nesitepiau jokiu kremu, odos nenudegiau, bet ir idegis nebuvo ispudingas. Artimieji net sake, kad nesimato, jog Egipte buciau buvus. Sikart irgi ziuresiu pagal situacija. Zinoma, jei nudegsiu ir skaudes, tai tepsiuos kremukais. Jei su skatinanciu idegi idegsiu, tada apsauginiu tepsiuos tik po deginimosi. Zodziu, tikrai del to nepergyvenu smile.gif
Atsakyti
Aš irgi nesitepu jokiu apsauginiu kremu, nes kiek pasitepu, tiek išberia, kad ir kokį kremą naudoju. Vengiu pietinės saulės ir tiek.
O dėl saulės piktumo pietuose galima ginčytis: kartą grįžau nudegusi iš Kretos, po kelių dienų pavaikščiojau kaime po sodą su maudymuku ir oda nusvilo su bėrimais doh.gif
Atsakyti
Ojoj, atsargiau su saule Kretoj. mes geguzes vidury buvom su uosviu vienais metais. tai bambejo non stopu, kad per tuos mano kremus neidegs ir pan. nu ir ka, per viena vaiko pietu miega, nuvare pats sau ant saules pagulet. vakaras baigesi lovoj su tempa ir puslem.

su kiek dermatologu esu susidurus, nei vienas nerekomenduoja ant saules is principo be saiko but. o jei dar oda apgamuota, tai isvis, praktiskai savizudybei prilygsta. gi melanomos nuo to didzia dalimi ir vystosi. taip, kad mes is siltu krastu griztam balti kaip suriai, ir galvos labai nesukam. sveikata brangiau. ypac kai is pirmu lupu zinom apie mirtinus melanomos atvejus.
Atsakyti
As turiu labai daug apgamu. Man taip sake onkologas Reklaitis: jei apgamas geras, tai jam ar saule ar menulis. O melanoma gali issivystyti ir sveikoje odoje. Odos veziu rusiu yra daug, o juos ir sukelia butent odos nesaugojimas nuo saules. Todel teptis apsauginias kremais bunant sauleje - butina.
Atsakyti
Kokiu drasiu zmoniu yra, kai jau skaudes nudegus sauleje jau velu kremu teptis. Be to ne tik del odos vezio blogai, nuo per smarkaus nudegimo gali issiplesti kapiliarai ypac ant veido, tada bus raudonas veidas visa laika, jau nekalbu kad rauksliu zymiai padideja, oda darosi storesne. As tai linkusi labai saugotis ,ne tik kad kremu teptis bet ir po skeciu dar guleti, kad nereiketu gailetis po to.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 04 29, 07:56)
Ojoj, atsargiau su saule Kretoj. mes geguzes vidury buvom su uosviu vienais metais. tai bambejo non stopu, kad per tuos mano kremus neidegs ir pan. nu ir ka, per viena vaiko pietu miega, nuvare pats sau ant saules pagulet. vakaras baigesi lovoj su tempa ir puslem.

su kiek dermatologu esu susidurus, nei vienas nerekomenduoja ant saules is principo be saiko but. o jei dar oda apgamuota, tai isvis, praktiskai savizudybei prilygsta. gi melanomos nuo to didzia dalimi ir vystosi. taip, kad mes is siltu krastu griztam balti kaip suriai, ir galvos labai nesukam. sveikata brangiau. ypac kai is pirmu lupu zinom apie mirtinus melanomos atvejus.

Na ka as galiu pasakyti.. esu tikrai sviesios odos.. bet va pries pora metu esu liepa buvusi Kretoje.. nenaudojau jokio nuo saules kremo.. gal tik mano veido kremas turejo filtriuka nedideli... bet sakyciau kad susivilau nebuvo taip. taip paraudau bet po dienos rusva jau buvau ir tikrai nesilupau.. O mano drauge kad ir naudojo juos tepe.. svilo raudonai ir galiausiai grizus i lietuva luposi.. tai sakyciau visgi tai nuo odos tipo prklauso... Aisku kas is vis nenori degintis.. manau pietuose ir pavesyje gulint galima graziai irust... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satine @ 2011 04 28, 01:20)

kremo nuo saules nenaudoju, tai galvoju nebent nusipirkti losjona skatinanti idegi, bet dar neissirinkau... smile.gif

Nu jūs visai pamišusi, arba esate labai jauna...Geriau bijokite susirgti odos vėžiu...o tai gali nutikti ir daug vėliau...kada jau bus per vėlu ką pakeisti....
Atsakyti
Sveiki!
Man atrodo idegis-neatsiejama dalis poilsines keliones,ir mazai kam patinka paskuj buti kaip zebra biggrin.gif . Esu kazka skaiciusi, kad yra toks maudymosi kostiumelis, kuris praleidzia saule ir gaunasi tolygus idegis. Noreciau suzinoti, bet manau daugeliui irgi butu aktualu, daugiau info apie tokius maudymukus, gal kazkas turi toki ir galetu pasidalinti patirtim.
Atsakyti
Visa keliones laika naudojau SPF 25 Aubrey Organics krema ir kuno alieju misini idegiui skatinti. Idegiui puikiai, nenusvilau, nors ant saules buvom praktiskai visa diena. Esu sviesaus gymio, nudegu, bet ne taip jau lengvai.
Atsakyti
Prašau patarimo - Kose birželio pabaigoje/ liepos pradžioje pirkti 25 ar jau griebti 30?
Atsakyti
QUOTE(milagra797 @ 2013 04 21, 18:07)
Prašau patarimo - Kose birželio pabaigoje/ liepos pradžioje pirkti 25 ar jau griebti 30?

Bus karsta smile.gif, bet viskas priklauso nuo odos tipo g.gif Mano praktika tokia: (Kose buvau praeitais metais) Esu labai balta, paprastai atostogauju 2 sav., tai pirmas 3-4 dienas neisijauciu ir tepuosi 30, tada 3 dienas deginuosi daugiau, bet dar tepuosi 30, likusias dienas tepuosi bronzini idegi duodanti krema. Rezultate: nesudegu, neiskepu ir griztu boronzine 4u.gif
Atsakyti
ačiū už atsakymą 4u.gif niekada nenaudojau bronzinio įdegio kremo, tik apsauginius. Kokį mėgstate?
Atsakyti