Įkraunama...
Įkraunama...

tėtis išėjęs vaiko priežiūros atostogų

QUOTE(Medinis @ 2008 06 03, 10:13)
Kas gi čia keisto? Kodėl norima apversti gamtos tvarką ir po to stebimasi, kad vaikai (o vėliau ir suaugusieji) ne tokie, kokių norėtųsi?

Tas tai prauda... Vyro kitokie instinktai, nieko nepadarysi
Atsakyti
Tik tokiu vyru kaip matau vienetai... Pasirodo, dar po senovei, vaiku auginimas, moters rupestis.Keista.. blink.gif
[/quote]

man tai keista, kad jums keista. schmoll.gif tai, kad visi vyrai neina vaiko priežiūros atostogų, jūsų supratimu kažkas nenormalaus?
vaikų auginimas abiejų tėvų rūpestis, o kas lieka prižiūrėti vaiko tai dviejų žmonių sutarimas. o tai, kad dažniau lieka moterys, yra gamtos bei socialinės visuomenės santvarkos dėsniai.
ir dar žibalo į ugnį - kai tik pasirodo žinutė, kad vyras vienas augina vaiką forume pasipila mamyčių nuostabos ir padrąsinimo šūksniai, bet niekas nepriima to, kaip natūralaus dalyko. darykit išvadas... frusty.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo parazitas: 03 birželio 2008 - 13:38
QUOTE(Medinis @ 2008 06 03, 10:13)
Kas gi čia keisto? Kodėl norima apversti gamtos tvarką ir po to stebimasi, kad vaikai (o vėliau ir suaugusieji) ne tokie, kokių norėtųsi?

Nejaugi norit pasakyti, kad tevo buvimas su vaiku daro neigiama itaka vaikui? Ir nuo to vaikai prastesni uzauga???? Apsurdas kazkoks doh.gif hmmmmmmm..........kyla mintis, tai gal jei ir pastoji nuo vyro, tai ir tai jau rodiklis , kad gims vaikas, "ne toks kokio noretusi". Tik va beda , kad taip jau sutverti : vyras + moteris = nestuke.gif
Tokius vaikus turim, kokius sugebam isaukleti smile.gif
Papildyta:
[quote=parazitas,2008 06 03, 14:38]
Tik tokiu vyru kaip matau vienetai... Pasirodo, dar po senovei, vaiku auginimas, moters rupestis.Keista.. blink.gif
[/quote]

man tai keista, kad jums keista. schmoll.gif tai, kad visi vyrai neina vaiko priežiūros atostogų, jūsų supratimu kažkas nenormalaus?
vaikų auginimas abiejų tėvų rūpestis, o kas lieka prižiūrėti vaiko tai dviejų žmonių sutarimas. o tai, kad dažniau lieka moterys, yra gamtos bei socialinės visuomenės santvarkos dėsniai.
ir dar žibalo į ugnį - kai tik pasirodo žinutė, kad vyras vienas augina vaiką forume pasipila mamyčių nuostabos ir padrąsinimo šūksniai, bet niekas nepriima to, kaip natūralaus dalyko. darykit išvadas... frusty.gif
[/quote]

Tikrai taip, pritariu Jums, kad vaiku auginimas abieju tevu rupestis. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rosenka @ 2008 06 03, 14:53)
Nejaugi norit pasakyti, kad tevo buvimas su vaiku daro neigiama itaka vaikui?

Jokiu būdu. Esu šventai įsitikinęs, kad motinos įtaka vaikui yra reikalinga iki vaikui sukakos 3-5 metukai. Vėliau motinos vaikui nebereikia ir visą dėmesį jis turėtų gauti iš tėvo.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 03, 14:58)
Jokiu būdu. Esu šventai įsitikinęs, kad motinos įtaka vaikui yra reikalinga iki vaikui sukakos 3-5 metukai. Vėliau motinos vaikui nebereikia ir visą dėmesį jis turėtų gauti iš tėvo.

g.gif kaip paziurejus, jei vaikai paprastai neatsimena tu pirmuju 5 gyvenimo metu, tai.....gautusi kaip ir naslaiciai 2.gif
Atsakyti
mano vyras pasiime metus atostogu,vaika kartais padeda paziureti,bet jam kantrybes neuztenka buti su vaiku schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 06 03, 22:32)
mano vyras pasiime metus atostogu,vaika kartais padeda paziureti,bet jam kantrybes neuztenka buti su vaiku schmoll.gif

kaip suprasti "kartais padeda priziureti"? Jus kartu namie?
Atsakyti

Vaikui reikalingi abu tevai iki brandos metu (deja, kai kuriems retiems egzemplioriams uztrunka ilgokai), nes motina formuoja viena pasauleziura, o tevas kita. Ir jos turi buti abi.
O kudikiui, be abejo, motina reikalingesne. Tai ir sirdies plakimo garsas, su kuriuo jis augo pilve, ir pieno kvapas is kruties - tokie dalykai, kuriu joks vyras nepakeis
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2008 06 04, 10:06)
Vaikui reikalingi abu tevai iki brandos metu (deja, kai kuriems retiems egzemplioriams uztrunka ilgokai), nes motina formuoja viena pasauleziura, o tevas kita. Ir jos turi buti abi.
O kudikiui, be abejo, motina reikalingesne. Tai ir sirdies plakimo garsas, su kuriuo jis augo pilve, ir pieno kvapas is kruties - tokie dalykai, kuriu joks vyras nepakeis

Būtent - kai kalbama apie vaiko auginimo atostogas, tai kalbama apie vieną iš tėvų, nes kitas turi dirbti. Tad jei rinktis kuris turėtų būti su vaiku o kuris dirbti, tai aš manau ir mokslininkų įrodyta, kad motinos buvimas su vaiku yra svarbesnis. Tėtis aišku taip pat turi tame dalyvauti, bet jis neturėtų būti motinos pakaitalas... Jis galėtų sumažinti darbo krūvį, kiekvieną laisvą minutę skirti šeimai ar panašiai... Bet kaip ir minėjau, gali būti ir išimčių...
Atsakyti

Jomajo, kaip praleidau šį perlą.
Jūs negalit būti šventai įsitikinęs, nes neturit nieko švento bigsmile.gif
Šį kartą parašėt nesąmonę ir tikriausiai pats nujaučiat.
Ką reiškia žodžiai "vėliau motinos vaikui nebereikia"? Ko gero, remiates asmenine patirtim- galbūt jūsų sūnui ir nereikia. Galbūt jis nebuvo nuo jos ilgam atskirtas ir nežino, kaip jos reikia. Man įdomu, iš kur gali išdygti tokia frazė? Galbūt jūs atlikote išsamų tyrimą, tarkim, su emigrantų vaikais, paliktais su močiutėmis? Arba remiates vienišų tėčių (juk jų labai daug smile.gif ) ir vaikų, augusių su jais patirtimi? Šventi įsitikinimai labiau tinka "Kertelėi sielai", nei tokiems drąsiems pareiškimams.
Atsakyti
QUOTE(rosenka @ 2008 06 04, 10:14)
kaip suprasti  "kartais padeda priziureti"? Jus kartu namie?

Taip mes kartu,as pries nestuma isejau is darbo,taigi buvau bedarbe,ir pasirodo jei as nedirbanti,tai vyras gali eiti tevystes atostogu,o jei buciau dekrete tada tektu kazkuriam dirbti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 04, 20:16)
Man įdomu, iš kur gali išdygti tokia frazė?

Iš mano paties žmonijos istorijos supratimo. Pabandykite įsivaizduoti, kokia buvo šeima iki šių linksmų laikų? Motina pagimdydavo 10-12 vaikų. Faktiškai tai yra kas 1,5-2 metus. Taigi vienu metu iki 5-erių metų namie lakstydavo 2-3 vaikai. Ir kol jie lakstydavo namie jų priežiūra daugiau užsiimdavo motina. Vėliau vaikas įžengdavo į suaugusių pasaulį....
Ai, supratau, kur klaida. Kadangi pas mane berniukas, tai aš nesąmoningai savo mintis projektuoju į jį... Taigi kalbame apie berniukus...
Taigi paaugusiu vaiku užsiimdavo tėvas - mokydavo, prižiūrėdavo, būdavo šalia. Motina tuo metu buvo pilnai užsiėmusi namų darbais ir kitais mažaisiais....

Iš viso to kilo tokia mano išvada. Žinoma ji nėra paremta knygomis ar straipsniais, bet nuo to ji nei blogesnė, nei geresnė. Man.
Atsakyti