Įkraunama...
Įkraunama...

tėtis išėjęs vaiko priežiūros atostogų

QUOTE(Medinis @ 2008 06 05, 07:15)
Ai, supratau, kur klaida. Kadangi pas mane berniukas, tai aš nesąmoningai savo mintis projektuoju į jį... Taigi kalbame apie berniukus...

Pabandykit būti sąmoningas...
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 05, 08:57)
Pabandykit būti sąmoningas...

O kur garantija, kad gims mergaitė? biggrin.gif
Atsakyti
Iš mano paties žmonijos istorijos supratimo. Pabandykite įsivaizduoti, kokia buvo šeima iki šių linksmų laikų? Motina pagimdydavo 10-12 vaikų. Faktiškai tai yra kas 1,5-2 metus. Taigi vienu metu iki 5-erių metų namie lakstydavo 2-3 vaikai. Ir kol jie lakstydavo namie jų priežiūra daugiau užsiimdavo motina. Vėliau vaikas įžengdavo į suaugusių pasaulį....
Ai, supratau, kur klaida. Kadangi pas mane berniukas, tai aš nesąmoningai savo mintis projektuoju į jį... Taigi kalbame apie berniukus...
Taigi paaugusiu vaiku užsiimdavo tėvas - mokydavo, prižiūrėdavo, būdavo šalia. Motina tuo metu buvo pilnai užsiėmusi namų darbais ir kitais mažaisiais....

Iš viso to kilo tokia mano išvada. Žinoma ji nėra paremta knygomis ar straipsniais, bet nuo to ji nei blogesnė, nei geresnė. Man.

Ai, na ir dar...
Taip, vaikai anksti atsiskirdavo nuo motinos; tėvo vaidmuo turėjo praktinę prasmę; bet pasakykit (blyn, Medini, užkniso- "tu" ar "jūs"?) man, ar tiek vaikai nemylėdavo motinos, ar po penkerių metų ji dingdavo iš vaiko prisiminimų, sąmonės, nebebūdavo autoritetas? Ji fiziškai negalėjo paaugusių vaikų popinti ir skirti jiems laiko, bet vaikai visada turėjo ją prieš akis...na, tai be abejo, jokios reikšmės harmoningam asmenybės vystumuisi neturi...
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 05, 09:17)
....bet vaikai visada turėjo ją prieš akis...na, tai be abejo, jokios reikšmės harmoningam asmenybės vystumuisi neturi...

Turi. Bet ją galėjo pakeisti bet kuri kita namuose gyvenanti moteris. Jei teisingai suprantu, tai šeimos būdavo ne tik gausios, bet ir "plačios".
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 05, 09:20)
Turi. Bet ją galėjo pakeisti bet kuri kita namuose gyvenanti moteris. Jei teisingai suprantu, tai šeimos būdavo ne tik gausios, bet ir "plačios".

Oi....o tai tėvo negalėjo pakeisti kitas giminaitis?
Atsakyti
Iš mano paties žmonijos istorijos supratimo. Pabandykite įsivaizduoti, kokia buvo šeima iki šių linksmų laikų? Motina pagimdydavo 10-12 vaikų. Faktiškai tai yra kas 1,5-2 metus. Taigi vienu metu iki 5-erių metų namie lakstydavo 2-3 vaikai. Ir kol jie lakstydavo namie jų priežiūra daugiau užsiimdavo motina. Vėliau vaikas įžengdavo į suaugusių pasaulį....
Taigi paaugusiu vaiku užsiimdavo tėvas - mokydavo, prižiūrėdavo, būdavo šalia. Motina tuo metu buvo pilnai užsiėmusi namų darbais ir kitais mažaisiais....

Iš viso to kilo tokia mano išvada. Žinoma ji nėra paremta knygomis ar straipsniais, bet nuo to ji nei blogesnė, nei geresnė. Man.

O man , atrodo, kad jei kaip seniau vaikai gimdavo pasak Jusu kas 1,5 - 2 metus, tai juos paaugusius priziuredavo ne tetis, o vyresneliai. Taip, kad vyresnieji tapdavo tevais mazesniesiams, kiek zinau, tai ir dabar taip gausiose seimose. gathering.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 05, 09:30)

Galėjo ir tėvą, žinoma. Gerai, sušvelninsiu savo formuluotę - nuo 5 metų vaikui (bent jau berniukui) daug svarbesnė tėvo įtaka ir pavyzdys.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 05, 09:38)
Galėjo ir tėvą, žinoma. Gerai, sušvelninsiu savo formuluotę - nuo 5 metų vaikui (bent jau berniukui) daug svarbesnė tėvo įtaka ir pavyzdys.

Jūs supraskit...man nesvarbu, ar jūs švelninat formuluotę, ar ne. Mano gyvenimui ji jokios įtakos neturi. Bet nepakanka drebtelėti kokią skambią frazę. Į ją reikia pažiūrėti iš tolo.
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 06 04, 23:18)
Taip mes kartu,as pries nestuma isejau is darbo,taigi buvau bedarbe,ir pasirodo  jei as nedirbanti,tai vyras gali eiti tevystes atostogu,o jei buciau dekrete tada tektu kazkuriam dirbti ax.gif

Keistas sprendimas, bet jis Jusu ir as ji gerbiu. Bet taip seima finansiskai nukencia.... g.gif Taciau vaikas svarbiau uz viska, tas tiesa. As jei noriu su vaiku ilgiau pabuti ir gristu anksciau is darbo, ar namie ka pati padaryti ( tarkim sugalvoju generaline tvarka), tai man tuoj buna pasakyta: " man valstybe moka uz buvima namuose su vaiku, tai ir nesikisk. Ilsekis grizus." Jusu vietoj, jauciu as vyrui leptelciau, kad jei jam mokami pinigai uz vaiko prieziura, tai lai ir ziuri, nes Jus ir taip save nuskriaudet, likot be socialiniu garantiju.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 05, 09:43)
Jūs supraskit...

Aš suprantu. Tam čia ir esu, kad išgryninti savo mintis, nesipainioti jose.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 05, 09:30)

Laba, tongue.gif Ot saunuole clap_1.gif yahoo.gif Man tai ir nesamone, kad vaikui po 5 gyvenimo metu mama nereikalinga.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 06 05, 09:43)
Jūs supraskit...man nesvarbu, ar jūs švelninat formuluotę, ar ne. Mano gyvenimui ji jokios įtakos neturi. Bet nepakanka drebtelėti kokią skambią frazę. Į ją reikia pažiūrėti iš tolo.

ir dar...
Tai kad ta sušvelninta formuluotė labai jau skiriasi nuo pirminės. Ir vaikas pasirodo tik berniukas. Ir ne nereikia, o svarbiau. Ir ne tėvo, o tėvo įtakos. Sakyčiau, ji ne sušvelninta, o pakeista. Lengvai kažkaip...
Atsakyti