QUOTE(Medinis @ 2008 06 05, 07:15)
Iš mano paties žmonijos istorijos supratimo. Pabandykite įsivaizduoti, kokia buvo šeima iki šių linksmų laikų? Motina pagimdydavo 10-12 vaikų. Faktiškai tai yra kas 1,5-2 metus. Taigi vienu metu iki 5-erių metų namie lakstydavo 2-3 vaikai. Ir kol jie lakstydavo namie jų priežiūra daugiau užsiimdavo motina. Vėliau vaikas įžengdavo į suaugusių pasaulį....
Ai, supratau, kur klaida. Kadangi pas mane berniukas, tai aš nesąmoningai savo mintis projektuoju į jį... Taigi kalbame apie berniukus...
Taigi paaugusiu vaiku užsiimdavo tėvas - mokydavo, prižiūrėdavo, būdavo šalia. Motina tuo metu buvo pilnai užsiėmusi namų darbais ir kitais mažaisiais....
Iš viso to kilo tokia mano išvada. Žinoma ji nėra paremta knygomis ar straipsniais, bet nuo to ji nei blogesnė, nei geresnė. Man.
Ai, na ir dar...
Taip, vaikai anksti atsiskirdavo nuo motinos; tėvo vaidmuo turėjo praktinę prasmę; bet pasakykit (blyn, Medini, užkniso- "tu" ar "jūs"?) man, ar tiek vaikai nemylėdavo motinos, ar po penkerių metų ji dingdavo iš vaiko prisiminimų, sąmonės, nebebūdavo autoritetas? Ji fiziškai negalėjo paaugusių vaikų popinti ir skirti jiems laiko, bet vaikai visada turėjo ją prieš akis...na, tai be abejo, jokios reikšmės harmoningam asmenybės vystumuisi neturi...