Įkraunama...
Įkraunama...

Kokybės vadovės/vadybininkės

QUOTE(paszaga @ 2011 03 03, 14:38)
Atsakomybė turi būti aprašyta pareigybės nuostatuose. Jei ten bus parašyta, kad atsako už ISO 9001 įdiegimą ir priežiūra, tai gaminių kokybės tikrinimas nepriklauso. Tačiau jei nurodyta, kad atsako ir už gaminių kokybę, tai niekur nedingsi, turėsi ir atsakyti.  ax.gif

Ech vat ir apkrauna žmones taip. Nes praktiškai su ISO be galo daug darbo, jei nori, kad įmonėje jis veiktų efektyviai. Mes dar pradėsim ruoštis dokumentus ISO14001 diegimui. Kur man asmeniškai tai naujovė - nežinau kolkas nuo ko pradėti, nes buvau tik pažintiniame seminare.
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 03, 16:20)
Ech vat ir apkrauna žmones taip. Nes praktiškai su ISO be galo daug darbo, jei nori, kad įmonėje jis veiktų efektyviai. Mes dar pradėsim ruoštis dokumentus ISO14001 diegimui. Kur man asmeniškai tai naujovė - nežinau kolkas nuo ko pradėti, nes buvau tik pažintiniame seminare.

Turbut labai dideleje imoneje dirbate? Nes jei kokybes sistema jau idiegta, tai dirbti vien su palaikymu kruvis mazokas gaunasi. As visose trijose imones, kuriose dirbau, be kokybes valdymo dar turedavau ir nemazai kitu funkciju ir viska spedavau. Vienoje imoneje butent dirbau su ISO prieziura, kokybes kontroles organizavimas irgi buvo man pavestas, be to dar ir gaminiu sertifikavimu uzsiiminejau, na bet cia darbai beveik sutapo su ISO prieziuros darbais. Tai va sis variantas patiko labiausiai, nes viska dariau nuo iki ir galima buvo nuosekliausiai viska apimti nuo popierines KVS iki realios iseinancio gaminio kokybes kontroles.
Dabar deja su kokybe dirbu minimaliai, nes ruosiames diegti ISO 9000 ir 14000, bet sustabde projekta del reorganizacijos, tai dabar sedziu ir vis neapsisprendziu ar visgi laukti jo pradzios (dar nesu diegus ISO ir butu labai pravartu padirbeti su profesionalais), ar visgi ieskotis naujo darbo.
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2011 03 04, 08:11)
Turbut labai dideleje imoneje dirbate? Nes jei kokybes sistema jau idiegta, tai dirbti vien su palaikymu kruvis mazokas gaunasi. As visose trijose imones, kuriose dirbau, be kokybes valdymo dar turedavau ir nemazai kitu funkciju ir viska spedavau. Vienoje imoneje butent dirbau su ISO prieziura, kokybes kontroles organizavimas irgi buvo man pavestas, be to dar ir gaminiu sertifikavimu uzsiiminejau, na bet cia darbai beveik sutapo su ISO prieziuros darbais. Tai va sis variantas patiko labiausiai, nes viska dariau nuo iki ir galima buvo nuosekliausiai viska apimti nuo popierines KVS iki realios iseinancio gaminio kokybes kontroles.
Dabar deja su kokybe dirbu minimaliai, nes ruosiames diegti ISO 9000 ir 14000, bet sustabde projekta del reorganizacijos, tai dabar sedziu ir vis neapsisprendziu ar visgi laukti jo pradzios (dar nesu diegus ISO ir butu labai pravartu padirbeti su profesionalais), ar visgi ieskotis naujo darbo.

Na dirbu nedidelėje firmoje - tačiau gaminių čia labai daug - turi virš 500 skirtingų gaminių, iš kurių be galo daug smulkių detalių AB Snaigei gamina. Paklausiau dėl to, kad dabar po ISO9001 audito (bus tik pakartotinis auditas) reiks pradėti diegti Aplinkos apsaugos ISO14001. Kolkas nežinau nuo ko pradėti net. Pažintinis seminaras naudos mažai davė. biggrin.gif Dar kalbama apie sertifikatą, kuris leistų gaminti dalis automobiliams - tai šio įdiegimas, kiek teko girdėti, labai sudėtingas (labai dideli reikalavimai). Jei viskas apsiribotų tik ISO9001 palaikymu, tai tikrai yra laiko gilintis į kokybę ir pan, bet dabar neįsivaizduoju kaip bus. Na kiek kalbėjom su vadovybe, tai kolkas pirmenybė bus 14001 diegimui bei dar mąstoma apie tą kitą standartą, kuris leistų gaminti automobiliams dalis - beje reiks pasidomėti koks tai sertifikatas - apei jį nesu dar jokios info skaičiusi. blush2.gif
Liniuka, o jei nutarsi kito darbo ieškotis - tai taip pat taikysiesi į kokybės sritį - darbą su ISO?
Aš šioje srityje naujokė dar. Dirbau anksčiau kokybės vadybininke gaminiams, kuriuos gaminome IKEA kompanijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 04 kovo 2011 - 10:33
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 04, 10:28)
Na dirbu nedidelėje firmoje - tačiau gaminių čia labai daug - turi virš 500 skirtingų gaminių, iš kurių be galo daug smulkių detalių AB Snaigei gamina. Paklausiau dėl to, kad dabar po ISO9001 audito (bus tik pakartotinis auditas) reiks pradėti diegti Aplinkos apsaugos ISO14001. Kolkas nežinau nuo ko pradėti net. Pažintinis seminaras naudos mažai davė.  biggrin.gif Dar kalbama apie sertifikatą, kuris leistų gaminti dalis automobiliams - tai šio įdiegimas, kiek teko girdėti, labai sudėtingas (labai dideli reikalavimai). Jei viskas apsiribotų tik ISO9001 palaikymu, tai tikrai yra laiko gilintis į kokybę ir pan, bet dabar neįsivaizduoju kaip bus. Na kiek kalbėjom su vadovybe, tai kolkas pirmenybė bus 14001 diegimui bei dar mąstoma apie tą kitą standartą, kuris leistų gaminti automobiliams dalis - beje reiks pasidomėti koks tai sertifikatas - apei jį nesu dar jokios info skaičiusi.  blush2.gif
Liniuka, o jei nutarsi kito darbo ieškotis - tai taip pat taikysiesi į kokybės sritį - darbą su ISO?
Aš šioje srityje naujokė dar. Dirbau anksčiau kokybės vadybininke gaminiams, kuriuos gaminome IKEA kompanijai.

Kas del 14000, tai ko gero reikia pradeti nuo standarto skaitymo, bent jau kazkokios gaires gal paaiskes g.gif
Kas del darbo, tai taip ieskociau kokybes srityje. Patinka man sis darbas, nors ir ne pagal issilavinima.
Atsakyti
Aš vėl su klausimais blush2.gif
Kokie vertinimo kriterijai tiktų Sandėliavimo, Personalo (žmogiškiesiems ištekliams) efektyvumo vertinimui?
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 15, 14:45)
Aš vėl su klausimais  blush2.gif
Kokie vertinimo kriterijai tiktų Sandėliavimo, Personalo (žmogiškiesiems ištekliams) efektyvumo vertinimui?

Kriterijai mano meile biggrin.gif Nesgi be kokybes vadybos dar uzsiimineju strateginiu planavimu, kur turim daugybe kriteriju.
Zmogiskuosius isteklius pagrinde vertina per kompetencija, tai kriterijai galetu buti pvz.:
dalyvavusiu mokymuose darbuotoju dalis is visu darbuotoju per metus;
mokymu valandu skaicius vienam darbuotojui per metus;
galbut koks nors darbuotoju, gavusiu aukstesne kategorija ar koki sertifikata skaicius, na cia jau nuo jusu specifikos priklauso;
jei yra galimybes pravesti vidines apklausas, tai kriterijus galetu buti padidejes darbuotoju pasitenkinimas savo darbu.
Kas del sandeliavimo tai cia jau daugiau specifikos, na bet siulyciau
neatitiktinio produkto, atsiradusio del sandeliavimo, procentas nuo viso np.
Kazkaip daugiau nesugalvoju smile.gif Svarbu uzsiduoti tokius kriterijus, kurie butu pamatuojami, kad butu galima palyginti plana/fakta.
Atsakyti
Liniuka, negaliu apsakyti kaip man padėjai. Nes aš dar naujokė, tuoj mėnuo bus, kai dirbu su ISO dokumentacija. Labai džiaugiuosi, kad auditas praėjo pakankamai gerai. Gavome pastabų, labai gerai viską paaiškino, tai dabar stengiuosi taisyti klaidas.
Dėl vertinimo kriterijų, tai nežinau pvz. ar gali tas pats kriterijus būti ir užsakymų valdyme ir gamybos valdyme? Jei konkrečiau, tai Žaliavų pristatymas gamybai laiku. Ir ar tiktų jį apibrėžti kaip žaliavos pristatymo vėlavimai? Tik kaip rodiklį išvesti mąstau ir dar nesumąsčiau blush2.gif
Jei neapsunkinsiu savo klausimais, tai gal bent užuominą galėtum mestelėti, kaip vertinti Klientų reikalavimų analizę? mirksiukas.gif
Iš anksto dėkoju. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 16, 08:48)
Liniuka, negaliu apsakyti kaip man padėjai. Nes aš dar naujokė, tuoj mėnuo bus, kai dirbu su ISO dokumentacija. Labai džiaugiuosi, kad auditas praėjo pakankamai gerai. Gavome pastabų, labai gerai viską paaiškino, tai dabar stengiuosi taisyti klaidas.
Dėl vertinimo kriterijų, tai nežinau pvz. ar gali tas pats kriterijus būti ir užsakymų valdyme ir gamybos valdyme? Jei konkrečiau, tai Žaliavų pristatymas gamybai laiku. Ir ar tiktų jį apibrėžti kaip žaliavos pristatymo vėlavimai? Tik kaip rodiklį išvesti mąstau ir dar nesumąsčiau  blush2.gif
Jei neapsunkinsiu savo klausimais, tai gal bent užuominą galėtum mestelėti, kaip vertinti Klientų reikalavimų analizę?  mirksiukas.gif
Iš anksto dėkoju.  4u.gif

Teoriskai tas pats kriterijus kelioms sritims gali buti. Tik svarbu, kad tas padalinys butu uz ji atsakingas, t.y. galetu ji itakoti. Nes pvz. jei uzduosi kriteriju zaliavu pristatymas laiku gamybos padaliniui, kurie to negali itakot, tai kaip jie ji vykdys ir bus uz ji atsakingi? Nebent gamybos padalinys pats uzsisakineja zaliavas.
Kas liecia kriterijaus formulavima kaip velavimai, tai galima aisku ir toki uzsiduot. Bet as tai visada buvau tos nuomones, kad uzsiduoti reiketu teigiamus, o ne neigiamus aspektus. Man geriau skambetu zaliavu pristatymas laiku. O jus neanalizuojat uzsakymu velavimo? Mes braizydavom grafikus, kuriuose isskirdavom, kiek uzsakymu velavo del zaliavu velavimo, kiek del irangos gedimu, kiek del broko ir t.t. Manau cia lengvai pamatuojamas kriterijus g.gif
O ka turi galvoje Klientu reikalavimu analize? Ar cia kyla is ISO tikslo gerinti kliento pasitenkinima? Paprasciausia ka galima padaryti, tai suorganizuoti klientu apklausa kas tenkina/netenkina. Taip pat galima suristi su pretenziju analize. Gaunat nusiskundimus is klientu, juos istaisot ir taip pat pritaikot prevencines priemones. Tai cia kriterijus butu pretenziju skaiciaus mazejimas. Daugiau sunku ka pasakyti, nezinant jusu gamybos specifikos.
Atsakyti
Labuka,
mūsų klientas paprašė kad jiems mūsų gaminama termo plėvelė turi būti paženklinta kaip tinkama perdirbti pagal ISO 11469 ar lygiavertį standartą. Ką man dabar daryti? bandziau ieskoti to iso bet reikia moketi pinigus Kaip diena taip vis kokia naujiena g.gif
Atsakyti
QUOTE(e.meskine @ 2011 03 16, 10:40)
Labuka,
mūsų klientas paprašė kad jiems mūsų gaminama termo plėvelė turi būti paženklinta kaip tinkama perdirbti pagal ISO 11469 ar lygiavertį standartą. Ką man dabar daryti? bandziau ieskoti to iso bet reikia moketi pinigus Kaip diena taip vis kokia naujiena  g.gif

Internete nemokamu standartu nerasit, nebent is kur nors gautumet nuskanuota. O isigyti galima standartizacijos departamente arba jei esat vilniete, tai galim anuvykti i departamenta ir pasinaudoti standartu vietoje bibliotekoje.
Bet man atrodo, kad zenklinti produkcija galesite tik gave sertifikata g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2011 03 16, 09:38)
O ka turi galvoje Klientu reikalavimu analize? Ar cia kyla is ISO tikslo gerinti kliento pasitenkinima? Paprasciausia ka galima padaryti, tai suorganizuoti klientu apklausa kas tenkina/netenkina. Taip pat galima suristi su pretenziju analize. Gaunat nusiskundimus is klientu, juos istaisot ir taip pat pritaikot prevencines priemones. Tai cia kriterijus butu pretenziju skaiciaus mazejimas. Daugiau sunku ka pasakyti, nezinant jusu gamybos specifikos.

Prieš tai parengtoje Klientu reikalavimu analize vertinimo kriterijai buvo tokie
Nauji klientų suradimas> Pajamos per mėn. iš naujų klientų
Senų klientų išlaikymas> Pajamos per mėn. iš senų klientų
Nežinau, kodėl būtent tokie kriterijai buvo parinkti. rolleyes.gif

Įmonės, kurioje dirbu darbo specifika yra gaminių liejimas iš plastmasės. Kažkur apie 500 įvairių smulkių ir didesnių detalių gaminame. Gaminame AB Snaigei nemažai detalių, vokiečiams Leifheit tuos visus kibirelius su nugręžtuvais, šepečiais ir t.t. Žodžiu grindų valymui skirtas produktas.
O dar toks išryškėjo dalykas, kad gaminame ir gaminius, kurie liečiasi su maistu. Ar turi būti kokia atskira dokumentacija, kurioje būtų atskirai išskirti tie produktai, aprašyta kokia naudojama jiems žaliava, kaip užtikrinama kokybė ir saugumas vartotojo atžvilgiu?
Mes gaminame šaldytuvams plastmasinius dėklus, voneles ir pan., dar dantų šepetukų kotus (laikiklius), kiaušinių įdėklus. Alitai kamščius buteliams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 16 kovo 2011 - 11:18
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 16, 11:13)
Prieš tai parengtoje Klientu reikalavimu analize vertinimo kriterijai buvo tokie
Nauji klientų suradimas> Pajamos per mėn. iš naujų klientų
Senų klientų išlaikymas> Pajamos per mėn. iš senų klientų
Nežinau, kodėl būtent tokie kriterijai buvo parinkti.  rolleyes.gif

Įmonės, kurioje dirbu darbo specifika yra gaminių liejimas iš plastmasės. Kažkur apie 500 įvairių smulkių ir didesnių detalių gaminame. Gaminame AB Snaigei nemažai detalių, vokiečiams Leifheit tuos visus kibirelius su nugręžtuvais, šepečiais ir t.t. Žodžiu grindų valymui skirtas produktas.
O dar toks išryškėjo dalykas, kad gaminame ir gaminius, kurie liečiasi su maistu. Ar turi būti kokia atskira dokumentacija, kurioje būtų atskirai išskirti tie produktai, aprašyta kokia naudojama jiems žaliava, kaip užtikrinama kokybė ir saugumas vartotojo atžvilgiu?
Mes gaminame šaldytuvams plastmasinius dėklus, voneles ir pan., dar dantų šepetukų kotus (laikiklius), kiaušinių įdėklus. Alitai kamščius buteliams.

O kaip tie kriterijai susije su kokybe g.gif Ir kai klientu nedaug g.gif
Apie maisto sauga deja nieko nezinau, nesu susidurus.
Atsakyti