QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 16, 08:48)
Liniuka, negaliu apsakyti kaip man padėjai. Nes aš dar naujokė, tuoj mėnuo bus, kai dirbu su ISO dokumentacija. Labai džiaugiuosi, kad auditas praėjo pakankamai gerai. Gavome pastabų, labai gerai viską paaiškino, tai dabar stengiuosi taisyti klaidas.
Dėl vertinimo kriterijų, tai nežinau pvz. ar gali tas pats kriterijus būti ir užsakymų valdyme ir gamybos valdyme? Jei konkrečiau, tai Žaliavų pristatymas gamybai laiku. Ir ar tiktų jį apibrėžti kaip žaliavos pristatymo vėlavimai? Tik kaip rodiklį išvesti mąstau ir dar nesumąsčiau
Jei neapsunkinsiu savo klausimais, tai gal bent užuominą galėtum mestelėti, kaip vertinti Klientų reikalavimų analizę?
Iš anksto dėkoju.
Teoriskai tas pats kriterijus kelioms sritims gali buti. Tik svarbu, kad tas padalinys butu uz ji atsakingas, t.y. galetu ji itakoti. Nes pvz. jei uzduosi kriteriju zaliavu pristatymas laiku gamybos padaliniui, kurie to negali itakot, tai kaip jie ji vykdys ir bus uz ji atsakingi? Nebent gamybos padalinys pats uzsisakineja zaliavas.
Kas liecia kriterijaus formulavima kaip velavimai, tai galima aisku ir toki uzsiduot. Bet as tai visada buvau tos nuomones, kad uzsiduoti reiketu teigiamus, o ne neigiamus aspektus. Man geriau skambetu zaliavu pristatymas laiku. O jus neanalizuojat uzsakymu velavimo? Mes braizydavom grafikus, kuriuose isskirdavom, kiek uzsakymu velavo del zaliavu velavimo, kiek del irangos gedimu, kiek del broko ir t.t. Manau cia lengvai pamatuojamas kriterijus
O ka turi galvoje Klientu reikalavimu analize? Ar cia kyla is ISO tikslo gerinti kliento pasitenkinima? Paprasciausia ka galima padaryti, tai suorganizuoti klientu apklausa kas tenkina/netenkina. Taip pat galima suristi su pretenziju analize. Gaunat nusiskundimus is klientu, juos istaisot ir taip pat pritaikot prevencines priemones. Tai cia kriterijus butu pretenziju skaiciaus mazejimas. Daugiau sunku ka pasakyti, nezinant jusu gamybos specifikos.