Įkraunama...
Įkraunama...

Kokybės vadovės/vadybininkės

QUOTE(Liniuka @ 2011 03 16, 14:43)
O kaip tie kriterijai susije su kokybe g.gif Ir kai klientu nedaug g.gif
Apie maisto sauga deja nieko nezinau, nesu susidurus.

Tai vat aš ir nesuprantu, kaip iki šiol negavo iš auditorių jokių pastabų. Buvo pastaba užsakymų valdymo kriterijams, gamybos, o vat šie nebuvo komentuoti. Tai čia reikėtų suprasti, kad tinka ir tokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 16, 15:05)
Tai vat aš ir nesuprantu, kaip iki šiol negavo iš auditorių jokių pastabų. Buvo pastaba užsakymų valdymo kriterijams, gamybos, o vat šie nebuvo komentuoti. Tai čia reikėtų suprasti, kad tinka ir tokie  g.gif

ISO standarte palikta labai daug vietos interpretacijom. Ir jei audituojamasis sugeba apsiginti ir uzkalbeti dantis auditoriui, tai gali tikti ir gana keisti sprendimai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 16, 11:13)

O dar toks išryškėjo dalykas, kad gaminame ir gaminius, kurie liečiasi su maistu. Ar turi būti kokia atskira dokumentacija, kurioje būtų atskirai išskirti tie produktai, aprašyta kokia naudojama jiems žaliava, kaip užtikrinama kokybė ir saugumas vartotojo atžvilgiu?

mes liejame taip pat is plastmases drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif liejam butelius ir kamstelius, dangtelius skirtus liestis su maistu
skaityk higienos normas, mes tuos kamstelius kai kuriems savo rimtiems klientams siunteme i visuomenes sveikatos prieziuros laboratorija tyrimams. tireme plastmases migracija i etanoli i riebaline terpe nu ziurint ko reikia klientui. jei skirti liestis su maistu labai dideli reikalavimai yra 4u.gif as ir dirbu tokioje srityje tik trecias menuo, tai labai sunku. man reikia idiegti imoneje geros gamybos praktika praktiskai o tada eiti link ISO 4u.gif thumbup.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2011 03 17, 07:49)
ISO standarte palikta labai daug vietos interpretacijom. Ir jei audituojamasis sugeba apsiginti ir uzkalbeti dantis auditoriui, tai gali tikti ir gana keisti sprendimai biggrin.gif

Svarbiausia, kad buvo trys auditai prieš tai ir tiko, o šįkart buvo jau kitos auditorės ir joms neužkliuvo. g.gif Prie kitų kriterijų kabinėjosi, o šių net nepakomentavo. g.gif
Papildyta:
QUOTE(e.meskine @ 2011 03 17, 09:14)
mes liejame taip pat is plastmases  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  liejam butelius ir kamstelius, dangtelius skirtus liestis su maistu
skaityk higienos normas, mes tuos kamstelius kai kuriems savo rimtiems klientams siunteme i visuomenes sveikatos prieziuros laboratorija tyrimams. tireme plastmases migracija i etanoli i riebaline terpe nu ziurint ko reikia klientui. jei skirti liestis su maistu labai dideli reikalavimai yra  4u.gif  as ir dirbu tokioje srityje tik trecias menuo, tai labai sunku. man reikia idiegti imoneje geros gamybos praktika praktiskai o tada eiti link ISO  4u.gif  thumbup.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif Kaip smagu rasti čia beveik analogiškos gamybos darbuotoją bigsmile.gif
Tai vat man dabar užduotis parengti, kažkokį vadovą, kuriame būtų aprašyta, kaip mes tenkinam higienos ir kt. normas. Nes manau, kad žodinis paaiškinimas nieko vertas, jei kas nutiktų. Kai paskaičiau, kiek jūs darėte tyrimų, tai man plaukai šiaušiasi, nes spėju, kad čia niekas nėra tirta doh.gif Nors klientų reikalavimų griežtų nebuvo. Man tai ne tik, kad parengti visą medžiagą, kaip mes valdome gaminių gamybą, kurie turi sąlyti su maistu, bet dar ir pradėti įdieginėti ISO14001. Taip pat dar praeito audito pastabas ištaisyti.
Beje kokie pagrindiniai yra teisės aktai, nes aš kolkas turiu tik direktyva EB 2002 72, Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas EB 1935 2004, HN 16:2006. Spėju jų yra daugiau?
Atsakyti
Zuvyte,
as dar turiu idiegti kazkada ISO 9001:2008, bet iki jo dar visai toli. nes dabar renku etalonus, darau technologines korteles. ir dar visokiu darbu prikrove kurie tikrai kaip kokybininkei ne i tema, tikrinu kokybe kiekviena diena, tarp pagamintos produkcijos ieskau broko, man dar uzkrove valymo darbu prieziura, vienu zodziu, esu universalas,
dar zinok atsiunte mums tokie rimti musu klientai toki dayka, kad nuo geguzes 1 dienos pradedamas taikyti naujas Komisijos reglamentas (ES) 10/2011 del plastikiniu medziagu ir.... ir pabreziama, kad priims gaminius tik su naujom deklaracijom kurios yra to reglamento IV priede, as kaip paziurejau kaip ten kas turi buti, tai plaukai atsistojo, tai net nezinau kaip ja reiks ir padaryti g.gif g.gif doh.gif
Papildyta:
tau reikia gal paruosti kokybes vadova?
Papildyta:
o pas tave yra geros gamybos praktika?
Atsakyti
QUOTE(e.meskine @ 2011 03 21, 08:56)
Zuvyte,
as dar turiu idiegti kazkada ISO 9001:2008, bet iki jo dar visai toli. nes dabar renku etalonus, darau technologines korteles. ir dar visokiu darbu prikrove kurie tikrai kaip kokybininkei ne i tema, tikrinu kokybe kiekviena diena, tarp pagamintos produkcijos ieskau broko, man dar uzkrove valymo darbu prieziura, vienu zodziu, esu universalas,
dar zinok atsiunte mums tokie rimti musu klientai toki dayka, kad nuo geguzes 1 dienos pradedamas taikyti naujas Komisijos reglamentas (ES) 10/2011 del plastikiniu medziagu ir.... ir pabreziama, kad priims gaminius tik su naujom deklaracijom kurios yra to reglamento IV priede, as kaip paziurejau kaip ten kas turi buti, tai plaukai atsistojo, tai net nezinau kaip ja reiks ir padaryti  g.gif  g.gif  doh.gif
Papildyta:
tau reikia gal paruosti kokybes vadova?
Papildyta:
o pas tave yra geros gamybos praktika?

Sėkmės didžiausios, nes įdiegti ISO ISO 9001:2008 yra sudėtingas darbas. O konsultantą įmonė samdys? Užjaučiu, kad taip apkrovė darbais, nes juk ir taip yra ką veikti prie popierių. Pas mus laimė yra kokybės kontrolierė, kuri užsiima gaminių kokybės tikrinimu. Aš papildomai turiu jos darbą prižiūrėti ir klientų skundus dar registruoju, analizuoju.
Pas mane nėra geros gamybos praktikos, žadu ir šitą daryti, bet kolkas pasakė, kad pirmenybę reikia teikti Aplinkosaugos standarto įdiegimui. Tai kaip ir į šalį atidėjau blush2.gif Tai dabar rengsiu Aplinkosaugos standarto vadovą. Pas mus ISO 9001:2008 jau įdiegtas gal 3 metai. Nesenai buvo ir pakartotinis auditas.
Aš dabar tai su ISO14001 krapštausi, nes mums patarė auditorės iš Bureau Veritas, kad geriau bandyti patiems darytis viską, o kas bus negerai pataisysim.
Beje gal kokią nuorodą galėtum įmesti, kur tas naujas Komisijos reglamentas (ES) 10/2011 del plastikiniu medziagu ir.... galima būtų rasti, nes aš googlinu, bet nerandu.
Jei nepaslaptis, kokiame mieste dirbi? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 21 kovo 2011 - 09:15
panevezy
http://eur-lex.europ...001:0089:LT:PDF
jo tikriausiai samdysim konsultanta, mums ggp idieginejo agrus ar argus kazkokie tai vat su jais tenka pabendrauti
Atsakyti
QUOTE(e.meskine @ 2011 03 21, 09:18)
panevezy
http://eur-lex.europ...001:0089:LT:PDF
jo tikriausiai samdysim konsultanta, mums ggp idieginejo agrus ar argus kazkokie tai vat su jais tenka pabendrauti

Tai tada ne taip baisu, kai yra kam pakonsultuoti. O čia pas mus dabar viską savo jėgomis reikia daryti. doh.gif
Dėkui už nuorodą mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal visgi dar atsiras dirbančių su jau įdiegtu ISO 14001:2004 sertifikatu?
Na tiesiog reiktų pagalbos, kaip turi atrodyti pats vadovas šio standarto.
Ar tai tik 1 lapas, su nuorodomis, ar tai didesnės apimties dokumentas?
Kokios pagrindinės yra procedūros?
Pagrindiniai teisės aktai?
help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2011 03 22, 09:18)
Gal visgi dar atsiras dirbančių su jau įdiegtu ISO 14001:2004 sertifikatu?
Na tiesiog reiktų pagalbos, kaip turi atrodyti pats vadovas šio standarto.
Ar tai tik 1 lapas, su nuorodomis, ar tai didesnės apimties dokumentas?
Kokios pagrindinės yra procedūros?
Pagrindiniai teisės aktai?
help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif

As jau keleta metu nedirbu su aplinkosauginiu ISO, tai siek tiek prisimirso. Bet kiek pamenu vadovo lyg ir neturejom g.gif Butinai reikia tureti aplinkosaugos politika, tai ten galima ir labiau issiplesti nei kokybes politikoje. Aplinkosaugos tikslai ir uzdaviniai taip pat butini.
O del privalomu proceduru, tai reikia imti standarta ir skaityti papunkciui, kas yra privaloma. Pvz. 4.3.1, 4.3.2, 4.3.3, 4.4.2, 4.4.3 ir t.t.
Proceduru daug, tik nezinau ar jos butinai turi buti rasytines g.gif Bent jau ISO9001 reikalauja tureti tik 8 privalomas rasytines proceduras, visos kitos gali buti ir neaprasytos, svarbu tik, kad visi vienodai suprastu.
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2011 03 22, 15:35)
As jau keleta metu nedirbu su aplinkosauginiu ISO, tai siek tiek prisimirso. Bet kiek pamenu vadovo lyg ir neturejom g.gif  Butinai reikia tureti aplinkosaugos politika, tai ten galima ir labiau issiplesti nei kokybes politikoje. Aplinkosaugos tikslai ir uzdaviniai taip pat butini.
O del privalomu proceduru, tai reikia imti standarta ir skaityti papunkciui, kas yra privaloma. Pvz. 4.3.1, 4.3.2, 4.3.3, 4.4.2, 4.4.3 ir t.t.
Proceduru daug, tik nezinau ar jos butinai turi buti rasytines g.gif  Bent jau ISO9001 reikalauja tureti tik 8 privalomas rasytines proceduras, visos kitos gali buti ir neaprasytos, svarbu tik, kad visi vienodai suprastu.

Labai dar karta dekui uz pagalba. Kiek teko dometis, tai auditoriai sako, kad proceduros turi buti rasytines (aisku ne visas jas reikia aprasyti, jei ju yra labai daug). O vadovas gal turetu buti toks - tiesiog kartu su aplinkosaugos politika, tikslais ir uzdaviniais eina trumpas proceduru pavardinimas su nuorodomis i tas proceduras. Rekomenduoja, kad idealu 2-3 lapai. Buna, kad imone sugeba ir i viena lapa viska sudeti, tai irgi yra geras variatas. Tiesiog tada is to lapo eini pagal nuorodas i papkes, su proceduromis ir skaitai.
As dar laukiu pacio standarto. Siandien ar rytoj jau turetumem gauti. Gal tada pasiskaicius pasidarys viskas aiskiau.
Manau, kad sunkaiusia bus aprasyti proceduras, o ypac tas, kur reikalauja skaiciavimu ir vertinimu. Pati nesu visai prisilietusi prie aplinkosaugos duomenu, pvz. pas mus yra kitas darbuotojas, kuris skaiciuoja pakuotes ir t.t. Tai kolkas skaitau knygas anglu k. apie sio si standarta ir jo diegima bei laukiu pacio standarto smile.gif
Atsakyti
o tie standartai yra mokami kad galetum paskaityti? reikia pirkti? jo?
Atsakyti