QUOTE(Liniuka @ 2011 03 17, 07:49)
ISO standarte palikta labai daug vietos interpretacijom. Ir jei audituojamasis sugeba apsiginti ir uzkalbeti dantis auditoriui, tai gali tikti ir gana keisti sprendimai
Svarbiausia, kad buvo trys auditai prieš tai ir tiko, o šįkart buvo jau kitos auditorės ir joms neužkliuvo.

Prie kitų kriterijų kabinėjosi, o šių net nepakomentavo.
Papildyta:
QUOTE(e.meskine @ 2011 03 17, 09:14)
mes liejame taip pat is plastmases

liejam butelius ir kamstelius, dangtelius skirtus liestis su maistu
skaityk higienos normas, mes tuos kamstelius kai kuriems savo rimtiems klientams siunteme i visuomenes sveikatos prieziuros laboratorija tyrimams. tireme plastmases migracija i etanoli i riebaline terpe nu ziurint ko reikia klientui. jei skirti liestis su maistu labai dideli reikalavimai yra

as ir dirbu tokioje srityje tik trecias menuo, tai labai sunku. man reikia idiegti imoneje geros gamybos praktika praktiskai o tada eiti link ISO

Kaip smagu rasti čia beveik analogiškos gamybos darbuotoją
Tai vat man dabar užduotis parengti, kažkokį vadovą, kuriame būtų aprašyta, kaip mes tenkinam higienos ir kt. normas. Nes manau, kad žodinis paaiškinimas nieko vertas, jei kas nutiktų. Kai paskaičiau, kiek jūs darėte tyrimų, tai man plaukai šiaušiasi, nes spėju, kad čia niekas nėra tirta

Nors klientų reikalavimų griežtų nebuvo. Man tai ne tik, kad parengti visą medžiagą, kaip mes valdome gaminių gamybą, kurie turi sąlyti su maistu, bet dar ir pradėti įdieginėti ISO14001. Taip pat dar praeito audito pastabas ištaisyti.
Beje kokie pagrindiniai yra teisės aktai, nes aš kolkas turiu tik direktyva EB 2002 72, Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas EB 1935 2004, HN 16:2006. Spėju jų yra daugiau?