QUOTE(asphalt @ 2010 02 06, 22:20)
Kodėl keista? Patys homoseksualai (kad neskambėtų taip suabsoliutintai, pasitaisysiu tam tikra jų dalis) sugeba savo orientaciją reprezentuoti iš negatyvios pusės. Man, pavyzdžiui, nuolatinis savęs kaip kitokių kėlimas ir paradų poreikis neatrodo normalus ir priimtinas (tiesa, labiau asocijuojasi su kažkokiais kompleksais ir dėmesio stoka, o ne su orientacija apskritai), lygiai kaip ir aš neinu gatve rėkdama, kiek kartų su kuo miegojau. O paprastam, niekada su homoseksualumu savo kieme nesusidūrusiam žmogui tikrai gali atrodyti, kad visi jie tokie tokie, kokius rodo per televizorių, provokuojantys ir bemojuojantys vaivorykštinėm vėliavom.
Iš ties įdomi tema, jei tik čia ne provokacija.
Tėvai dirbo ir dirba tokioje aplinkoje, ar gal, tiksliau srityje, kurioje homoseksualių žmonių ne taip ir mažai, tad ir užaugau šeimoje, kurioje homoseksualumo tolerancijos klausimas keliamas nebuvo. Kita vertus visi homoseksualai, su kuriais teko bendrauti, buvo/yra intelektualūs, paradų nereikalaujantys ir apie savo orientaciją demonstratyviai nerėkiantys žmonės.
Atsakant į klausimą, kaip reaguočiau, jei mano vaikas praneštų tokią naujieną. Kažin, ar galima reaguoti tapačiai, kai paaiškėja, jog sūnus draugauja su mergina, ir kai su tos pačios lyties asmeniu. Nesakykit savos giminės pratęsimas ir noras iš savo vaikų sulaukti anūkų vis tiek yra daugiau ar mažiau natūralus poreikis, kad ir kaip bebūtų. Šiaip tokioje situacijoje nieko nepakeisi. Pirmoje vietoje banali frazė svarbiausia, kad būtų geras žmogus.
Kad mylėtų, jaustųsi mylimas (tėvų), būtų suprastas ir laimingas. O jei, va, imtų per visas įmanomas informacijos sklaidos priemones pasakoti apie savo lytinę orientaciją turbūt klausčiau savęs, kur jo auklėjime padariau klaidą.
matrix99, kokio elgesio iš tėvų pusės tais paauglystės metais tu būtum norėjęs? Net patys tolerantiškiausi tėvai vis tiek būtų pastatyti į gana netradicinę situaciją, o dar pridedant, tarkim, netolerantiškos likusios aplinkos faktorių kaip jie turėtų elgtis, bandyti kalbėtis (kaip kalbėti, kad tai nebūtų suprasta kaip spaudimas?), ar laukti, kol vaikas pradės pasakoti pats (čia vėlgi rizika, kad vaikas, net žinodamas, jog tėvų reakcija nebus neigiama, gali bijoti apie tai kalbėti)?
Štai nors vienas "kvailas" komentaras Iš ties įdomi tema, jei tik čia ne provokacija.

Atsakant į klausimą, kaip reaguočiau, jei mano vaikas praneštų tokią naujieną. Kažin, ar galima reaguoti tapačiai, kai paaiškėja, jog sūnus draugauja su mergina, ir kai su tos pačios lyties asmeniu. Nesakykit savos giminės pratęsimas ir noras iš savo vaikų sulaukti anūkų vis tiek yra daugiau ar mažiau natūralus poreikis, kad ir kaip bebūtų. Šiaip tokioje situacijoje nieko nepakeisi. Pirmoje vietoje banali frazė svarbiausia, kad būtų geras žmogus.

matrix99, kokio elgesio iš tėvų pusės tais paauglystės metais tu būtum norėjęs? Net patys tolerantiškiausi tėvai vis tiek būtų pastatyti į gana netradicinę situaciją, o dar pridedant, tarkim, netolerantiškos likusios aplinkos faktorių kaip jie turėtų elgtis, bandyti kalbėtis (kaip kalbėti, kad tai nebūtų suprasta kaip spaudimas?), ar laukti, kol vaikas pradės pasakoti pats (čia vėlgi rizika, kad vaikas, net žinodamas, jog tėvų reakcija nebus neigiama, gali bijoti apie tai kalbėti)?

Homoseksualai savęs nerodo geresniais ir išskirtiniais, taip tik visuomenės didesnei daliai atrodo. O atrodo, nes kai kurie homoseksualai (vienetai jų), susibūrę į tam tikras homoseksualų teisių gynėjų grupeles gina savo interesus ir tai daro visai ne taip. Labai nemažai prie visuomenės nuomonės formavimo prisideda ir žiniasklaida. Kuri dažnai kuria neigiamą visuomenės požiūrį. Vakarų Europoje ir JAV homoseksualų judėjimas yra visai kitoks, nei Lietuvoje, kurioje ir patys homoseksualai kitokie (santūresni, ramesni ir t.t.), tačiau ir užsienyje tik dalis homoseksualų save išreiškia "geresniais", juk tai šou biznis, kurį, beje, valdo daugiausia heteroseksualai. Taigi jūs tiesiog pasimetėte šou, žiniasklaidos ir pinigų valdomo aparato kuriamoje nuomonėje. Natūralu, kad ja tikite labiau, nes pati (pats) per daug negalvojote apie tokios informacijos objektyvumą ir greičiausiai savarankiškai net nesidomėjote apie homoseksualus ir jų gyvenimą. Paradai... Hm, jie labai keisti, man taip pat nesuprantami. Bet jie rengiami ne visose kultūrose. Tose kultūrose juk yra visokių kitokių paradų, tik Jūs daugiausia kreipiate dėmesį būtent į homoseksualų paradus. Net ir Lietuvoj šįmet planuojamas rengti bus ne paradas, bet viso labo eisena, kuri tikrai nebus panaši į Jūsų įsivaizduojamą siaubą

O jei Jums homoseksualų teisių kalbos ir jų problemų iškėlimas į viešumą asocijuojasi su kompleksais ar dar kuo, tai siūlyčiau labiau atkreipti dėmesį savo kompleksus, nes dažniau homoseksualai (jau išaugę iš paauglystės) žino savo vertę geriau, nei bet kuris heteroseksualas, kuriam iš konservatyvaus mąstymo išaugti sekasi sunkiau. Žvelkite į tai daugiau mąstydama ir ramiau

Per daug nesigilinsiu ką rašote, kadangi jau iškart matyti - esate žiniasklaidos paveiktas ir objektyvios informacijos nepažinęs žmogus, nebendravęs su homoseksualu ir nepažinęs homoseksualų gyvenimo asmuo

Beje, dėl vaivorykštės vėliavos - ji sukurta tam, kad vienytų homoseksualus. Vėliava sukurta ne tam, kad išskirtų. Kadangi visuomenė amžių amžius homoseksualus atstumdavo ir priskirdavo pogrindžio liaudžiai, tai homoseksualai vėliava ėmė vienyti save kaip ir bet kokia kitokia bendraminčių sąjunga. Juk vėliavas turi dauguma organizacijų, sąjungų, net valstybės turi. Tai tėra simbolis, vienijantis žmones. Bet tikrai ne simbolis, kuriuo išreiškiamas išskirtinumas. Pasiskaitykite šiek tiek istorijos šia tema, informacija yra nemažai anglų, rusų, kažkiek ir lietuvių kalba.
Na va, Jums jau mintys apie provokaciją... Na ką Jums atsakyti - Jūs pažeistas neigiamos informacijos žmogus, nes Jums viskas, kad susiję su homoseksualais yra sietina kaip neigiami dalykai... Pradėkite mąstyti, pagaliau

Kodėl, jei Jūsų vaikas, būdamas homoseksualu, imtų "visomis žiniasklaidos priemonėmis apie savo orientaciją kalbėti" yra sietina su neigiamu dalyku? Nesuprantu, atvirai Jums sakau

Kalbant apie vaikus, tai jei gamta sukūrė homoseksualą, heteroseksualą, biseksualą, tuomet jie nėra nenormalūs. Jie visi lygūs, bet ne visiems tai suprantama. Pažinimas yra pirmas žingsnis į suvokimą.
Klausimas dėl tėvų reakcijos mane iškart suglumino. Kodėl tėvų reakcijai ir poelgiams turi įtakos aplinkos faktoriai? Tai iškart traktuotina kaip savanaudiškas tėvų mąstymas, nes tėvai pirmiau galvoja apie gėdą šeimai, o ne kaip apie problemą vaikui. Pirmiausia reikia galvoti apie vaiką ir stengtis jį suprasti bei jį nuraminti, o ne vaikui dėti papildomą naštą ir problemas - "ką pasakys giminės?", vaikui tokių kalbų nereikia, jis ir taip labai pasimetęs ir neramus. Nenužudykite jo savo išgąsčiu. Privalote būti ramstis vaikui, o ne vaikas turi būti ramstis tėvams.
Aš siūlyčiau rinktis tokį variantą: jei tėvams kyla įtarimų apie vaikų homoseksualią orientaciją, su juo pasikalbėti labai ramiai, kalbėtis vaikinui būnant 17-os (jei anksti bręsta 15-16 m.), o su mergina turbūt 16 m., tiksliai negaliu atsakyti, nes esu vaikinas

Didžiausia klaida, kurią padarė mano mama - reakcija buvo verkimas, pyktis, norėjo kuo greičiau sužinoti kodėl toks esu, norėjo mane pakeisti... Buvo per daug emocijų, per daug staigumo, per didelis nerimas, per daug impulsyvumo. Tai man labai susikaupė ir net po jos apsikabinimo buvau neramus, nes pirmas įspūdis daug ką pasakė apie jos nuomonę dėl manęs. Tai buvo didžiulė jos klaida, kuriai ištaisyti prireikė apie 5-erių ramių metų.