QUOTE(gerrda @ 2008 07 06, 14:07)
Mano sese praso jusu patarimu :-) padetis tokia kad jos kudikelis nenori ciulptuko jeigo bando duoti ciulptuka, vaika istinka isterija,vietoj to duoda savo kruti, kitaip nenusiramina,visa nakti miega su krutim o jei pameta iskart prabunda,niekur negali iseiti netgi i miesta nes jei pradeda verkti negali jo nuraminti... gal pas jus buvo panasi situacija,gal turit ideju ka galima sugalvot ? ?:-|
Maniškei padėjo mylimo žaisliuko turėjimas, ji net ausų galiukus savo žaislui nučiulpdavo, juoba, kad žaislas kažkiek kvepėjo mamos pienu

. Dar merliukas, lauke - kailinio vokelio kailio lopiniukas

, nes čiulptuko ji irgi griežtai neėmė, o aš ir nebrukau

. Pusmetukė pati žinduką susirado ir kol dantys dygo, nepaleido, išdygo skauduoliai, pasimiršo čiulptukas, be jokio atpratinimo

... savaime... svarbu jokios prievartos ir daug pasitikėjimo savim ir tikėjimo tuo, ką darai, kai darai gerai

...
bet nežinia koks vaikiuko amžius, sunku ieškot tokių vaiko neramumo priežasčių

.
QUOTE(neringa_lt @ 2008 07 08, 11:28)
tai gerai,kad neima ir neduokit,labai bus sunku atpratinti nuo soskio,maniskis iki daba nepaleidzia naktimis soskio.
nebūtinai bus sunku atpratint, bet ir pripratint neverta, geriau savaiminė eiga
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 07 28, 20:12)
na, man irgi labai sunku, kad mažė neima čiulptuko.... pradžioj galvojom, kad neduosim, sėkmingai viskas taip ir sekėsi, kol mažutei neprasidėjo pilvo diegliukai.
jau nepasakosiu istorijų, ko tik nebandėm tiems diegliukams įveikti, bet krūties davimas visada gelbsti nuo verkimo...
ką gi, to pasekmė, aš jau beveik du mėnesius maitinu mažylę, nors ji ir apžioja taisyklingai, bet nuo tokio dažno žindymo man taip skauda spenelius, kad kaukdama mažylei ją duodu. bandžiau visokiausių firmų čiulptukus - neima nors tu ką. bandžiau antspenius, neima ir pyksta...
nežinau, kiek tversiu taip maitinti, nes, kai kiekvieną kart skauda, neįsivaizduoju, kaip patirt tą džiaugsmą maitinant krūtimi...
aš tikrai prieš čiulptukus, bet tokiu atveju kaip mano, esu už.
va pažįstama sakė, kad jos dukrytei reikėjo soskės tik tris mėnesius, kol skaudėjo pilvuką, paskui žindukas dingo ir vaikas jo nepasidedo.
patarčiau nurimt ir nepult neviltin, yra daug veiksmingų būdų ir be ištisinio žindymo, kovai su diegliukais... labai padeda nešiojimas, kilnojimas, sūpavimas - viskas kas teikia nesvarumo būsenos lengvumą

.
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 07 29, 10:03)
ačiū labai
prispučiau kol kas tokį mažiuką gimnastikos kamuolį ir iš kart mano mažei padėjo bent jau tuom, kad neverkia ir akivaizdžiai jai patinka tas supimasis
pagalvojau, kad nepavargtų rankos, turbūt visai gerai gautųsi su vaikjuoste "prisirišti" vaikiuką prie savęs ir tada pasūpuoti ant kamuolio.
dar kartą labai ačiū
dar geras būdas pasiimt vaiką ant rankos, veiduku į delną, pilvu žemyn ir nuleistomis galūnėmis (sako tai tigro medyje poza

) panešiojus būna taip ir užmiega

.