Aš buvau tvirtai nutarusi, kad soskytės savo dukrytei neduosiu... Ir i gimdymo namus jos neėmiau.... Bet kai dvi paras teko žindyti kas 10 minučių (nes nebuvo priešpienio) ir dukrytė pati pradėjo čiulpti savo kumštukus ir visą kitą kas tik prisiliesdavo prie jos skruostukų, tada nutariau duoti soskytę... Buvo labai gaila, bet ką padarysi... kartais norai su realybe nesutampa....
Mes augam be soskiu. Turim siuo klausimu savo nuomone ir net nebandem augint su soske.

mano zuikiui 7 savaites ir mes kuo puikiausiai augam be soskes
jis tiesiog jos neima, isstumia su liezuviuku ir viskas.
na, as manau, jei jau vaikas pats nenori, tai kisti tikrai nereiketu.

Dukra užaugo be soskės (kelis kartus išspjovė, tai daugiau ir nedavėm), galvojau, kad ir sūnui jos neduosim, tuo labiau, kad sūnų pasiryžusi bent iki vasaros maitinti MP - bet prieš dvi savaitės, kai suėjo trys mėnesiukai - daviau - o jam ir patiko. Čiulptuką davėm, nes pastoviai pirštukus į burnytę kišdavo (aišku ir dabar jie kartais ten nukeliauja
), ir nusprendėm, kad geriau čiulptukas iki metų, nei pirštas burnoje pas trijų metų pyplį!

sunus atsisake 1m.5men labai lengvai, o su dukryte 1.9m galvojau bus sunku, nes jos miego atributika: merliukas ir soskyte, bet pries 5d pasakiau, kad pupuliuka issinese pelyte, o merliuka paliko , posmeli nuverke, paprase paskaityti pasaka ir niurzgedama uzmigo, ismiegojo visa nakti, minusiukas yra
trumpiau miega pietu miegelio, bet siaip
, ai dar dabar miega su lelyte ir minkstu zaisliuku

Sunus iki 3 men beveik neimdavo "soskes", nelabai jam reikejo, taciau 3 men pradejo reikt pries uzmiegant, bet tik kelias savaites, o db jau koks menuo, kaip i burna neima nei pro kur - naudojam kaip zaisla

Mums tai dažniausiai čiulptukas - draugas

tiutukas reikalingas uzmigti mums.

duda duodam kai einam miegelio,pora kart buvo diena,tai kada mum kalesi dantukai.
duodam tik prieš miegą, o dieną jo mums nereikia

duodam,bet musiskis grieztai atsisako