Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

as irgi buciau nezinojusi apie zirkles kairiarankiams, kol nenuejau i kanceliariniu prekiu parduotuve. Pardavejos paprasiau vaikisku zirkliu, o ji ir klausia desiniarankiui ar kairiarankiui. Sutrikau, nes sunus viska daro kaire ranka, bet kirpdavo su desine, nes taip jam budavo lengviau matyt su desiniarankiu zirklemis. Nuo tada karpymas sunui - didziausia palaima lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir kol kas ne kiek nepergyvenu del jo kairiarankiskumo. Tik galvoju, jei kaire rankyte greiciau pavargsta, ar nebus mokykloje problemu, ar neatsiliks nuo bendraamziu g.gif
Atsakyti
Mano mergytė irgi labiau linksta į kairiarankiškumą (čia senelio dovana abiems anūkams - jis irgi kairiarankis ax.gif ).Nors kartais ji tą patį darbelį daro kairia ranka, kitą kartą jau dešine. Nemanau, kad kairiarankiai šiais laikais būtų didelė problema, juk dabar praktiškai visi įrankiai yra pritaikyti ir tokiems, ir tokiems vaikučiams smile.gif
Atsakyti
smile.gif aš ir mano vaikas kairiarankiai.kol kas problemų tikrai jokių nekyla. vaikysteje kai pačiai teko mokintis rašyti ir reikėdavo rašyti rašaliniais rašikliais tai didžiausia problema budavo kad rašant kaire ranka ranka visada būdavo rašaluota, ir raidės sakiniai "purvini"- rašalas neišdžiūdavo labai greitai. dabar tokios problemos tikrai nėra. tai kol kas džiaugiamės kad mes kairiarankiai thumbup.gif
Atsakyti
As ir mano vyresnis sunus kairiarankiai tongue.gif Tik man niekas dar darzeli neleido rasyti su kaire ,gaudavau per nagus verysad.gif ,o vat visus darbus vistiek nudirbu kairiaja ranka thumbup.gif O sunus raso ir visai graziai rolleyes.gif su kaire
Atsakyti
QUOTE(Basha @ 2008 06 01, 18:57)
Sveikutės,
mano dukrytė kairiarankė, jau nuo kūdikystės pastebėjom, kad visus žaisliukus ima labiau kairia rankyte. Dabar jai virš 3m. Man pačiai tai problemų nesukelia, bet močiūtės reaguoja kaip į kažką baisaus doh.gif sako, kad visi įrankiai, pvz. žirklės ir kt. pritaikyti dešiniarankiams. Dukrytė valgo, piešia kairia ranka, bet dabar mokomes karpyti, tai žirkles duodu į dešinią, nes atrodo kažkaip patogiau.
Gal kas susidurė su panašia situacija? Ar lavinot ir dešinią rankytę?

pastebejom tik tada kai jau piesti pradejo,mazdaug kai buvo keli metukai.seimoje,gimineje ne vieno nera kairiarankio.labai nustebom ,kai pastebejom.galvojom kad laikinai,tai ir su desine treniruodavomes.bet prilipo kaire rolleyes.gif smagiai ziureti kai kerpa biggrin.gif su desine taip letai,nesiseka.o su kaire kaip paima hihihi.gif rolleyes.gif

teisybe ,is senu laiku mociutems kazkodel baisu atrodo kad vaikas viska daro kairia ranka,mums sake ''neleiskit nei rasyti ,nei valgyti su kaire,mokinkit su desine''.nes senesniais laikais ,isskirtiniu neleido buti.kairiarankius mokydavo su desine viska daryti,ir labai drausdavo jai pamatydavo.
Atsakyti
Aš pati kairiarankė, ir mano vyriausiasis kairerankis taip pat... biggrin.gif
Atsakyti
Aš pati kairiarankė, o dėl dukrytės dar neaišku, ima viską su abiem rankom.. smile.gif

Užtad kiek prisikentėjau, močiutė buvo prieš, mokykloj irgi neleisdavo doh.gif
Ir vėliau bulvių ilgokai nemokėjau skusti lotuliukas.gif

Bet dabar džiaugiuosi, kad esu kairiarankė. Ir dėl bjauraus rašo pasiteisinu dėstytojams : "Jūs pabandykit parašyti kairia ranka gražiai" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mejja: 23 vasario 2011 - 21:55
Mantas kažkaip abiem rankom gali viską daryti, tik gal kirpti ir valgyti sunkiau sekasi kaire ranka. O Erika tai tikra dešiniarankė smile.gif
Atsakyti
musu mergyte irgi turi polinki i kaire lotuliukas.gif bet mes neslopinam,nes siaip laikais,manau ne beda ax.gif
Atsakyti
Mano sūnus taip pat kairiarankis. Pas mus giminėj iš mamos pusės dvi tetos kairiarankės. Bet kai aš nemoku su kairia (esu dešiniarankė) - net nežinau kaip vaiką mokinti rašyti, piešti... Man tai atrodo labai sudėtinga... O kai jam įduodu pieštuką į dešinę ranką - tada jis rašo ne iš kairės į dešinę, bet iš dešinės į kairę smile.gif juokingai atrodo, bet visai juokas neima, kai nežinau kaip su tuo susitaikyti... Atsisėdam abu rašyti ar piešti ir nežinau kaip jį pamokinti, kad jam būtų patogiau ir lengviau sad.gif
Gal mamytės dešiniarankės su kairiarankiais vaikais turi kažkokių patarimų, kaip vaiką mokinti? Gal aš per jautriai į tai reaguoju sad.gif
Atsakyti
Mano sunus taip pat kairiarankis ir jokios bedos tame nematau... schmoll.gif ypac, siais laikais. Ir zirkliu, ir parkeriu yra spec. kairiarankiams. Rudeni musu dickis keliaus i pirma klase... rasyti, skaityti ir skaiciuoti jau moka ir nebuvo labai sunku ismokyti, kazkaip tas kairiarankiskumas nesudare mums jokiu problemu. g.gif Jis pats jaucia, kaip geriau pasiimti parkeri, zirkles ir pan. Aisku, raideles ir skaiciukai trupuciuka buna pasvire i kaire puse, bet kairiarankiukams cia daznas atvejis ir as to nesureiksminu.
Atsakyti
noriu mamyciu paklausti ,o kaip jusu vaikuciu kairiarankiu mastymas ax.gif
mums atrodo kad musu sunus truputi atsilieka nuo kitu bendraamziu,kaip kairiarankiui sunkiau viskas.kordinacija,rasymas ( raso pvz 1 atvirksciai,arba nuo apacios,o raides taipat atvirksciai.ir su kalba truputi atsiliekam ax.gif

snd vyras toki dalyka pastebejo,kad sunus karsto vandens taupo ,nes su kaire ranka suka salta vandeni hihihi.gif

puikus puslapis kairiarankiu vaikuciu teveliams

http://www.left.lt/a...t-kairiarankius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 01 gegužės 2011 - 21:16