Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

Aš tai manau, jog maitinimas nei prie ko - prietarai viso labo. Be to, nelabai suprantu, kuo kairiarankiai blogesni už dešiniarankius? Nebent daugeliu atvejų kūrybingesnės asmenybės... 4u.gif
Atsakyti
mes taip pat patenkam į kairiarankių gretas, pas musmočiutė ir dėdė kairiarankiai..pastebėjau kažkur nuo dviejų metukų kad piešia kaire ranka, po to ir valgyt su kaire. neimu į plaučius visai..negalima vaiko traumuot ir sakyt rašyk su desine, prieš gamtą nėra ko kovot..beje, sako kairiarankai būna gabūs ir talentingi (tai as tuo labiau neversiu jo su dešine biggrin.gif )

sunkoka gal bus mokykloj rašyt, bet manau tikrai nesunkiau kaip su dešine verst rašyt smile.gif
Atsakyti
as pati kairiaranke jau nuo gimimo.sunus nuo pat mazens kai pradejo imti tik zaisliukus i rankytes pastebejom kad su kaire jam patogiau.ir iki pat siol dazniau su kaire ranka valgo ar ima ka..mes cia is vis problemos nematom jokios... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smole @ 2009 03 12, 15:55)
nekankinkit vaiku lavindamos desine rankyte. Juk daugelis izymiu zmoniu buvo ir yra kairiarankiai. Mano dukryte taip pat kairiaranke, is pradziu ir as viokiais budais stengiausi vaika pratinti imti daiktus su desine ranka, bet  viskas veltui. Dabar i tai visiskai nekreipiu demesio, juk jokio skirtumo su kokia ranka kas ka daro ,svarbu ,kad butu geras zmogus.

Smole, as patariu jums nekeisti vaiko fiziologijos. Kairiarankiskumas ir desiniarankiskumas priklauso nuo smegenu pusrutuliu tarpusavio veiklos. As esu prigimtinai kairiaranke, kadangi gimiau dar sovietu laikais ir tuo metu mokyklose buvo tarsi uzdrausta buti balta varna, tik reti vaikai naudojo kaire rankyte. O tai yra dvigubas apkrovimas smegenims perorentuoti ranka. As tai labai jauciu ir visada dirbu ka tai, tai tik kaire ranke, o rasau abiem vienodai gerai. Reiskiasi tas treniravimas buvo toks kaip ir nelabai reikalingas. Mazdaug isivaizduokite toki procesa: paimkite veidrodi ir bandykite i ji ziuredama sujungti taskus ant lapo. Tai vat butent tai turi kairiarankis padaryti savo spmegenyse, kad pavirsi desiniarankiu. O tai apsunkinantis procesas. Kazkuri mamyte minejo, jog tai kuribingi zmones, o tai tiesa, nes sia dali /jeigu atsimenu teisingai koordinuoja desinioji smegenu dalis/. Daznai buna kad zmones /jau suauge/ vairuodami automobili neskiria kaires nuo desines, reikia labai gerai pagalvoti i kuria puse sukti, o tai ypac liecia peraukletus kairiarankius. Pavz. man visada reikia pagalvoti kuria ranka rasau, reiskiasi tai desine ir sukama i desine puse. Vat tai jau gyvenimiskas pvz. kada matosi jog smegenys yra subalamutintos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 06 balandžio 2009 - 09:48
Mano didžkis kairiarankis ir kairiakojis biggrin.gif . Visus darbus darbelius daro tik kaire ranka. Kamuolio ir to nemoka spirti dešine koja. Bet aš kažkaip visai nesuku dėl to galvos mirksiukas.gif . Ir aš pati didžiąją dalį darbų darau tik kaire ranka, tai puikiai suprantu ir savo sūnų.
O mano mažiukas dešiniarankis, bet kairiakojis tongue.gif . Kamuolį spiria irgi tik kaire koja.
Atsakyti
QUOTE(Giliamintė @ 2009 03 31, 16:16)
Aš tai manau, jog maitinimas nei prie ko - prietarai viso labo. Be to, nelabai suprantu, kuo kairiarankiai blogesni už dešiniarankius? Nebent daugeliu atvejų kūrybingesnės asmenybės... 4u.gif

Tikrai niekada neauklejau nesiruosiu peraukleti savo vaiko, kad darytu viska desine ranka. Kiek supratau sis skyrelis ne pasiguosti, o pasidziaugti kairiarankiais vaikuciais. Ir tikrai nemanau, kad jie kazkuo skiriasi biggrin.gif
Atsakyti
musiškė irgi kairiaranke. VIena kairiarakė mamyte sako, kad padirbetumeme su kairiarankiais daugiau namie- pamokint linijas, apskritimus, kad jiem lengviau butu... Bet jei abu tevai desniarankiai , tai kad net nežinom kaip mokinti g.gif , nes mes tai nesuprantam kaip jiems patogiau, net supratimo jokio neturiu. Nors iki mokyklos dar du metai, bet dabar kartais baisu pagalvoti kaip reikes "padeti" mokintis rasyti, na gal mokytojos jau daugiau praktikos turi su kairiarankiais nei seniau, belieka to tiketis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukas @ 2009 04 24, 22:39)
musiškė irgi kairiaranke. VIena kairiarakė mamyte sako, kad padirbetumeme su kairiarankiais daugiau namie- pamokint linijas, apskritimus, kad jiem lengviau butu... Bet jei abu tevai desniarankiai , tai kad net nežinom kaip mokinti g.gif , nes mes tai nesuprantam kaip jiems patogiau, net supratimo jokio neturiu. Nors iki mokyklos dar du metai, bet dabar kartais baisu pagalvoti kaip reikes "padeti" mokintis rasyti, na gal mokytojos jau daugiau praktikos turi su kairiarankiais nei seniau, belieka to tiketis verysad.gif

mokinkit pagrindus - o kaip patogiau pasiimti piestuka vaikas pats susigalvos. As pati kairiaranke, tevai abu desiniarankiai, kadangi i darzeli nejau, tai namuose tetis ismoke rasyti smile.gif
Atsakyti
Na aš taip pat neėmiau į galvą, kol nesusidūrėm su problema. Aišku, kad niekada nebuvo net minties versti rašyti dešine, bet jautriai sureagavau, kad mano sūnui sunkiau sekasi rašyti, nei kitiems jo grupės vaikučiams, kurie yra dešiniarankiai. Todėl ir šią temutę susieškojau. Bet dirbam vakarais, lavinam rankutę, atrodo, kad i gerą.

Tiesa, mano mamą mokykloje, senais laikais privertė rašyti dešine ranka, tai ji net žvairuoti ėmė, reikėjo akinukus nešioti, kad ištaisyti regėjimą.
Atsakyti
musu sunelis taip pat kairiarankis.nematau problemu,bent kolkas.darzelyje aukletoja sake labai kruopsciai piesia net spalvina geriau uz desiniarankius.tai nemanau kad bus dideliu problemyciu. biggrin.gif
Atsakyti
musu didzioji ir kairiaranke smile.gif aukletoja sako ji graziai viska daro , bando rasyt liepe lavint rankyte ir nebijot, nes dabar visokios priemones yra pritaikytos kairiarankems tongue.gif
Bet va kai mokini namie tai susiduri su problema pati su savim biggrin.gif as desniaranke:) mokinau rist batu raistelius rodau o ji atvirksciai daro- sako mamyte netaip rodai lotuliukas.gif tai tenka ir man mokintis daryt kaip ji daro, kad ismoktu blush2.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ingutte @ 2009 06 12, 15:40)
musu didzioji ir kairiaranke smile.gif aukletoja sako ji graziai viska daro , bando rasyt liepe lavint rankyte ir nebijot, nes dabar visokios priemones yra pritaikytos kairiarankems tongue.gif
Bet va kai mokini namie tai susiduri su problema pati su savim biggrin.gif as desniaranke:) mokinau rist batu raistelius rodau o ji atvirksciai daro- sako mamyte netaip rodai lotuliukas.gif tai tenka ir man mokintis daryt kaip ji daro, kad ismoktu blush2.gif  thumbup.gif

kas del batu raisteliu - kai maza buvau, mama bande ismokinti kaip desiniarankiai kai risa (as kairiaranke), tai niekaip neiseidavo doh.gif po to parode kita risimo buda, ji iskart ismokau ir iki dabar risu taip raistukus. Geriausia buvo, kai pries pora savaiciu buvau pas tevus ir isvykstant batus risausi - mama pamate, sako, kaip tu cia idomiai batus uzsirisi blink.gif sakau, taigi pati mane ismokei, o ji sako, pati as taip nemoku risti, tai kaip galejau tave ismokinti lotuliukas.gif
Atsakyti