Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas kairiarankis

Sveikutes 4u.gif

As kairiaranke jau 25 metus ax.gif patekau i pirmaja laida, kai jau leido rasyt kita ranka bigsmile.gif taigi mokykloj traumu del rasymu kita ranka neturejau ax.gif

Siaip kairiarankiai nei blogesni nei geresni uz desniarankius, tiesiog
visi daiktai labiau pritaikyti desniarankiams, todel dauguma kairiarankiu
yra itin kurybingi, nes reikia sugalvoti kaip paimti daikta ar pasinaudoti juo, kad butu patogu.

Kas nepritaikyta prie kairiarankiu pasaulio? Pvz tualetinis popierius kabinamas is desines biggrin.gif o jei rimtai, tai atsimenu kaip verkiau kai mokykloj reikejo servetele
nunerti, o po to dar salyka numegzti reikejo... mano mama desniaranke tai niekaip pamokint negalejo, o mokytoja irgi rode tik kaip su desnine nerti ir megzti... sad.gif rasau graziai ir nuo pirmos klases tik su tusinukais biggrin.gif

Siaip dar neprireike man daug spec kairiarankiu daiktu, bet turiu:
bulviu skustuka
zirkles
rasau tik su tusinukais
klaviatura kompui (nes darbe daug spausdinu)
plunksneles tusui (grafikos darbeliams)

Kai isirenginejom buta su vaikinu (jis desnys), tai viska "pritaikem" kairiarankiam:
durys, langai, roletai ideti taip, kad man patogu butu daryti, kelti ir pan., net kaitlente su valdymu kairiarankiams thumbup.gif bet vaikinui taip pat del to nepatogumu nekyla.

Tik ateje sveciai sekundele uztrunka, nes neranda sviesos jungikliu i wc lotuliukas.gif bet net nesusimasto kodel jie kitoj pusej lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ieki2926: 13 vasario 2009 - 19:32
Mano vyriausioji tikra kairiaranke biggrin.gif is pradziu irgi bandem pirkti kairiarankiams pritaikytus daiktus, bet pastebejau kad tai tuscias pinigeliu svaistymas. Ji puikiai kerpa, raso, mezga..o piesia tai isvis fantastiskai. Niekada del to neturejo jokiu kompleksu
Atsakyti
va čia tai GERAS. Net nepagalvojau kad galima būtų taip buitį prisitaikyti prie kairiarnkiškumo, manoji auga būtent tokia, manau teks jai pačiai prisitaikyt prie mūsų- dešiniarankių
QUOTE(ieki2926 @ 2009 02 13, 20:30)
Sveikutes  4u.gif

As kairiaranke jau 25 metus  ax.gif  patekau i pirmaja laida, kai jau leido rasyt kita ranka  bigsmile.gif taigi mokykloj traumu del rasymu kita ranka neturejau  ax.gif

Siaip kairiarankiai nei blogesni nei geresni uz desniarankius, tiesiog
visi daiktai labiau pritaikyti desniarankiams, todel dauguma kairiarankiu
yra itin kurybingi, nes reikia sugalvoti kaip paimti daikta ar pasinaudoti juo, kad butu patogu.

Kas nepritaikyta prie kairiarankiu pasaulio? Pvz tualetinis popierius kabinamas is desines  biggrin.gif  o jei rimtai, tai atsimenu kaip verkiau kai mokykloj reikejo servetele
nunerti, o po to dar salyka numegzti reikejo... mano mama desniaranke tai niekaip pamokint negalejo, o mokytoja irgi rode tik kaip su desnine nerti ir megzti... sad.gif rasau graziai ir nuo pirmos klases tik su tusinukais  biggrin.gif

Siaip dar neprireike man daug spec kairiarankiu daiktu, bet turiu:
bulviu skustuka
zirkles
rasau tik su tusinukais
klaviatura kompui (nes darbe daug spausdinu)
plunksneles tusui (grafikos darbeliams)

Kai isirenginejom buta su vaikinu (jis desnys), tai viska "pritaikem" kairiarankiam:
durys, langai, roletai ideti taip, kad man patogu butu daryti, kelti ir pan., net kaitlente su valdymu kairiarankiams  thumbup.gif bet vaikinui  taip pat del to nepatogumu nekyla.

Tik ateje sveciai sekundele uztrunka, nes neranda sviesos jungikliu i wc  lotuliukas.gif bet net nesusimasto kodel jie kitoj pusej  lotuliukas.gif

Atsakyti
as kairiaranke ir mano dukra kairiaranke, didziausia mano laime, kad atsirado zirkles kairiarankiams thumbup.gif
nes didziausia problema man visa gyvenima buvo kirpti doh.gif
kiti nesuprasdavo, kokios problemos,tik kairiarankiai gali suprasti paprastu buitiniu dalyku pritaikyma mirksiukas.gif
Atsakyti
As pati pusiau kairiaranke..tai yra rasau su desiniaja ranka bet peili visada laikau tik kairiaja smile.gif

Mano mazius gal dar per mazas susivokti bet kai piesia flomasteri gali laikyti ir kairiaja ir desiniaja ranka..gal cia mano genai pasireiskia? Nes as pati savo pusiau kairiarankiskuma paveldejau is savo mociutes-mamos mamos smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

nedarykite is vaikuciu tragediju, kad jie kairiarankiai, as pati esu kairiaranke, ir ka nieko gyvenu, man niekas nemaiso, esu uzaugusi sovietmeciu, darzelyje jo buvo sunku, neleido nei valgyti nei zaisti piesti kairia ranka, uzdejo maiseli ant rankos biggrin.gif biggrin.gif atsimenu kaip siandiena, o as vis vien su kaire darbavausi, tas pats ir mokykloje, bet ka galiu pasakyti neissipleciant i sia tema, palikite vaikiukus ramybeje, jie patys gyvenime atsirink kas ir kaip, nebuvo mano laikais zirkliu kairiarankiams ar kt irankiu ir nieko isgyvenau....siai dienai gerai jau irankiu yra ir man biggrin.gif
p.s. pasakysiu tik viena, kad kairiarankiai protingesni uz desniarankius 4u.gif

sekmes visiems maziukams kurie kairiarankiai.
Atsakyti
Mano vyresnelis kairiariankis. Iki 3 metuku dar vaikas "metesi" - imdavo tai viena, tai kita ranka. Bet veliau tik kaire. Nupirkom zirklutes kairiariankiams, tai zymiai pagrazejo jo karpomis darbeliai, nes zirkliu asmenys nebeuzstoja kerpamos linijos. Dar turim problemu su prisukamais zaisliukais, nes jis sukdamas kaire ranka juos suka i priesinga puse ir pastoviai sugadina biggrin.gif
O mes su vyru esam "abiejarankiai", tik rasom desine, o visa kita galim daryt abiem rankom smile.gif Dabar stebim mazyli, kol kas dominuoja desine rankyte, toliau bus matyt...
Atsakyti
Labuką mamos,mono sūnus irgi kairiarankis. Šitą jau nuo pat kudikystės pastebėjau. Tik kažkodėl darželyje jį bando perauklėti. Jau kiek kartų sakiau auklėtojoms,kad jam geriau su kaire ranka rašyti ir piešti,beto kai valgo-su kaire geriau išeina laikyt stalo įrankius. Tad dabar kartais pats nežino su kuria ranka ką daryti. Beto aš ir vyras esam dešinerankiai,tai sunku tik mokyt rašyt. Šiemet leisim į pirmą klasę,tai net nežinau,kaip mokykloj jam seksis unsure.gif
Atsakyti
Maniškė-kairiarankė smile.gif Nematau tame jokios bėdos-šiaip moka viską daryt ir su dešine rankyte, bet su kaire matau, kad jai patogiau.. smile.gif Ir visai neseniai tik sužinojau, kuris genofondas dėl to kaltas-pasirodo-vyro pusbrolis irgi kairiarankis.. biggrin.gif
Atsakyti
mano dukryte taip pat kairiaranke. nupirkom zirkles skirtams kairiarankiams, rasikli. kazkur skaiciau kad kairiarankiai labai talentingi zmones, tai juokauju, kad turiu talenta namie. siaip jokiu sunkumu del to mums neiskyla, net mociute normaliai reaguoja, nes dvi mano seses taip pat kairiarankes lotuliukas.gif
Atsakyti
ir maniskis kairiarankis smile.gif raso, piesia su kaire, bet valgo su desine g.gif
Atsakyti
bigsmile.gif maniškis ir linkęs viską daryti kairia ranka,bet valgo ir dešine ,matyt dar neapsisprendė matyt lotuliukas.gif Nedarau dėl to problemų bigsmile.gif
Atsakyti