Apie kraujingus vedarus ar dar ten kazka irgi nesu girdejus, o ir skamba kaip patieklas is hell kitchen tikraja prasme
Tilia - turbut vel priklauso kaip kuriam lt kraste ja daro, nes ta kur as zinau (ir deja ragavau, brrrr
) tikrai ne taip, kaip tu rasai - ir to kraujo trilitriaka supildavo
Apie kraujingus vedarus ar dar ten kazka irgi nesu girdejus, o ir skamba kaip patieklas is hell kitchen tikraja prasme
Apie kraujingus vedarus ar dar ten kazka irgi nesu girdejus, o ir skamba kaip patieklas is hell kitchen tikraja prasme
Tai kokio dydzio tas puodas buvo, kad trilitriaka vien kraujo supyle.
Gal tau tik taip pasirode, nes to kraujo tai ant gana nemazo puodo pilasi apie puoduka (bent jau as tokiavalgiau
)
Kiek litru tilpo i ta puoda as nepasakysiu, as tik zinau (ne, nepasirode) kiek to kraujo pildavo, ir tikrai jokiu priedu nededavo, gal koki kaula. na bet ne esme, man shlykstus pats faktas, kad iki to prieidavo zmones, kad krauja virdavo
o dar baisiau, kad kai jau siais laikais ir yra ka valgyti, ir vis tiek kazkas sumastydavo ja valgyti
sakau, man tai is visu tu siaubunu valgymo - tarakonu, kraujo, skorpionu ir pan.
QUOTE(Ode @ 2008 09 13, 07:19)
Juokingai pasirodė lauretos reakcija. Nejau neesi valgius Hematogeno? 
Jei neklystu, tuos patiekalus gamina žemaičiai. Kraujinius vėdarus ir aš labai mėgstu, tik žiauriai seniai valgiau.
Jei neklystu, tuos patiekalus gamina žemaičiai. Kraujinius vėdarus ir aš labai mėgstu, tik žiauriai seniai valgiau.
ir kode taip juokinga?
as vedarus (bulvinius ir kruopinius) valgiau kaip ir mamia pries 100 metu. Ir manes toks patiekalas kazkaip nezavi.
Labas vakaras
Siandien gaminau Giedriaus Shepherd's Pie, oi kaip skanu buvo
gavosi taip kad nieko nei pridursi nei atimsi
QUOTE(laureta @ 2008 09 15, 02:22)
ir kode taip juokinga?
valgyt valgiau, bet kazkaip man nelabai skonis.
Todėl, kad hematogenas su krauju pagamintas
Dėl skonio niekas ir nesiginčija, bet nesuprantu, ko baisėtis tam tikromis gamybos technologijomis ir produktais. Mėsoje irgi kraujo būna, betgi gaminam. O kraujas yra labai maistingas.
QUOTE(Ode @ 2008 09 15, 02:17)
Ai ode geriau nesakytum nors, mes mesa tiesiog kasdien valgom, pabandyk mano vyrui neduot mesos
QUOTE(Ode @ 2008 09 15, 11:17)
Todėl, kad hematogenas su krauju pagamintas 
Dėl skonio niekas ir nesiginčija, bet nesuprantu, ko baisėtis tam tikromis gamybos technologijomis ir produktais. Mėsoje irgi kraujo būna, betgi gaminam. O kraujas yra labai maistingas.
Dėl skonio niekas ir nesiginčija, bet nesuprantu, ko baisėtis tam tikromis gamybos technologijomis ir produktais. Mėsoje irgi kraujo būna, betgi gaminam. O kraujas yra labai maistingas.
LT as dirbau vaistu firmoj. zinau kas yra hematogenas.
o vat su maistu
QUOTE(mamia @ 2008 09 12, 10:15)
Papildyta:
Jo tu juku visokiu buna - ir kraujo sriuba, ir gele ir sakniavaisis, labai panasus i bulve
As sriubos nesu valgius, bet mociute suniui vis kraujines desros parnesdavo, tai vargseliui tekdavo dalintis
o kas va is vyro puses tai jie tokia pilvapleve verda - as net nezinau kaip tai tiksliai vadinasi, bet visai skanu - balta, is vienos puses koreta, netrapi bet lengvai kramtosi,,
Man atrodo jamaikieciai irgi ta dali valgo
Na bet gal griztam prie labaiu valgomu ir skaniu dalyku
Na bet gal griztam prie labaiu valgomu ir skaniu dalyku
Sveikutes, kazkada, gan senokai klausiau, gal kas koki gera kibinu ar mesos pyragaiciu recepteli zinot.. bet taip ir nesulaukiau atsakymo...
Taigi radau receptuka internete ir pati ishbandziau
Labai skaniai gavosi
Tai nusprendziau ir su jumis pasidalinti.
Tesla:
700g miltu
200g sviesto
150g grietines
3 kiausiniai (vienas kibinu aptepimui)
druskos pagal skoni
Idaras:
150g kiaulienos (ash dariau puse kiaulienos farsho, puse jautienos)
150g svogunu (pakepintu aliejuje)
prieskoniu ir siek tiek vandens(apie 0,5 stiklines) kad mesa butu sultinga (ash pyliau tik labai mazai, tikrai maziau nei puse stiklines, bet skaiciau kad daugelis visai nepila..)
grietine ir kiausinius isplakti, sviesta issukti iki purumo. i sviesta sudeti grietine su kiausiniais, deti miltus ir minkyti, kol nustos lipti prie ranku,BET tesla neturi buti labai kieta. Isminkyta tesla suskirstyti i 20 gabaliuku ir padeti i saldytuva 1 val. (ishminkyta teshla idejau i inda ir laikiau shaldytuve 30min po to suskirsciau i mazucius gabalelius)
Po to paruosti idara, tesla iskocioti arba rankomis isspaudyti apvalius blunukus (kociojau teshla ir naudojau lekshtute, kad visi pyragaiciai vienodo dydzio gautusi) deti idara, krastus suspausti ir uzraityti, kad gautusi kaip virvele. Sudejus i skarda pries kapant aptepti kiausinio plakiniu, kepti 200C orkaiteje kol graziai apgelsta ir paskrunda.
Ash dariau su 4 skirtingais ydarais:
1. su farshu ir keptais svogunais
2. su keptais grybais ir svogunais
3. su Frankfurto deshrele viduje (mano mazoji jas dievina, tai shitas jai labaiusiai patiko ir forma jo tokia kaip lazdeliu gaunasi, nes deshrele 'ivinuojau' i teshla)
4. su varshke (varshke ishtryniau su cukrum ir shaukshkteliu grietines, kad sultindesnis ydaras butu)
Jeigu kas netingit teshlos kocioti, galit pabandyti, tikrai skanu
Taigi radau receptuka internete ir pati ishbandziau
Tesla:
700g miltu
200g sviesto
150g grietines
3 kiausiniai (vienas kibinu aptepimui)
druskos pagal skoni
Idaras:
150g kiaulienos (ash dariau puse kiaulienos farsho, puse jautienos)
150g svogunu (pakepintu aliejuje)
prieskoniu ir siek tiek vandens(apie 0,5 stiklines) kad mesa butu sultinga (ash pyliau tik labai mazai, tikrai maziau nei puse stiklines, bet skaiciau kad daugelis visai nepila..)
grietine ir kiausinius isplakti, sviesta issukti iki purumo. i sviesta sudeti grietine su kiausiniais, deti miltus ir minkyti, kol nustos lipti prie ranku,BET tesla neturi buti labai kieta. Isminkyta tesla suskirstyti i 20 gabaliuku ir padeti i saldytuva 1 val. (ishminkyta teshla idejau i inda ir laikiau shaldytuve 30min po to suskirsciau i mazucius gabalelius)
Po to paruosti idara, tesla iskocioti arba rankomis isspaudyti apvalius blunukus (kociojau teshla ir naudojau lekshtute, kad visi pyragaiciai vienodo dydzio gautusi) deti idara, krastus suspausti ir uzraityti, kad gautusi kaip virvele. Sudejus i skarda pries kapant aptepti kiausinio plakiniu, kepti 200C orkaiteje kol graziai apgelsta ir paskrunda.
Ash dariau su 4 skirtingais ydarais:
1. su farshu ir keptais svogunais
2. su keptais grybais ir svogunais
3. su Frankfurto deshrele viduje (mano mazoji jas dievina, tai shitas jai labaiusiai patiko ir forma jo tokia kaip lazdeliu gaunasi, nes deshrele 'ivinuojau' i teshla)
4. su varshke (varshke ishtryniau su cukrum ir shaukshkteliu grietines, kad sultindesnis ydaras butu)
Jeigu kas netingit teshlos kocioti, galit pabandyti, tikrai skanu
Ir as panasius dariau, tik kad nereiktu terliotis su tesla, pirkau saldyta - Goya saldyti paploteliai empanadoms...Ir as kepiau aliejuje. Dariau su vistiena ir su mozarelos lazdelemis ir kumpiu. Zinokit labai siaip patogu - 15min ir gatava!
Juk idarui gali naudoti viska, ka tik turi.
O dar neseniai gaminau cili su baklazanu. Gavosi super, baklazano as siaip nemegstu, bet drauge atnese teko sumastyti ka nors.
Reikia 1,5lb jautienos (skirtos "letam virimui")
Nemazo baklazano
3 saukstai cili pipiru (is tiesu tai priklauso, kaip astriai megstate)
1 saukstas maltu juoduju pipiru
1/4 puodelio trinto oregono
1 saukstas maltos paprikos
2 puodeliai vandens
3 kubeliai jautienos bulijono
6oz pomidoru pastos
3 saukstai miltu
1 saukstas druskos
Jautiena pjaustome kubeliais, dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. APkepiname maisant kol parus, tada dedame pipirus, cili, paprika ir oregona ir dar pakepame maisydamos.
Viska sudedame i puoda (raso "slow cooker" bet as dariau paprastam).
I keptuve supilame vandeni ir dedame buliono kubelius, maisome kol jie istirps ir tada viska supilame i puoda. Dedame kubeliais pjaustyta baklazana, pomidoru pasta. Jei per mazai skyscio, galima dar ipilti siek tiek vandens (tik ne per daug).
Jei esate pasiruose virti 6-8 val, palikite maza ugni; jei turite maziau laiko - 3-4val, virkite ant didesnes. Kadangi viriau paprastam puode, pirmiausia uzdengiau folija ir tada jau dangciu, kad viskas liktu puode.
Pabaigoje, kai cili beveik gatavas, reikia uzsijoti miltus ir sudeti druska. Cia kad cili butu tirstas. As kadangi neturejau sietuko, tirstinau krakmolu.
Buvo labai skanu
O dar neseniai gaminau cili su baklazanu. Gavosi super, baklazano as siaip nemegstu, bet drauge atnese teko sumastyti ka nors.
Reikia 1,5lb jautienos (skirtos "letam virimui")
Nemazo baklazano
3 saukstai cili pipiru (is tiesu tai priklauso, kaip astriai megstate)
1 saukstas maltu juoduju pipiru
1/4 puodelio trinto oregono
1 saukstas maltos paprikos
2 puodeliai vandens
3 kubeliai jautienos bulijono
6oz pomidoru pastos
3 saukstai miltu
1 saukstas druskos
Jautiena pjaustome kubeliais, dedame i ikaitinta keptuve su aliejumi. APkepiname maisant kol parus, tada dedame pipirus, cili, paprika ir oregona ir dar pakepame maisydamos.
Viska sudedame i puoda (raso "slow cooker" bet as dariau paprastam).
I keptuve supilame vandeni ir dedame buliono kubelius, maisome kol jie istirps ir tada viska supilame i puoda. Dedame kubeliais pjaustyta baklazana, pomidoru pasta. Jei per mazai skyscio, galima dar ipilti siek tiek vandens (tik ne per daug).
Jei esate pasiruose virti 6-8 val, palikite maza ugni; jei turite maziau laiko - 3-4val, virkite ant didesnes. Kadangi viriau paprastam puode, pirmiausia uzdengiau folija ir tada jau dangciu, kad viskas liktu puode.
Pabaigoje, kai cili beveik gatavas, reikia uzsijoti miltus ir sudeti druska. Cia kad cili butu tirstas. As kadangi neturejau sietuko, tirstinau krakmolu.
Buvo labai skanu









