Man tie šokoladinian kiaušiniai labai gražūs ir skaniai atrodo, ypač su lazdynų riešutais- bet kai yra toks platus pasirinkimas tų visokių šokoladinių kiaušinių pardėse, su visokiais navarotais, tai man kažkaip nekyla ranka pačiai gaminti- jaučiau man gautųsi prasčiau nei pirktiniai- tai ir nekyla ranka.. Nes bijau, kad nemokėsiu gerai išlydyti šokolado- tai tik sugadinsiu...nes niekad nelydžius kietiems pateikalams, kaip tie kiaušinukai- o tik karštą šokoladą gaminus.. Paskui dar per minkštas gausis koks... Jei bus atliekamo laiko gal pabandysiu- kaip užplauks...
O šiaip šiom velykom planuoju:
Kepti tą vadinamą Kelmą..- iš veršienos šinkauliukų..
Virti mėsos vyniotinį.
Daryti keptų-tarkuotų morkų- silkės mišrainę
Daryti burokėlių pupelių mišrainę
Dar kokią nors mišrainę
Įdarytus šprotais ar kuo kitu kiaušinius, ant kurių uždėtos pomidorų puselės- kaip grybų kepurėlės- na tokia raudonikių imitacija

Arba paprasčiausiai įdarytus pomidorus bei agurkus
Kepti paštetą pailgoje skardelėje, ir aptraukti jį drebučiais - kad puošniau atrodytų.. Į drebučiuws įšaldyti dekoracijas iš koncervuotų paprikų, miniatiūrinių koncervuotų agurkėlių, morkyčių, svogūniukų, įšaldant keliose vietose ir tikrų mėlynų žibučių dėl grožio- kažkada girdėjau, kad jos nuodingos, bet senose recptų knygose puikuojasi net žibučių sirupo receptas- iša daugybės tikrų žibučių

- tai keli žiedeliai įšaldyti į želė manau nepakenks- jei tik gražiai atrodys ir spalvos nepraras ar formos..
Pirkti baumkucheną
Daryti želė kiaušinius su purškiama grietinėle- o flakonėlį papuošti kuo velykišku- kad nesimatytų visų užrašų, ir šventiškiau ant stalo atrodytų..
-arba daryti želė tortą- kaip išeis- pagal nuotaiką..
-jei nedarysiu želė torto- nusipirkti velykišką tortuką..
Velykinis sūris pascha- jei jėgų užteks gaminti tiek daug
Keksinė vištytė apdėta ryškiais saldaininiais margučiais ir visokiais pirktiniais margučių pavidalo ryškiais dražė...- irgi, jei nebūsiu labai pavargusi tuo metu, ir jei saldumynų neatrodys per daug..
Sviestinis avinėlis- padarytas iš sviesto, įv kurį įtrinsiu įvairių džiovintų žolelių- krapų, petr., kt. prieskonių, džiov. prieskoninių daržovių ir pan.
Naminė bulka (banda, atsiprašau už netobulą liet. k.)
Gira- naminė
karšti virti kiaušiniai- margučiai- dažyti sv. lukštais
Ir daugiau, kol kas nieko- ir iš šitų jaučiu daug ko negaminsiu, kad netektų išmesti pusė viso maisto- nes gali būti per daug- nebent visko po trupinėlį gaminti- bet taip kažkaip sunku nutaikyti..
Tema buvo receptai, bet man įdomu ką kiti gamina, tai ir aš parašiau, kad ir be receptų- o ir pati daug ką naujo darysiu, tai ir receptų neturiu, o tik viziją..