atnaujinu temą, tik ne šią pradėtą tęsiu, o savo klausimą užduodu:
gal kas žino kuomet ežiai veda vaikus? vakar vieną gelbėjom iš mikrorajono, bet tik šiandien gavome mintį, kad galėjo vaikučių turėti, galėjo būti patelė, o mes nunešdami į pamiškę galėjome pakenkti tik...
bet norai buvo geri... jis laisvai galėjo papulti po mašina ar šiaip žūti... jis toks mielas, nesiriečia į kamuoliuką
nebijo praktiškai... gal žmonių augintas, gal kaip... na bet radome ne dieną, o beveik jau naktį, šuniukas rado...
gal kas žino kuomet ežiai veda vaikus? vakar vieną gelbėjom iš mikrorajono, bet tik šiandien gavome mintį, kad galėjo vaikučių turėti, galėjo būti patelė, o mes nunešdami į pamiškę galėjome pakenkti tik...

QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 03, 16:52)
atnaujinu temą, tik ne šią pradėtą tęsiu, o savo klausimą užduodu:
bet norai buvo geri... jis laisvai galėjo papulti po mašina ar šiaip žūti... jis toks mielas, nesiriečia į kamuoliuką
nebijo praktiškai... gal žmonių augintas, gal kaip... na bet radome ne dieną, o beveik jau naktį, šuniukas rado...

Mes pries metus pansia situacija turejom, vaziavom is laidotuviu maniskio mociutes, jau pritema buvo (birzelio menesi) pamate kazka judancio ant kelio, maniskis islipu ir rado dideli Ezi, pasiemem parsivezem namo, nes pabijojom kad vel iseis i gatve ir suvesins, be to jau turejau patikties su eziais,nes du maziukus eziukus esu auginus kaip ju mama suvazinejo.
Ezys isikure musu spintoje, o ryte atsikele radom nebeviena dideli ezi, bet Ezi su 4 mazasi eziukais. Koki pusdieni eziene nelabai norejo maziuku prisileisti, paskui apsiprato ir pradejo juos maitinti. Uz triju dienu isvezem juos i sodyba savo, ikurdinome ir sekmingai uzaugo visa seima, dar dabar uzsuka pas mus.
mes kai atsinešėm į namus, tai virtuvėje nepaleidom, nes šuniukas ir šiaip... prisiklausius, kad jie būna ir pasiutligės nešiotojai... tai virtuvėje dėžutėje jis nevalgė nieko, tai nunešėm į balkoną, jis pats išlipo iš tos dėžutės ir nervingai lakstė po balkoną, iš dangtelio išpylė tą pieną...
nu tai nutarėm išnešti, paleisti, kad nebekamuoti... dėžutėje jis užsisupo ar kaip, nes prisikakino skystai...
didelis jis palyginus buvo...
na yra kaip yra, mikrorajone jam ne kaip gyvenimas manau irgi baigtųsi
neseniai katė suvažinėta, o ji juk vikresnė... laksto kaip galvijai su mašinomis, nežiūri namų zona ar ne...
va

va

Allur, niekosau istorija
kokistais ežienių gimdymo centras pas Jus gavosi
Sodyboj mane dažnai išgasdina ežiai.. kai temsta arba jau sutemus kai pradeda kažkas šlamėti kur sode ar avietyne, tai atrodo kaip minimum šernų tabūnas, nueinu drebančiom rankom su žibintuvėliu- ežys
ir kaip atrodo įmanoma, kad toks mažas padaras tiek triukšmo sukeltų. Kokio jie visi skirtingo charakterio- esu turbūt visus apylinkių ežius bent trumpam į trobą fotosesijai atsinešus, tai kaikurie bailūs, įsitempę, pukši tik ir duria, kiti nebijo, nu vienas toks "rankinis" yra, kad paėmus net nesusiriečia kamuolin- žiūri tiesiog į akis, pilvuką glostyt duoda
Po dėmesingo ežių stebėjimo priėjau išvados, kad ežys - tai pelės ir šerno hibridas

Sodyboj mane dažnai išgasdina ežiai.. kai temsta arba jau sutemus kai pradeda kažkas šlamėti kur sode ar avietyne, tai atrodo kaip minimum šernų tabūnas, nueinu drebančiom rankom su žibintuvėliu- ežys

QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 11, 20:26)
mes kai atsinešėm į namus, tai virtuvėje nepaleidom, nes šuniukas ir šiaip... prisiklausius, kad jie būna ir pasiutligės nešiotojai... tai virtuvėje dėžutėje jis nevalgė nieko, tai nunešėm į balkoną, jis pats išlipo iš tos dėžutės ir nervingai lakstė po balkoną, iš dangtelio išpylė tą pieną...
nu tai nutarėm išnešti, paleisti, kad nebekamuoti... dėžutėje jis užsisupo ar kaip, nes prisikakino skystai...
didelis jis palyginus buvo...
neseniai katė suvažinėta, o ji juk vikresnė... laksto kaip galvijai su mašinomis, nežiūri namų zona ar ne...
va

va

Ežiams negalima duoti pieno, jie nuo su suviduriuoja ir subloguoja
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 16, 16:12)

nu bet taikliai, klausyk

Ačiū už įvertinimą, mes patys nuo šito "atradimo" iškritom

Sveiki,
na mes irgi priglaudėme penkis našlaitėlius ežiukus vakar
Radome juos užvakar botanikos parke Vėtros, savo šunytės, dėka... Ji užuodė kažką krūmuose ir atvedė mus prie mažulyčio ežiuko
Iš pradžių aš šunę nutempiau tolyn nuo mažylio, bet paskui pamačiau dar tris ežiukus ropinėjančius ant takelio
Tai jau privertė susirūpinti, nes tokie maži ežiukai negali dienos metu ant takelio ropinėti... Aš juos paėmiau su skepetaite ( kad žmogaus kvapo neliktų. Tada dar nežinojau, kad jie našlaičiai) ir įkėliau į krūmus prie kito ežiuko. Vakar važiavau su dviračiu pro tą pačią vietą, tai jau pulkas poilsiautojų buvo vargšelius apspitę. Jiems buvo labai gražu, kad tokie mažyčiai padarėliai ropinėja patys vieni, alkani, be mamos. Vienas ežiukas šliaužiojo pervažiuota kojyte prie šiukšlinės. Žinoma, aš neiškentus atsinešiau dėžutę ir parsinešiau visus namo
Dabar su mama nelengvą rūpestėlį turime...
Iš pradžių nežinojome, kad jiems negalima duoti karvės pieno, nes su ežiukais dar nebuvome taip artimai susidūrę
Tik šiandien ryte perskaičiau internete, kad galima duoti tik pieno pakaitalą katėms arba ožkos pieną... Kažin ar jiems nieko blogo neatsitiks, kad gavo karvės pieno vakar vakare? Ir ką dar tokiems mažučiams galima duoti?
Mes davėme jautienos faršo (žalio), ar jis nepakenks? Gal dabar prieš duodant reikia jį išvirti? O iš kur musių gauti?
Aš jų tiek neturiu iš kur prigaudyti. Karvių, arklių, kuriuos būna apspitę įvairūs mašalai aplinkui nėra
Man kuo toliau, tuo daugiau klausimų kyla
Na, bet šiandien ar rytoj vakare keliausime pas veterinarą dėl šlubo ežiuko kojytės ir visų ežiukų maitinimo pasikonsultuoti. Gal kas paaiškės
P.S. atsiprašau, jei ką nerišliai parašiau
na mes irgi priglaudėme penkis našlaitėlius ežiukus vakar

Man kuo toliau, tuo daugiau klausimų kyla

P.S. atsiprašau, jei ką nerišliai parašiau