Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip parsivežti naująjį šeimos narį?

QUOTE(Kotia @ 2008 06 09, 18:58)
Tu 100 procentų tikra, kad - neduok Dieve - per jūsų kelionę nebus avarijos? Ir tada nuo smūgio neišlaikysi tu vaiko rankose - net 50 km greičiu važiuojant, 3 kg vaikas pradeda sverti virš 100 kg, ir paskui sau aiškinsites, kad mašina dvivietė. Žinoma, greičiausia viskas bus ok, ir laimingai davažiuosit - bet šiuo metu idiotų gatvesė - tūkstančiai, ir visko gali būti. O vaikų ne šimtą turbūt norėsit turėti, kad vieną - kitą negaila būtų prarasti, ane?

aisku 100% nieks nera tikras..gali visko atsitikti.bet masina kaip minejau dviviete,ant stogo gi vaiko su ta kedute neuzkelsi...kazkaip grisim...
Atsakyti
Autokėdutės yra puikiausiai pritaikytos kūdikiams nuo pat gimimo ir visiškai saugios. Jų būna ir su specialiais įtvarais naujagimio galvytei. O tvirtinti reikia ant galinės sėdynės taip, kad vaikiukas būtų veidu į galinį stiklą. Taip vežtis vaiką yra saugu.

O tėvai, kurie karksi, kad jiems "baisu žiūrėti", kaip vaikai sėdi tose kėdutėse ar kuriems "gaila" vaiką ten sodinti, mano manymu, paprasčiausiai stokoja atsakomybės ir sveiko proto. Šiuo klausimu esu kategoriška.
Atsakyti
Šios kėdutės gal ir gerai, bet mano mažius joje labai jau nenori sedėti, tikriausiai jam labai nepatogu, jau po pusvalandžio kelionės jis pradeda zirti ir blašktyis, kol galiausiai aš turiu jį paimti ant rankų g.gif Kažkaip jis man susirietęs ir sulinkęs toj kėdutėje, bet ką padarysi, saugumas svarbiau
Atsakyti
QUOTE(drugelisxxx @ 2008 06 10, 10:58)
Šios kėdutės gal ir gerai, bet mano mažius joje labai jau nenori sedėti, tikriausiai jam labai nepatogu, jau po pusvalandžio kelionės jis pradeda zirti ir blašktyis, kol galiausiai aš turiu jį paimti ant rankų g.gif Kažkaip jis man susirietęs ir sulinkęs toj kėdutėje, bet ką padarysi, saugumas svarbiau

mano vienai draugei tas pats buvo...sako sedi toks vargsiukas susikuprines,sulinkes visas...atrodo kad kankinasi tok kedutej labai...maziukas dar,sunku sedet jam,nemoka dar tai ir kuprinasi.. 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 06 10, 12:52)
mano vienai draugei tas pats buvo...sako sedi toks vargsiukas susikuprines,sulinkes visas...atrodo kad kankinasi tok kedutej labai...maziukas dar,sunku sedet jam,nemoka dar tai ir kuprinasi.. 4u.gif

Tai gal vaikas netaisyklingai įdėtas į tą kėdutę?

Ir dar yra toks dalykas, kad kūdikis labai jaučia mamos nuotaikas. Ir jeigu mama verkšlena, koks jis "vargšiukas" ir kaip jam "sunku" ten sėdėti, tai nenuostabu, kad ir vaikui nepatinka kėdutė.
Atsakyti
Po to, kai buvom pateke i didele avarija su lievaturna kedute, kuri islakste i sipulius kartu su automobiliu, bet vaika kazkiek spejo apsaugoti (bent jau gyvas liko), visada vezioju vaikus tik kokybiskose autokedutese. O jei kuris mazas imdavo zysti kedutej, tai pagalvodavau- kas man svarbiau- nezyziantis vaikas ar GYVAS vaikas. Ir jokiu budu kelioneje is kedutes neisimdavau. Galima sustoti, pavaikscioti su vaiku ant ranku, kad nusiramintu. O masinoje- i kedute vel.

Po kiek laiko vaikai suprantanta, kad tokios taisykles, kad kitaip nebus. Ir nebeprotestuoja.
Atsakyti

yra specialus ideklai i kedutes naujagimiams.
galu gale, kol kedute didoka, galima po uzpakaliu pakloti sulankstyta ranksluosti.

o del zyzimo... pasakyk, po kiek laiko zysti pradeda nemiegantis lovyteje paguldytas naujagimis?
Atsakyti
visada pati seguosi saugos diržą ir nei minties neturėjau vaiko be kėdutės vežiot- pradedant važiavimu namo iš gimdymo namų. dabar jam aštuoni ir jis jokiom sąlygom nesutinka neprisegtas važiuoti biggrin.gif o dėl zirzimo- man rodos, vaikai labai anksti ir labai greit suvokia, kokiom sąlygom apsimoka zirst, o kokiom - neverta jėgų eikvot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 06 10, 13:02)
O jei kuris mazas imdavo zysti kedutej, tai pagalvodavau- kas man svarbiau- nezyziantis vaikas ar GYVAS vaikas. Ir jokiu budu kelioneje is kedutes neisimdavau. Galima sustoti, pavaikscioti su vaiku ant ranku, kad nusiramintu. O masinoje- i kedute vel.

drinks_cheers.gif Mano mazoji nuo pat is vis tik paguldyta i kedute imdavo klykti ir taip iki kol pervargusi uzmigdavo, arba sustodavau trumpam iskeldavau ir nuramindavau. Bet tai nebuvo priezastis veziotis vaiko ant ranku schmoll.gif Ir dabar ner baisiai patenkinti vaikai kai reikia ilgus atstumus vaziuoti, bet tai normalu, kad jiems sunku tiek laiko vienoj vietoj issedeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija23: 10 birželio 2008 - 14:28
sveiki...

tai jus man pasakykite i kuria puse reikia atsukti kedujei, jei ja tvirtini prie priekines sedynes... nes kiek maciau Lietuvoje vaikas atsuktas i prieki, bet siuo metu gyvenu norvegijoje, tai cia visos kedutes beisimties yra atsuktos i kita puse smile.gif musu automobilyje yra priklijuotas zenkiukas, jau gamyklinis, kad vaiko kodute turi buti i prieki atsukta... vaiko gyvyve svarbesnei nei kazkokiu norvegu istatymai... gal kas zinote tiksliai....
Atsakyti
QUOTE(imbezille @ 2008 06 10, 19:40)
sveiki...

tai jus man pasakykite i kuria puse reikia atsukti kedujei, jei ja tvirtini prie priekines sedynes... nes kiek maciau Lietuvoje vaikas atsuktas i prieki, bet siuo metu gyvenu norvegijoje, tai cia visos kedutes beisimties yra atsuktos i kita puse smile.gif musu automobilyje yra priklijuotas zenkiukas, jau gamyklinis, kad vaiko kodute turi buti i prieki atsukta... vaiko gyvyve svarbesnei nei kazkokiu norvegu istatymai... gal kas zinote tiksliai....

Jeigu tai kėdutė-nešynė naujagimiui, tai ji VISADA turi būti atsukta į galinį stiklą. Kitaip smūgio metu oro pagalvė gali užmušti kūdikį unsure.gif Didesnio vaiko kėdutė tvirtinama atsukta į priekį. O tvirtinti prie priekinės sėdynės apskritai yra nesaugu. Tai pati nesaugiausia kelieivio vieta automobilyje. Pagalvokite, ar tikrai verta joje vežioti kūdikį.
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 06 10, 13:22)
Tai gal vaikas netaisyklingai įdėtas į tą kėdutę?

Ir dar yra toks dalykas, kad kūdikis labai jaučia mamos nuotaikas. Ir jeigu mama verkšlena, koks jis "vargšiukas" ir kaip jam "sunku" ten sėdėti, tai nenuostabu, kad ir vaikui nepatinka kėdutė.

nei mama verkslendavo prie jo nei ka...tiesiog mate kad jam labai nepatogu sedet toj kedutej.kai dar vaikiukas sedet pats nemoka,tai suprantama kad sedejo knupscias ir susikuprines toj kedutej..tai masinoj ji su lopsiu visada vezioja,kad maziukas gulet galetu ir nesikuprintu..
Atsakyti