Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikalingi vaikai?

QUOTE(Medinis @ 2008 06 30, 11:13)
Ar gali noras nebūti atsakingu ir būti ta priežastis, kodėl vaikų yra nenorima?
Juk čia jau pats renkiesi - prisiimti atsakomybę ar ne. Jei nemanai, kad sugebėsi būti atsakingas už vaiką, jei manai, kad ta atsakomybė pablogins tavo gyvenimo sąlygas - tai ir yra atsakymas, kodėl vaikų mažėja.

Faktas.
Atsakyti
kodėl vaikų mažėja.

[/quote]

Gal vis dėl to dėmesį reikėtų skirti ne dar nesamiems vaikams, o pasirūpinti gyvenančiais čia ir dabar. Vaikų namai pilnėja, o mes bandom rasti atsakymus, kaip padaryti, kad vaikų būtų daugiau. Tegu tas vaikas būna vienas, bet laimingas.
Kas žino, kiek vaikų reikia turėti? Ar reikia gimdyti tiek kiek fiziškai pajėgi jų pagimdyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve123: 30 birželio 2008 - 10:57
QUOTE(salve123 @ 2008 06 30, 11:51)
Kas žino, kiek vaikų reikia turėti?  Ar reikia gimdyti tiek kiek fiziškai pajėgi jų pagimdyti?

Aš įsivaizdavau, kad į tuos klausimus būtent jūs ir atsakysit... Jei vaikai gimdomi tam, kad išreikšti savo meilę jiems, tai čia turi būti ir atsakymas, tik aš jo negaliu suprasti. Bet tai galite padaryti jūs.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 30, 12:07)
Aš įsivaizdavau, kad į tuos klausimus būtent jūs ir atsakysit... Jei vaikai gimdomi tam, kad išreikšti savo meilę jiems, tai čia turi būti ir atsakymas, tik aš jo negaliu suprasti. Bet tai galite padaryti jūs.

Aš iš esmės nepritariu pačiai klausimo formuluotei. Ką reiškia kam reikalingi vaikai? Reikia įvardinti konkrečius tikslus? Nu neturiu jokių, juo labiau savanaudiškų tikslų, kurie bus įgyvendinti gimus vaikui. Kai kalbėjau apie meilę, tai kalbęjau apie tai tai ką aš turiu pagimdžiusi.
Realybė, kuria taip dažnai remiatės jums įrodo akivaizdų faktą, jog vaikai gimsta. smile.gif Stop. Nuo čia ir pradėkime. Gimė, vadinasi jau yra ir atitinkamos šio fakto pasekmės: tenkinti vaiko poreikius ir ne bet kaip, o taip, kad jie atitiktų vaiko interesus, o ne mano norus, poreikius, įgeidžius ir pan. Kadangi aš į vaiką žiūriu ne per lenteles, skaičius ir visokius kitokius statistinius duomenis, o per jo poreikius, man kiekybiniai rodikliai nesvarbūs. Vat. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 06 30, 12:56)
Aš iš esmės nepritariu pačiai klausimo formuluotei.  Ką reiškia kam reikalingi vaikai? Reikia įvardinti konkrečius tikslus?

Aišku tai jau grįžimas diskusijoje atgal. Aš daug tikėjausi iš meilės krypties.
Konkrečiai jums pradinis klausimas toks - "kodėl jūs nutarėte turėti vaikų"?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 30, 13:04)
Aišku tai jau grįžimas diskusijoje atgal. Aš daug tikėjausi iš meilės krypties.
Konkrečiai jums pradinis klausimas toks - "kodėl jūs nutarėte turėti vaikų"?

Sūkureme su vyru šeimą ir abipusiu sutarimu nusprendėme, kad galime prisiimti atsakomybę ir turėti vaikų. Dievai žino iš kur tas noras turėti vaikų, gal čia prigimtiniai dalykai? smile.gif

Gal galite ir jus atsakyti į ta patį klausimą? smile.gif

Papildyta:
Vaikas yra žmogus. Taigi, kam reikalingas žmogus? smile.gif Tai klausimas į kurį niekas nežino atsakymo. Dėl tos priežasties ir klausimas kam reikalingas vaikas? nesulauks konkretaus atsakymo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve123: 30 birželio 2008 - 12:35
QUOTE(salve123 @ 2008 06 30, 13:33)
Vaikas yra žmogus.  Taigi,  kam reikalingas žmogus? smile.gif  Tai klausimas į kurį niekas nežino atsakymo. Dėl tos priežasties ir klausimas kam reikalingas vaikas? nesulauks konkretaus atsakymo.  smile.gif

Galbūt ir taip, gal tai jau per sunku. Bet galime pabandyti pagalvoti apie klausimą - kodėl vieniems reikia 5 - 8 vaikų, o kitiems užtenka 1-2.
Ir kodėl visuomenei tampant turtingesniai vaikų skaičius mažėja.
Matot, jei noras tuirėti vaikų būtų prigimtinis, tai jis nepriklausytų nuo žmogaus išsilavinimo ir materialinės padėties. Beje paradoksas - kuo materialinė padėtis geresnė, tuo mažiau vaikų. Taigi prigimtinius dalykus įtakoja aplinka. Ir tas įtakojimas turi gana aiškiai išreikštas tendencijas. Apie jas ir diskutuojame.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 06 30, 11:39)
Ir nesu prieš vaikų mažėjimą dėl to, kad galimi tėvai suvokia negalėsiantys pasirūpinti vaiku. O vat, jei priežastis komforto sumažėjimas, tuomet jau ne visai gerai...,

o kas tamstai suteike igaliojimus spresti kada, kuris atvejis yra? Tu gal gyveni tu zmoniu gyvenimus ir todel gali pasakyti - va va sitie, jie vaiku nusprende netureti, nes nori komforto
Ar cia visi turi spresti pagal tavo gyvenimo supratima tureti jiems dar vaiku ir ne, o jeigu, tai kokia viso to priezastis
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 30, 13:50)

Ir kodėl visuomenei tampant turtingesniai vaikų skaičius mažėja.

Gal todėl, kad tokia visuomenė ne tik turtingesnė, bet ir atsakingiau suvokia kas yra vaikai.

Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2008 06 30, 13:59)
Ar cia visi turi spresti pagal tavo gyvenimo supratima tureti jiems dar vaiku ir ne, o jeigu, tai kokia viso to priezastis

Jokiu būdu niekas neturi spręsti pagal mano supratimą. smile.gif Aš tik diskutuoju ir į nieką asmeniškai jokių nuorodų nedarau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 06 30, 14:28)
Gal todėl, kad tokia visuomenė ne tik  turtingesnė, bet ir atsakingiau suvokia kas yra vaikai. 

Tai kas tada yra vaikai... Kažkokia nebesąmonė gaunasi...
Klausimas nekiltų, jei iš tiesų žmonės nespaustų kitų žmonių turėti vaikų. Pradžioje - "tai kada jau mažylis?", vėliau - "vieno negana, būtinai kito reikia"... ir tt. Manęs tai nenervina ir neveikia, tačiau nesuprantamos priežastys - ar aš tiesiog nežinau kaip gera yra turėti daugiau vaikų, ar tie žmonės nori, kad man būtų blogiau ir todėl spaudžia.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 30, 14:31)
Tai kas tada yra vaikai... Kažkokia nebesąmonė gaunasi...
Klausimas nekiltų, jei iš tiesų žmonės nespaustų kitų žmonių turėti vaikų.

ar tie žmonės nori, kad man būtų blogiau ir todėl spaudžia.

Spaudimas yra, bet kaip ir sakėte: tai neveikia smile.gif
Sutinku, noras, kad kitam būtų blogiau populiarus, bet šiuo atveju jis ir lieka noru. smile.gif
Atsakyti

"Ai, kam tau tas vaikas, gyvenkit be vaikų!" Čia jau tada, kai jų nesusilauki ir pasakai, kad įsivaikinsi.

Aplinkiniai visada turi ką pasakyti.

Papildyta:
Girdėjau senus žmones sakant, kad vaiko netekus negalima verkti, nes gali susilaukti kito. Gal todėl reikalingas ne vienas vaikas. Kad save apsaugoti. Nuo neturėjimo.
Atsakyti