Prieauglis,gimstamumas...neverta sukt sau dėlto smegenų...žmonės jau nukariavo Žemę...skaičiai jau nebesvarbūs...tik nekuriuos kankina ambicijos...mažėja lietuvių,daugėja kiniečių ar induisų...bet integracija...būriai lietuvių gimdo arabus,negrus ar azijatus...plūsta gi mėlynas lietuviškas kraujas į pasaulį srovele...ir aplamai...viskas seniau nuspręsta...valdo Didysis Pirštas iš viršaus...nors šiandie pas mus kaime debesuota ir nematau aš Jo...bet jaučiu...kaip specialiai Jis mažina gimstamumą ir priemilžį kaime...
QUOTE(GalBut @ 2008 07 01, 16:31)
būriai lietuvių gimdo arabus,negrus ar azijatus...plūsta gi mėlynas lietuviškas kraujas į pasaulį srovele...valdo Didysis Pirštas iš viršaus...
Ir kazi kodel melyno kraujo lietuviai vyrai niekaip negali itakot sio proceso?
QUOTE(mindudo @ 2008 07 01, 09:52)
nes vis mažiau pasitenkinimo gaunama auginant vaikus, arba auginama 1-2 vaikai ir to pilnai užtenka.
Aš jau tikriausiaia nebepamenu tų laikų, kai žolė buvo žalesnė, dangus žydresnis ir vaikų visi gimdė (darė) po niolika, bet pasakykit, kodėl 1-2 vaikų turėtų neužtekti?

Ir dar. Ar tikrai anksčiau turėdavo daug vaikų, nes suvokdavo kam jie reikalingi?

QUOTE(Hmmm... @ 2008 07 02, 08:17)
bet pasakykit, kodėl 1-2 vaikų turėtų neužtekti?
Man tai dviejų užtektų pilnai. Dabar ir vieno per akis.

Apie tai ir kalbame. Kodėl turi užtekti 1-2... O gal nereikia nei vieno? Kam tie vaikai po galais reikalingi... Kokį poreikį jie patenkina.
Pagalvojau, kad jei rastumėm atsakymą, tai taptumėm milijonieriais

QUOTE(Medinis @ 2008 07 02, 08:24)
Apie tai ir kalbame. Kodėl turi užtekti 1-2... O gal nereikia nei vieno? Kam tie vaikai po galais reikalingi... Kokį poreikį jie patenkina.
Juk užtenka patenkinti tą poreikį ir viskas.

Bendro ir visaapimančio atsakymo tai tikrai nerasim

Pasakysiu atvirai - pirmo man reikėjo iš smalsumo (kalbu apie periodą iki vaiko gimimo). Ir šiaip, jei jau gamta davė galimybę turėti vaiką, tai ja ir pasinaudojom

Man gėris - jau esamas vaikas (vaikai), o tie, kurie galimai galėtų būti...

Parašiau ir pagalvojau - žiauru...
QUOTE(Hmmm... @ 2008 07 02, 09:16)
Nejaučiu jokio poreikio, kurį šiuo metu galėtų patenkinti antras vaikas. Pasakysiu netgi atvirkščiai - aiškiai matau, kokie mano poreikiai bent porai metų bus tikrai nebepatenkinti atsiradus antram vaikui. O vėl apriboti save nematau nei prasmės, nei poreikio nejaučiu .
O aš ko gero jaučiu. Jaučiu, kad per daug savęs dukrai užkraunu. Ji labai prisirišusi, sunku net porai valandų palikti. Su siaubu galvoju kad su laiku reikės į darželį. NA nežinau, man čia tokie neatsakyti klausimai.
O Poreikiai...pagalvojus- ar taip apriboti, ar taip... tupėjimas ofise nuo 8 iki 17 val.- čia ne poreikių apribojimas?
QUOTE(Medinis @ 2008 07 02, 10:19)
Daugumoje atvejų tai poreikių patenkinimas.
Poreikiai- tai tas, ką žmonės mano esant jiems reikalinga? Taigi... panorėjus galima tuos poreikius kuo puikiausiai koreguoti. Problema yra viduje, o ne išorėje.
QUOTE(Medinis @ 2008 07 02, 10:22)
Ką jūs tuo norite pasakyti? Problemos tiesiog nėra. Nei viduje, nei išorėje.
Problema vadinu poreikių ir galimybių nesiderinamumą (pamenat tostą iš Šuriko nuotykių apie ožką ir namą?).