Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikalingi vaikai?

QUOTE(laureta @ 2008 07 03, 15:46)
Vaikui augti ne vienam seimoje yra kur kas geriau.

Vienas tiktai Mauglis augo ir tai vilkų šeimoje. Šalia vaiko nors vienas suaugęs visada bus, taigi ne vienas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 03, 20:59)
Vienas tiktai Mauglis augo ir tai vilkų šeimoje. Šalia vaiko nors vienas suaugęs visada bus, taigi ne vienas.

manau medini cia turi omeny seimoje 2 ir daugiau vaiku, bet tu kaip visad smaikstus
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 04, 07:59)

nelygink vieno vaiko gyvenimo seimoje su dviem. taipogi geriau seimoje dviem suaugusiem nei vienam. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 06 liepos 2008 - 01:04
QUOTE(laureta @ 2008 07 06, 02:02)
nelygink vieno vaiko gyvenimo seimoje su dviem. taipogi geriau seimoje dviem suaugusiem nei vienam. mirksiukas.gif

Kodėl turiu nelyginti? Jūs sakote, kad "Vaikui augti ne vienam seimoje yra kur kas geriau", taigi lyginate, o aš jau negaliu?
Beje dviem suaugusiems kartais taip pat geriau atskirai gyventi - bet jie turi pasirinkimą. Vaikas to pasirinkimo galimybių turi mažiau. Aš va medinuko klausiu - "nori brolio arba sesės?". Jis sako - nea, nenoriu. Štai ir viskas, jis pasirinko, jam geriau vienam...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 06, 07:06)
Kodėl turiu nelyginti? Jūs sakote, kad "Vaikui augti ne vienam seimoje yra kur kas geriau", taigi lyginate, o aš jau negaliu?
Beje dviem suaugusiems kartais taip pat geriau atskirai gyventi - bet jie turi pasirinkimą. Vaikas to pasirinkimo galimybių turi mažiau. Aš va medinuko klausiu - "nori brolio arba sesės?". Jis sako - nea, nenoriu. Štai ir viskas, jis pasirinko, jam geriau vienam...

Viskas priklauso nuo to kaip vaiką nuteiksite. Mažas vaikas dar gerai nesuvokia kas pasikeis, kai atsiras brolis ar sesuo. Jei vaikas manys, kad tuomet turės dalintis tėvų dėmesiu, žaislais ir t.t., tuomet nenorės brolio ar sesers. Tačiau, jei manys, kad turės naują draugą, kuris bus dažnai šalia, naujų bendrų žaislų... manau jo nuomonė pasikeis. Kalbu iš patirties, nes mūsų dukrelė iš pradžių bijojo, kad gali atsirasti naujas vaikelis šeimoje, o dabar laukia ir vis klausinėja...
Iš tavo pasisakymų Medini suprantu, kad dar nenusiteikęs turėti antrą vaikelį, o ką apie tai mano tavo antra pusė?
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 07 06, 12:10)
o ką apie tai mano tavo antra pusė?

Kol kas man tai neįdomu.
Atsakyti
Viskas priklauso nuo to kaip vaiką nuteiksite. Mažas vaikas dar gerai nesuvokia kas pasikeis, kai atsiras brolis ar sesuo.

dalis yra tiesos. Bet kad nuo vaiko nuomones priklausytu kito vaiko ateitis, dar taip neteko girdeti. Kazkaip vaikus planuoja suaugusieji ir vaiku nuomones neklausiama.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 06, 15:40)
dalis yra tiesos. Bet kad nuo vaiko nuomones priklausytu kito vaiko ateitis, dar taip neteko girdeti. Kazkaip vaikus planuoja suaugusieji ir vaiku nuomones neklausiama.

Nieks nesako, kad nuo vaiko nuomonės turi priklausyti jo ir kitų vaikų ateitis. Paprasčiausiai su vaiku reikia bendrauti, viską aiškinti bei derinti... Vaikas taip pat yra asmenybė ir jo norų visiškai nepaisyti ir elgtis savap negalima. Taip prarandamas ryšys su vaiku...
Atsakyti
Viskas priklauso nuo to kaip vaiką nuteiksite. Mažas vaikas dar gerai nesuvokia kas pasikeis, kai atsiras brolis ar sesuo. Jei vaikas manys, kad tuomet turės dalintis tėvų dėmesiu, žaislais ir t.t., tuomet nenorės brolio ar sesers. Tačiau, jei manys, kad turės naują draugą, kuris bus dažnai šalia, naujų bendrų žaislų... manau jo nuomonė pasikeis. Kalbu iš patirties, nes mūsų dukrelė iš pradžių bijojo, kad gali atsirasti naujas vaikelis šeimoje, o dabar laukia ir vis klausinėja...
Iš tavo pasisakymų Medini suprantu, kad dar nenusiteikęs turėti antrą vaikelį, o ką apie tai mano tavo antra pusė?

Ar nemanote, kad savo vaikui suteikiate nerealių lūkesčių. ax.gif Kol mažasis broliukas ar sesutė paaugs tiek, kad galės tapti žaidimų draugu, praeis nemažai laiko, o tėvų dėmesiu, žaislais ir t t. dalintis tikrai teks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 06, 15:40)

Buvo mintis, kad vienam vaikui augti yra blogai. Bet ar nereikėtų atsiklausti to vaiko nuomonės - ar jsi nori, kad jam būtų geriau augti (ar jis nori turėti brolių ar seserų)? Manau tai būtų sąžininga. Nes kartais suaugę pridengia savo egoizmą vaikų poreikiais.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 07 06, 16:12)
Ar nemanote, kad savo vaikui suteikiate nerealių lūkesčių. ax.gif Kol mažasis broliukas ar sesutė paaugs tiek, kad galės tapti žaidimų draugu, praeis nemažai laiko, o tėvų dėmesiu, žaislais ir t t. dalintis tikrai teks  mirksiukas.gif

Na manau, kad dukra viską supranta realiai. Supranta, kad reiks dalintis dėmesiu, kad pradžioje galės tik pabarškinti leliukui palei nosį barškučiu ar pavežioti vežimėliu. Net dabar ji puikiai sutaria su 1-3 metų vaikučiais ir jei patinka su jais žaisti ir laukia, kada pas mus atsiras vaikelis kuriuo galės padėti rūpintis mamytei ir tėveliui...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 06, 16:28)
Buvo mintis, kad  vienam vaikui augti yra blogai. Bet ar nereikėtų atsiklausti to vaiko nuomonės - ar jsi nori, kad jam būtų geriau augti (ar jis nori turėti brolių ar seserų)? Manau tai būtų sąžininga. Nes kartais suaugę pridengia savo egoizmą vaikų poreikiais.

suprantama. Vaiko nuomone svarbi jeigu jis tikrai sugeba isreiksti savo nuomone. Ka daryti teciui ir mamai, jeigu vaikui norisi brolio/sesers, o gaunasi priesingai? g.gif Arba gavosi netyciukas? mirksiukas.gif
Atsakyti