QUOTE(Medinis @ 2008 07 02, 09:48)
O aš pagalvojau, kad būtent dėl tokių pagalvojimų, kad "žiauru" vaikai dar gimsta. Bent jau "antrieji".
Tikriausiai. Aš apie antrą galvoju vien todėl, kad turiu tokią kvailą nuostatą, kad vaikui nėra labai gerai vienam augti. Kažkodėl manau, kad bent dviese vaikams geriau (čia gal iš šeimos ateina - pati turiu brolį ir labai tuo džiaugiuosi).
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 02, 10:11)
Su siaubu galvoju kad su laiku reikės į darželį.
O Poreikiai...pagalvojus- ar taip apriboti, ar taip... tupėjimas ofise nuo 8 iki 17 val.- čia ne poreikių apribojimas?
O Poreikiai...pagalvojus- ar taip apriboti, ar taip... tupėjimas ofise nuo 8 iki 17 val.- čia ne poreikių apribojimas?
Į darželį išleidau 1 m. 8 mėn. Ir tuo džiaugiuosi. Matau, kad vaikui ten patinka, kad išsikrauna, galų gale mokosi bendrauti su kitais vaikais. aišku, minusų irgi yra, tačiau visumoje - iš mamyčiuko amžiaus tikrai išaugo ir savarankiškumo daugiau įgijo.
Taip, apriboti, tačiau po vaiko auginimo darbas buvo mano vieno esminių poreikių (kuriuos apribojo vaiko gimimas) patenkinimas. tas ribojimas man buvo priimtinas.
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 02, 10:21)
Poreikiai- tai tas, ką žmonės mano esant jiems reikalinga? Taigi... panorėjus galima tuos poreikius kuo puikiausiai koreguoti. Problema yra viduje, o ne išorėje.
aš koregavau juos... bandžiau... laikui bėgant supratau, kad nifiga jie nepasikoregavo. Gal per mažai norėjau. Tačiau nepavadinčiau to "problema" - vaikui augant didžiąją dalį to, ką praradau - susigrąžinu. Antras vaikas pastatytų mane į pradinį tašką. Labai abejoju ar tikrai to noriu.