Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(nerijay @ 2009 03 26, 18:01)
Manoji misrune, pustreciu metuku, kalbu apie trauma po sterilizacijos, na neatlikus reikalu yra jau dvi trys dienos, taigi viska parasiau virsuje

Kuo skubiau pas veterinarą, ko laukiate? Dieve mano, ir dar stebitės, kad kalytė prastai jaučiasi. Skubiai!
Atsakyti
QUOTE(nerijay @ 2009 03 26, 18:01)
Manoji misrune, pustreciu metuku, kalbu apie trauma po sterilizacijos, na neatlikus reikalu yra jau dvi trys dienos, taigi viska parasiau virsuje

O jetus, čia jau kažkas negerai. Dar vakar vakare pagalvojau, kad nepaklausiau, ar tuštinasi. Bet kompo namuose nėra. Manau, kad jau buvote pas veterinarą. Kaip jaučiasi kalė?

Atsakyti
Na jau issitustino, jai kaip ir maniau, psichologiskai, vakar guledama apsimyzo, tai siandien jau kai isejom i lauka, viska padare, ir vaiksciojo normaliai, tik kartais tupinejo, nes norejo pasikasyt ta vieta kur susiuta, bet va namuose guli ir bijo vaiksciot.
Atsakyti
QUOTE(nerijay @ 2009 03 27, 17:47)
Na jau issitustino, jai kaip ir maniau, psichologiskai, vakar guledama apsimyzo, tai siandien jau kai isejom i lauka, viska padare, ir vaiksciojo normaliai, tik kartais tupinejo, nes norejo pasikasyt ta vieta kur susiuta, bet va namuose guli ir bijo vaiksciot.

Psichologija čia visiškai ne prie ko. Jei šitiek laiko nesišlapino, vadinasi, jai skaudėjo. Galbūt, buvo sutinę ir viskas užspausta. Jei dabar nenori vaikščioti, vadinasi, tebeskauda.
Visada kalytės šlapinasi jau tą pačią dieną po operacijos, jei maniškė nebūtų šlapinusis, jau kitą dieną lėkčiau pas vetą. Nesuprantu, kaip jūs galėjote taip ilgai laukti. Dvi tris dienas nesišlapinti - tai pūslė tokia perpildyta, kad gali sprogti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 27 kovo 2009 - 17:55
Na buvom pas veterinara, tai sake kad sustresavus, ir visi sunys skirtingai reaguoja i sterilizacija, viniem daugiau laiko reikia atsigaut, kitiems maziau, siaip apziurejo viskas gerai, dar suleido vaistuku nuo skausmo, bet sake reikia laiko kad atsigautu po streso.
Atsakyti
QUOTE(nerijay @ 2009 03 28, 16:15)
Na buvom pas veterinara, tai sake kad sustresavus, ir visi sunys skirtingai reaguoja i sterilizacija, viniem daugiau laiko reikia atsigaut, kitiems maziau, siaip apziurejo viskas gerai, dar suleido vaistuku nuo skausmo, bet sake reikia laiko kad atsigautu po streso.

Koks stresas, apie ką jūs kalbat? Prie ko čia stresas? Kas ten pas jus per veterinaras?
Atsakyti
Na buvom pas veterinara

Žinokit, bent jau aš labai abejoju, ar jūs tikrai dėl savo kalaitės iš Vilniaus į Kauną važiavote... unsure.gif

sake kad sustresavus

1. Paklauskit to savojo vet‘o DĖL ko būtent ji turėtų/galėtų stresuot blink.gif

ir visi sunys skirtingai reaguoja i sterilizacija

2. Būtent kuo, pasak jūsiškio veterinaro, pasireiškia toji pooperacinė reakcija? g.gif Pasikartosiu darsyk - mūsiškei kalaitei nieko panašaus nė nesimatė... bigsmile.gif

siaip apziurejo viskas gerai, dar suleido vaistuku nuo skausmo, bet sake reikia laiko kad atsigautu po streso.

blink.gif verysad.gif
Atsakyti
Man idomiai irgi nuskambejo del to streso. mano kalyte ta pati vakara po operacijos namie apsisiusiojo. Velai vakare dar isejom i lauka tai dar karteli atliko "maza" reikaliuka. ramiai sau pasivaiksciojom. o rytojaus diena elgesi kaip niekur nieko-super aktyvi. teko ramint, kad pjuvis neissiskirtu. Bet, zinant labriu buda, sunkiai man sekesi ja sutramdyt. Taip "raminomes" kokias 5ias dienas, paskui jau viskas ok smile.gif
tiesa, po operacijos, kai parsivezem namo, vargsiuke dar ir apsiveme, bet tulzim, nes skrandukas tuscias buvo verysad.gif . Taip sureagavo i narkoze... ax.gif
Atsakyti
Na i kauna tikrai vaziavom, nes tikrai neramu buvo,o del savo kaltes viska padaryciau. O po operacijos kiekvienas gyvunas skirtingai reaguoja, tai priklauso nuo pacio suns jautrumo tokiems dalykams.Manoji siaip visada pas veterinarus bijodavo eiti, visa laika drebedavo. O dabar matyt dar ja atveze, kazka padare ir atsibudo tarp nepazistamu zmoniu, matyt issigando, del to ir stresas. Be to jau siandien daug geriau, ir i lauka labai noriai eina, aetita turi, ir jau i savo zaisliukus reaguoja, tik nenori daug vaikscioti, nes niezti jai, kai gyja.
Veterinaras dar sake, kad reikia apie 2 savaiciu, kad hormonai issivaiksciotu. Pamatavo temperatura - buvo normali. Siaip kazkaip nenoreciau abejot tos veterinarijos gydytojais, nes ne karta yra isgyde katina mano, kai kitiems veterinarams nepavykdavo, be to ir pazistami pas ji eina. Ir nesu girdejus ne vieno blogo atsiliepimo.
Atsakyti
o i kokia vet klinika vezat?
Atsakyti
Na ji yra garliavoj, prie kauno, jei domina konkretus adresas rasykit i p.m. wink.gif
Atsakyti
na, mano kalytei vilksunei irgi prastai buvo, mazdaug tris dienas, sunkiai slapinosi, o jau nusisere vargsele kaip.. doh.gif ..tiesiog kuokstais..veterinaras sake, kad tipo nesukuojam del to, bet kokia nesamone - nuvezem dar kudlota visa (gyvena lauke, tai apaugo), vakare pasiemem - jau buvo pradeje slinkt...
Atsakyti