QUOTE(*Bounty* @ 2008 01 13, 23:39)
Sveikutes
As irgi sergu ir visai retai man pasireiskia ta astma, bet va dabar esu nescia

, man 23 savaites ir vel prasidejo dudsulys

, o vaistuku labai nenoriu vartoti, ypac stipresniu tokiu kaip symbicortas, tai pakolkas vartoju tik ventolina. Bet jauciu kad nori nenori svarbiausia kad deguonies netruktu vaikuciui,tes pradet.
Labai keista kad tiek zmoniu serga ta astma o informacijos nescioms tikrai nedaug, net angliskai bandziau surasti ar galima ta symbicorta naudoti ar ne, tai ir ten raso, pasitarkite su gydytoju... nuspreskite su gydytoju kur daugiau rizikos... vienoj vietoj leidzia, kitoj nepataria... Taip ir gyvenam 21 amziuje ir nezinom i ka kreiptis

Pulmonologe pas kuria buvau kazkaip pasimete kai suzinojo kad planuoju pastoti ir paklausiau kokius vaistus man vartot. Ehhh...
Pagimdziau du vaikus sergant astma,( susirgau po pirmo gimdymo)
buvau pas gentika del sios priezasties, nes labai bijojau, greiciau ne as pati, o mano daktare, kad kaip liga paveiks vaikeli. Tai zinok galiu nuraminti siek tiek, nes genetikas labai nustebo, isgirdes, jog mano daktare mane gasdina del tokiu dalyku. Anksciau nebuvo tokiu vaistu kaip dabar, mamos gydesi teofelinu ir prodnizalonu, kuriuos dabarmums leidziau tik labai pablogejus sveikatelei, ar ne taip. O dabar mes naudojam pacius naujausius vaistukus, aerozolinius arba dar geriau yra diskai. Kosnsultavausi del sito net Amerikoje pas gydytojus, tai sake, kol kas naujasnio nieko nera, bent jau pries pora metu nebuvo

Teorijoj yra parasyta, kad nuo ventolino gali buti suauge du pirstukai vaikelio ( jei daug ir daznai vartoti) , bet genetikas sake, jog praktikoje taip nebuvo, nepasitvirtino. Todel nesijaudink, svarbiausia vartok vaistukus kaip iprasta, kad kuo maziau butu priepoliu , nesnegerai tavo vaikiukai dusulio priepoliai
Zinok pagimdziau abu vaikiukus savo pati, net nereikejo ipurksti vaistuku

Todel nesijaudink ir sekmes tau, ta prasme jums
Tiesa, dar viskius tyrimus man man genetikas dare, na kai jau papuoliau pas ji

, tai sako priziuresim, tai va , dar sake, jog pas astmatikes padidejusi tik rizika, kad vaikelis gali gimti alergiskas. Tarkim, jei visoms nescioms ta rizika yra 3% , tai mums 20% , bet jis dar pasake, jog ir siaip siais laikais yra labai daug alergisku vaiku, nepriklausant serga ju teveliai astma ar ne